728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

  ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» 17 Ιουνίου – 7 Σεπτεμβρίου 2018 Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδ

  Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, εν όψει του επετειακού, 5ου Φεστιβάλ επαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο
  Κρανίδι, παρουσίασε το Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο.
  Με την ευκαιρία της παρουσίασης, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας διοργανώνει απόψε Kυριακή 17 Iουνίου Προφεστιβαλική Μουσική Βραδιά με τον δημοφιλή ερμηνευτή Όθωνα Μεταξά, με ελεύθερη είσοδο.
  Στο πάνελ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σίδερης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο Όθωνας Μεταξάς.
  Στην αποψινή μουσική βραδιά τον Όθωνα συνοδεύει η ορχήστρα του Γιάννη Μπελώνη: Μαέστρος-Πιάνο: Γιάννης Μπελώνης, Κιθάρα: Βαγγέλης Κονταράτος, Μπουζούκι-Λαούτο-Μαντολίνο: Σταύρος Δεριζιώτης, Κλαρινέτο-Σαξόφωνο: Ερμόλαος Κατζουρίδης, Ντράμς: Γιάννης Χαραλαμπίδης, Κοντραμπάσο: Αντώνης Αρβανίτης.
  Η παρουσία του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας στο Ναύπλιο –για πρώτη φορά σε επίπεδο διοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης, πέρα από τις κατά καιρούς παρουσιάσεις θεατρικών του παραγωγών- είχε στόχο την εγγύτερη προσέγγιση του Αργολικού κοινού, την ενημέρωσή του και την προσέλκυσή του στο Φεστιβάλ, που έχοντας λειτουργήσει ήδη τέσσερα χρόνια με μεγάλη επιτυχία και έχοντας συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, αποσκοπεί να συμβάλει και φέτος στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.
  Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης, καθώς και τους χορηγούς φιλοξενίας και εστίασης, για την ευγενική και γενναιόδωρη συμβολή τους στην επιτυχία της.
  Το 5ο Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της Γιώτας Νέγκα.
  Συμμετέχουν οι κορυφαίοι ηθοποιοί: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.
  Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις Παρασκευές του Αυγούστου (3, 10, 17, 24, 30/8) και την πρώτη Παρασκευή (7/9) του Σεπτεμβρίου.
  Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
  Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με διοργανωτή τον Θ.Ο.Ε., σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή και κριτικού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, συγκεντρώνοντας επιλεγμένες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού επαγγελματικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα.
  Το κοινό του Φεστιβάλ είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας και οι οικογένειές τους που τους επισκέπτονται για το καλοκαίρι, κάτοικοι του νομού Αργολίδας που επιζητούν το καλό θέατρο, πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών από την Αθήνα και άλλα σημεία της Ελλάδας και Αθηναίοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.
  Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με Συναυλία της Γιώτας Νέγκα και θα περιλαμβάνει έξι επιλεγμένες αθηναϊκές θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή εκλεκτών ονομάτων του ελληνικού θεάτρου:
  Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.
  Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7,8,10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια».
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Δημήτρης Σίδερης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ: Τάσος Μπλάτζιος
  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Δανάη Σαλεπούλα
  Περισσότερες πληροφορίες για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα, Σύμβουλος Επικοινωνίας Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, 6979796194, [email protected]
  Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
  Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας που πριν από 30 χρόνια, στην περίοδο 1985-1992, έσπειρε τον πρώτο σπόρο θεατρικού πολιτισμού στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επανεμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη της Ερμιονίδας το 2009, με την παράσταση των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού.
  Στόχος του Θ.Ο.Ε. είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, κυρίως όμως η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου, που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών.
  Η πλούσια δραστηριότητά του και το ταλέντο των μελών του έχουν συγκεντρώσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και η καλή του φήμη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του νομού Αργολίδας.
  Το Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης με το έργο του Φ. Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», αποσπώντας τρία βραβεία (κοινού καλύτερης παράστασης - επιτροπής καλύτερης παράστασης - ενδυματολογίας) και έπαινο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
  Θεατρική Παραγωγή
  Το 2010 παρουσίασε τα έργα «Δάφνες & Πικροδάφνες», «Μπαμπάδες με ρούμι» και «Ματωμένος Γάμος»
  το 2011 «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και «Λεωφορείο ο Πόθος»
  το 2012 «Η Τελετή» και «Τρωάδες»
  το 2013 «Η Χαρτοπαίχτρα», « Έχω απόψε Ραντεβού» και « Ιφιγένεια εν Αυλίδι»
  το 2014 «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και «Αταίριαστο ζευγάρι»
  το 2015 «Σιγά τα Αίματα», «Δον Καμίλλο» και «Ικέτιδες»
  το 2016 «Οι Αγροίκοι», «Εκκλησιάζουσες» και «Γκόλφω For Ever»
  το 2017 «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Ο Θόδωρος και το Δίκαννο» και «Αντιγόνη»
  το 2018 «Φλαντρώ»,  «Τα Κίτρινα Γάντια» και «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», performance.
  Έδρα - ΑRTίκι
  Τον Αύγουστο του 2014 ο Θ.Ο.Ε. εγκαινίασε ως έδρα του τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι  “Μαράϊκε Ηλίου Ντε Κόνινγκ”, που φέρει τιμητικά το όνομα της Μεγάλης του Χορηγού. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης και που από πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ,  διαμορφώθηκε σε θέατρο υψηλών προδιαγραφών για να στεγάσει την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα κατ’ αρχήν του ίδιου του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, αλλά και για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ευρύτερης κλίμακας, με επίκεντρο το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού -το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει κορυφαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου.
  Διαθέτει υπαίθριο χώρο χωρητικότητας 1.500 ατόμων (για συναυλίες και μεγάλες διοργανώσεις), λυόμενο αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων (για το Φεστιβάλ και φιλοξενούμενες παραστάσεις),  εξωτερικό μπαρ και χειμερινή σκηνή 100 θέσεων.
  Δραστηριότητα 2018
  Το 2018 ξεκίνησε ιδιαίτερα πλούσιο και παραγωγικό, με δύο νέες παραγωγές του Θ.Ο.Ε.:
  Τo δράμα πάθους «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν (Μάρτιος-Απρίλιος) και την πασίγνωστη και αγαπημένη κωμωδία «Τα Κίτρινα Γάντια» των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου (Μάϊος-Ιούνιος), ενώ το καλοκαίρι θα παρουσιάσει την performance  «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια» και θα  διοργανώσει τα επετειακά πέντε χρόνια του επαγγελματικού Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
  Πληροφορίες-κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλέφωνο : 698 698 22 24
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» 17 Ιουνίου – 7 Σεπτεμβρίου 2018 Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top