Ικανοποίηση επικρατεί στον χώρο των παραγωγών κηπευτικών προϊόντων που έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις λαϊκές αγορές όπου οι καταναλωτές εμφανίζονται με διαφοροποιημένη συμπεριφορά και κάνουν επιλογές με βάση τις τιμές των προϊόντων Η Δήμητρα Τσακίρη παραγωγός βιολογικών προϊόντων στην Αργολίδα θα αναφέρει ότι: γενικά τον χειμώνα τόσο το μπρόκολο όσο και το κουνουπίδι πήγαν πολύ καλά ενώ το λάχανο παρουσίασε κάμψη σε ότι αφορά το αγοραστικό ενδιαφέρον. Τώρα που ήμαστε σε μεταβατική φάση μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές έχει η ντομάτα .» Σε ότι αφορά τις τιμές που διαμορφώθηκαν η Δήμητρα Τσακίρη θα δηλώσει ότι : « τόσο για το μπρόκολο όσο κα το κουνουπίδι οι τιμές ήταν 1,20 έως 1,30 και διατηρήθηκαν χωρίς σκαμπανεβάσματα. Σε σχέση με την περασμένη χρονιά καταγράφεται αύξηση 0,50 λεπτά..
Η βιολογική ντομάτα κρατά σταθερή τιμή γύρω στο 1,50 ευρώ και από εδώ και πέρα περιμένουμε τα νέα προϊόντα τα καλοκαιρινά Το μαρούλι είναι μεταξύ 0,50 έως 0,60 ενώ το iceberg στο 0,70 ευρώ.» Η πρόβλεψη της Δημήτρας Τσακάρη αφορά τις πατάτες για τις οποίες πιστεύει ότι : « φέτος η τιμή τους θα ανέβει πολύ αφού οι σπόροι πήραν τα ύψη τόσο στα συμβατικά όσο και στα βιολογικά. Την περασμένη χρονιά αγοράζαμε με 0,90 έως 1 ευρώ και φέτος αγοράσαμε με 1,80 έως 1,90 ευρώ.
Ετσι η αύξηση θα είναι αναπόφευκτη Παράλληλα θα περιμένουμε μικρότερη συγκομιδή αφού έχει μειωθεί σημαντικά η καλλιέργεια.» Τέλος σε ότι αφορά τα βιολογικά πορτοκάλια η η Δήμητρα Τσακίρη θα αναφέρει ότι σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν μία καλή χρονιά με την Ναβαλίνα και τα Μέρλιν να πουλιούνται από 0,30 έως 0,35 λεπτά αλλά ο χυμός να μένει στα 0,30 λεπτά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Δήμητρα Τσακίρη εξελέγη πρίν από λίγες μέρες εξελέγη πρόεδρος στον σύλλογο βιοκαλλιεργητών αγορών Αττικής