728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

  Μητσοτάκης προς πολιτευτές: Κάντε χώρο για νέα στελέχη

  H εκδήλωση για την αποχώρηση του Σπ Ταλιαδούρου από την πολιτική στην οποία επέλεξε να δώσει το παρόν αλλά και να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μια ευκαιρία για να σταλούν κε νέου μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος για την ριζική ανανέωση στα
  ψηφοδέλτια του κόμματος.
  Οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν αυτοδικαίως στα ψηφοδέλτια είναι οι νυν βουλευτές, όπως έχει διαμηνύσει πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς είναι υπέρμαχος της ανανέωσης και προς τούτο έχει δημιουργήσει το Μητρώο στελεχών ως ένα φυτώριο για την επιλογή υποψηφίων βουλευτών. Η κίνηση του Σπύρου Ταλιαδούρου να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική, όχι όμως και από τα κοινά διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη στη στρατηγική του ο οποίος μιλώντας στην εκδήλωση υπογράμμισε ότι πρέπει να γνωρίζεις πότε θα αποχωρήσεις . “Να φεύγεις όταν θα σε ρωτούν «γιατί φεύγεις;» αντί να ρωτούν «πότε θα φύγει;»” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα του. Ουσιαστικά, διαμήνυσε σε μόνιμους πολιτευτές ότι δεν θα ξαναμπούν στα ψηφοδέλτια εκτιμώντας ότι οι περισσότεροι τελικά αντί προσθέτουν αφαιρούν.
  Ειδικότερα, σε αυτή τη περίοδο των ούριων ανέμων που όλα δείχνουν πως η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση και οι πιθανότητες εκλογής των παλαιότερων στελεχών αυξάνονται λόγω της αύξησης της κοινοβουλευτικής δύναμης δεν είναι εύκολη υπόθεση να πεισθούν να  μην διεκδικήσουν θέση στα ψηφοδέλτια. Πολύ περισσότερο να το ανακοινώσουν οικειοθελώς , όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ.
  Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να φέρει την ανανέωση και ήδη έχει δείξει τις προθέσεις του, όπως και ότι δεν θα θα μπουν κληρονομικώ δικαιώματι γόνοι στελεχών που θα αποχωρήσουν.
  Από την πρώτη μέρα της εκλογής του ο κ. Μητσοτάκης διακήρυξε τις προθέσεις του και δεν θα κάνει πίσω.
  Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ “ το να γνωρίζει, κάθε πολιτικός, τον κατάλληλο χρόνο για να φύγει από την πολιτική, απαιτεί καταρχάς συναισθηματική πληρότητα, προσωπική ευαισθησία αλλά και καθαρό μυαλό”.
  Έθεσε και το πλαίσιο για την πολιτική αντιπαράθεση  λέγοντας πως “η πολιτική δεν είναι μια διαπάλη χωρίς κανόνες και αρχές. Αλλά μια μάχη με επιχειρήματα, μια μάχη για αξίες, μια μάχη για ιδέες” και κατέστησε για μία ακόμη φορά σαφές πως “δεν ακολουθώ τους αντιπάλους μου στον κατήφορο της χυδαιότητας, της διαβολής και της ακραίας πόλωσης. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω γιατί ξέρω ότι δεν θα κάνει καλό στη χώρα”.  Και έκανε άνοιγμα στους πολίτες όλων των παρατάξεων διαμηνύοντας και στο εσωτερικό του κόμματος  πως προτεραιότητα έχουν η ηπιότητα του πολιτικού λόγου, οι θέσεις και όχι τα έργα. “Στην πολιτική του ψέματος και των κενών υποσχέσεων, αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα. Και στη λογική του διχασμού και του μίσους, βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα η παράταξή μας απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν. Και ζητούμε σε όλους να έρθουν μαζί μας για να σταματήσει ο κατήφορος. Για να δημιουργήσουμε μια πλατιά, όχι απλά πολιτική, αλλά και κοινωνική συμμαχία συμπόρευσης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας και για να αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τα επώδυνα χρόνια της κρίσης”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Μητσοτάκης προς πολιτευτές: Κάντε χώρο για νέα στελέχη Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top