728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

  Τριγμοί στην παράταξη Τατούλη-Απροβλεπτες εξελίξεις με παραιτήσεις και απολογίες στη Μεσσηνία

  Σε μία από τις χειρότερες στιγμές της βρίσκεται η περιφερειακή παράταξη του Πέτρου Τατούλη αφού τα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να μην γίνει κατανοητό ότι τα εσωπαραταξιακά προβλήματα παίρνουν εντελώς απρόβλεπτη διάσταση .Η αρχή έγινε όταν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Κα
  Αλιφέρη ειδοποίησε την Αστυνομία να ψάξει στο γραφείο της για ύπαρξη κοριών χωρίς να ειδοποιήσει τον Περιφερειαρχη Πέτρο Τατούλη.
  Κοριοί
  Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Κλιμάκιο της Ασφάλειας Καλαμάτας συνοδεία εισαγγελέα πραγματοποιεί έρευνες στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη και σε άλλους χώρους του κτηρίου μετά από καταγγελία της ίδιας στις εισαγγελικές αρχές, ότι ενδέχεται να έχει πέσει θύμα υποκλοπής συνομιλιών πιθανόν με "κοριούς".Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε πλήρως πριν λίγο η ίδια με δημόσιες δηλώσεις της σημειώνοντας ότι δεν κατηγορεί ή ίδια κάποιον συγκεκριμένα, αλλά ότι πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της διοίκησης επισημαίνοντας πάντως ότι μεταξύ άλλων σε καθημερινή βάση υπάρχουν συνομιλίες για οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
  Η Ασφάλεια Καλαμάτας έχει ήδη συλλέξει πολλά στοιχεία, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση, που ξεφεύγει από τα στενά όρια της Μεσσηνίας.»
  Αντίδραση
  Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση της Περιφέρειας μέσω της οποίας έγινε γνωστή η παραίτηση Μαντά αλλά και η παραπομπή της Κας Αλιφέρη σε «απολογία». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
  Τον αιφνιδιασμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προκάλεσε η σημερινή τηλεφωνική πληροφόρηση από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αλειφέρη ότι διεξάγεται αστυνομική και εισαγγελική έρευνα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά από δική της πρωτοβουλία, σε σχέση με πιθανή υποκλοπή και παρακολούθηση του γραφείου της.
  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντέδρασε άμεσα συγκαλώντας την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία ωστόσο η κα Αλειφέρη δεν παρευρέθηκε αν και εκλήθη έγκαιρα.
  Η δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι είχε ενημερωθεί από την κα Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος υποκλοπής, αρκετές μέρες πριν, καθώς και για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την ίδια, προκάλεσε αγανάκτηση και κατάπληξη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη μετά από σχετική συνεννόηση με την κα Αλειφέρη, η οποία επίσης δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον Περιφερειάρχη ως όφειλε.
  Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε.
  Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:
  την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
  να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως.
  Μαντάς
  Η απάντηση στα όσα αναφέρει ο Πέτρος Τατούλης και η εκτελεστική επιτροπή ήρθε μέσω από το facebook οπου ο Κος Μαντάς αναδεικνύει σαν βασική αιτία της σύγκρουσης το γεγονός ότι είχε καταδίκάσει την πολιτικήςσυμπεριφορά της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.Συγκεκριμμένααναφέρει:
  Γνώμονάς μου στην πολιτική ήταν, είναι και θα είναι μόνο η ΑΛΗΘΕΙΑ....
  Με έκπληξή μου είδα πως στο δελτίο τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται ως αιτία αποπομπής μου η αληθινή στάση μου, στο πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε στη Μεσσηνία και ταλανίζει ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν περιορίζεται μόνον εκεί…
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως σε αυτή την συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης επέλεξε πρωτίστως να μου επιρρίψει «ευθύνες» ολοκληρώνοντας την πολιτική στοχοποίησή μου για την προ μηνός δήλωσή μου, καταδίκης της πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.
  Γνώμονάς μου στην πολιτική ήταν, είναι και θα είναι μόνο η ΑΛΗΘΕΙΑ. Την ΑΛΗΘΕΙΑ που είπα σήμερα ενώπιον όλων των συναδέλφων μου. Μια ΑΛΗΘΕΙΑ που πηγάζει από την προσωπική μου ηθική και ακεραιότητα, που είναι πάνω από «την πολιτική ηθική» που επικαλούνται ορισμένοι.
  Με αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ οδηγό, ΕΓΩ υπέβαλλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Συνεχίζω πλέον ως Περιφερειακός Σύμβουλος να υπηρετώ τους πολίτες της Μεσσηνίας που με εξέλεξαν.
  Περικλής Μαντάς

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Τριγμοί στην παράταξη Τατούλη-Απροβλεπτες εξελίξεις με παραιτήσεις και απολογίες στη Μεσσηνία Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top