728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

  Θανάσης Πετράκος :Ο κ. Αποστόλου εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι των παραγωγών

  Για διγλωσσία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τοων πολυεθνικών και όχι των παραγωγών καταγγέλλει την Κυβέρνηση ο τέως Βουλευτής και νύν στέλεχος της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
  Η  απάντηση   του  Επιτρόπου  Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων κ. Andriukaiti
  (Ανδρουκαίτη ) στην ερώτηση  του  ευρωβουλευτή της  ΛΑΕ Νίκου  Χουντήείναι  αποκαλυπτική.
  Πρώτον για τη διγλωσσία της  κυβέρνησης.Άλλα  λέει  στο εσωτερικό και  άλλα  πράττει στο  εξωτερικό .Αυτό  όμως  ονομάζεται  συστηματική  εξαπάτηση των  παραγωγών .
  Δεύτερονγια τη νεοφιλελεύθερη πολιτική   της σε  όλα  τα  επίπεδα και την επιλογή  της  να εξυπηρετεί  όχι τα συμφέροντα των ελλήνων  παραγωγών  αλλά  τα συμφέροντα  των πολυεθνικών και των εισαγωγέων.Έτσι εξηγείται και  το  ότι  αντί να προστατεύσει τα προϊόντα ΠΟΠ δέχτηκε, κατά την υπογραφή πολλών διεθνών συμφωνιών, την κατάργηση της προστασίας εκτός ΕΕ και των πιο διεθνώς γνωστών brandname και οικονομικά σημαντικών προϊόντων, όπως είναι η Φέτα και η Ελιά Καλαμάτας (πχ, συμφωνίες με Καναδά, Νότιο Αφρική, Σιγκαπούρη). Είναι  γνωστό   ότι οι  ακραίοι  νεοφιλελεύθεροι ζητούν την κατάργηση του θεσμού των  ΠΟΠ  και  ΠΓΕ ή τουλάχιστον των ΠΕ που ενοχλούν διότι επιδιώκουν το μηδενισμό της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων ΠΕ, τη μετατροπή τους σε συμβατικά προϊόντα, καθώς και τη καθήλωση και προσαρμογή των τιμών όλου του παραγωγικού αγροτικού τομέα στον οποίο ανήκουν, στο κόστος παραγωγής των πιο υποανάπτυκτων αγροτικών οικονομιών του πλανήτη.
  Προχωράμε  σε  αυτή  την έντονη  καταγγελία  της  κυβέρνησης  διότι ο  Ευρωπαίος Επίτροπος  αποκάλυψε ότι  ο  κ. Αποστόλου,  ενώ  έχουν περάσει   12  μήνες   από την  δική  του  απόφαση την ΥΑ 3401/144590 (ΦΕΚ 4460/30-12-2016)με την οποία  υποτίθεται ότι  διαγράφηκε ο όρος KALAMATA από συνώνυμο της ποικιλίας KALAMON στο Ελληνικό Μητρώο, δεν έχει στείλει  την ΥΑ μέχρι  σήμερα  στην Ε.Ε  με  συνέπεια στη λίστα της ΕΕ, FruitReproductiveMaterialInformationSystem (FRUMATIS), ο όρος «KALAMATA» να εξακολουθεί να αναγράφεται ως συνώνυμο της ποικιλίας «KALAMON», με ημερομηνία ανανέωσης μάλιστα, την 6/12/2016!
  Η συνειδητά παραβατική αυτή  ενέργεια   του  κ. Αποστόλου εξυπηρετεί τα συμφέροντα  των πολυεθνικών, των εισαγωγέων και της  ΠΕΜΕΤΕ και  όχι  των Ελλήνων    παραγώγων.   Αποτελεί εκτός των άλλων πιστή αντιγραφή της  ίδιας  νεοφιλελεύθερης συνταγής ,εκείνης  που στο Eurogroup της 5ης Μαΐου του  2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίασε  για την  ανάπτυξητης  Ελλάδας τα επόμενα 10 χρόνια!
  Το σχέδιο εκείνο βασίστηκε στη μελέτη “Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕγια  τη  συγκέντρωση  των ελληνικών ελαιοτριβείων σε 2-3 μονάδες με  σκοπό   να μετατρέψουν το ελαιόλαδο σε commodity συμπιέζοντας τη τιμή του για να διευκολυνθούν οι εξαγωγές του συσκευασμένου ελαιόλαδου. Το ίδιο ρεφραίν!
  Έτσι εξηγείται  και  γιατί στις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία με τις Νοτιοαφρικανικές χώρες ο κ Αποστόλου τους παραχώρησε και τις δυο ονομασίες Καλαμών και Καλαμάτας. 
  Με αυτή την λογική  γρήγορα θα φτάσουν οι μνημονιακοίκυβερνώντες να επιδοτήσουν τις εξαγωγές των εισαγομένων προϊόντων ή να ζητήσουν την κατάργηση της προστασίας και της Φέτας γιατί θα ισχυριστούν ότι δεν φτάνει το ελληνικό γάλα για την υποστήριξη των εξαγωγών μας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Θανάσης Πετράκος :Ο κ. Αποστόλου εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι των παραγωγών Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top