728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

  Οι τράπεζες παίρνουν το ΠΑΣΟΚ!

  Η υπερχρέωση των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες και η δημιουργία του «Κινήματος Αλλαγής» με αποποίηση της «κληρονομιάς» του παλιού ΠΑΣΟΚ, προκαλούν εξελίξεις χωρίς προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου:
  Οι τράπεζες οδηγούν σε ειδική εκκαθάριση το ΠΑΣΟΚ, βγάζουν στο σφυρί το όνομα και το σήμα του -τον «πράσινο ήλιο» - και αν δεν βρουν αγοραστές, θα τα χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία του πρώτου καθαρόαιμου τραπεζικού κόμματος στην Ελλάδα.
  Ανάλογο κίνδυνο διατρέχει και η Νέα Δημοκρατία,η οποία με τραπεζικά κριτήρια δεν μπορεί να θεωρηθεί δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη και τα οικονομικά στοιχεία της δεν θα επέτρεπαν   ούτε ένταξη σε ρύθμιση 120 δόσεων.
  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί πάντως να ελπίζει ότι θα αποφύγει τα χειρότερα, καθώς έχει  επιτύχει διακανονισμούς με τις τράπεζες, εξυπηρετεί «κουτσά-στραβά» τις δανειακές υποχρεώσεις της  και εν πάση περιπτώσει είναι  λιγότερο επισφαλής οφειλέτης, γιατί παίρνει μεγάλη κρατική επιχορήγηση.
  Αποποιήθηκαν την κληρονομιά
  Το ΠΑΣΟΚ, εγκαταλειμμένο από τους «κληρονόμους» και τα στελέχη του - που επιχειρούν νέο ξεκίνημα  με το Κίνημα Αλλαγής, χωρίς οικονομικά και με λιγότερα πολιτικά βάρη –δεν έχει πλέον ούτε θεωρητικές δυνατότητες να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του.
  Ανήκει στην κατηγορία των οφειλετών που το χρέος τους δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί βιώσιμο και οι τράπεζες δεν έχουν  άλλη λύση παρά μόνον την εκκαθάριση, με κατάσχεση και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.
  Εκκαθαριστές, μάνατζερς και νέα μέλη
  Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, η επόμενη κίνηση θα είναι αναγκαστικά η  ένταξη του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα  και ο ορισμός ειδικού εκκαθαριστή από τις  πιστώτριες τράπεζες.
  Τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει το κόμμα είναι ο τίτλος και το σήμα του. Αυτά θα κληθεί να διαχειριστεί ο ειδικός διαχειριστής και να τα αξιοποιήσει κατά τρόπο που θα αποφέρει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος στις πιστώτριες τράπεζες.
  Για να μην απαξιωθούν ακόμη περισσότερο αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, το κόμμα όχι μόνον πρέπει να παραμείνει εν λειτουργία στα χαρτιά, αλλά χρειάζεται να «ζωντανέψει», να αναπτυχθεί, να εγγράψει μέλη.
  Θα φροντίσει γι αυτό ο ειδικός εκκαθαριστής, με τη συνδρομή των εντολέων του, των πιστωτριών τραπεζών. Μπορεί να ορίσει νέα Κεντρική Επιτροπή, να αναθέσει το οργανωτικό σε μάνατζερς, να επιλέξει στελέχη για επιμέρους δραστηριότητες. Τελικός στόχος  το «πακέτο» να γίνει ελκυστικότερο για υποψήφιους αγοραστές – επενδυτές ή πολιτική ομάδα που χρειάζεται μία αξιοπρεπή «στέγη».
  Θα υπάρχει λοιπόν για κάποιο χρονικό διάστημα ένα  καθαρά «τραπεζικό» κόμμα, που θα προσφέρεται προς πώληση. Μέσω πλειοδοτικής διαδικασίας θα διατεθούν τελικά ο ιστορικός τίτλος και το σήμα με τον «πράσινο ήλιο». Οποιος πλειοδοτήσει, θα τα αποκτήσει χωρίς να επωμισθεί καμία πρόσθετη οικονομική υποχρέωση.
  «Καθαρίζουν» και οι τράπεζες
  Ετσι οι τράπεζες θα κλείσουν και τυπικά τον «φάκελο ΠΑΣΟΚ», θα διαγράψουν τις απαιτήσεις τους  και οι κληρονόμοι του Κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου  θα απαλλαγούν οριστικά από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος.
  Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες. Οι τράπεζες έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες επαφές, αναζητώντας πιθανούς υποψήφιους αγοραστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον  έχει εκδηλώσει ομάδα παλιών στελεχών, που έχει συγκροτήσει την Κίνηση της 1ης Απρίλη – όνομα που παραπέμπει  στην «3η Σεπτέμβρη» της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου και υποδηλώνει ιστορική συνέχεια. πηγη:http://www.sofokleousin.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Οι τράπεζες παίρνουν το ΠΑΣΟΚ! Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top