728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

  Η SIEMENS δίχασε και την Περιφέρεια Πελοποννήσου –Κόντρα Παναγιωτοπούλου με Νικολάκου

  Η αναφορά της Ντίνας Νικολάκου στην Siemens και στην εμπλοκή των πολιτικών κομμάτων και ιδιαιτέρως της Νέας Δημοκρατίας με αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πυροδότησε ανάφλεξη στο Περιφερειακό συμβούλιο αναγκάζοντας τον Πέτρο Τατούλη να βγει έξω από την αίθουσα για
  να μην αναγκασθεί να εμπλακεί να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Η αντίδραση της Ελένης Παναγιωτοπούλου και των περιφερειακών συμβούλων που ανήκουν κομματικά στη Νέα Δημοκρατία ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο και ανέδειξε πολιτικό πρόβλημα . Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας eleftheriaonline που ασκεί κριτική στον Πέτρο Τατούλη : «Δημόσια αντιπαράθεση και τσακωμός της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ελένη Παναγιωτοπούλου, που πρόσκειται πολιτικά στη Ν.Δ., σημειώθηκε προχθές το απόγευμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
  Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ήρθε σε δύσκολη θέση και για να μην βρεθεί σε δυσκολότερη αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η νέα ρωγμή στην παράταξη Τατούλη είναι η τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών, μετά την ανταρσία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών που ζητούσαν επιστροφή στις νομαρχίες και το μήνυμα “πάρτο αλλιώς” που του έστειλαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και πάλι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες ζητώντας να μην διοικεί ακούγοντας μόνο την κ. Νικολάκου.
  Την αφορμή για τον τσακωμό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, έδωσε η τοποθέτηση της κ. Νικολάκου για το σκάνδαλο της Siemens και την εμπλοκή των κομμάτων με βάση τις αναφορές της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Η αντιπεριφερειάρχης επέκρινε τα κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
  Σύμβουλοι προσκείμενοι στη Ν.Δ. μετά την αρχική αμηχανία, συγκεντρώθηκαν εκτός της αίθουσας κι ετοίμασαν απάντηση. Επιστρέφοντας, η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Παναγιωτοπούλου πήρε το λόγο κι έδωσε απαντήσεις στην κ. Νικολάκου, ζητώντας να μην στηρίζεται στις αναφορές μιας υπόδικης και να περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
  Η αντίδραση της κ. Νικολάκου ήταν έντονη. Εκανε λόγο για το ακομμάτιστο της παράταξης Τατούλη, εξαπέλυσε επίθεση στη συνάδελφό της και η αντιπαράθεση “χτύπησε κόκκινο”.
  Εντύπωση προκάλεσε η στάση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, που παρακολούθησε αμήχανα και αδιάφορα τις τοποθετήσεις και μόλις ξέσπασε ο καβγάς σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
  Το σοβαρό αυτό επεισόδιο έρχεται ως συνέχεια της αντιπαράθεσης της κ. Νικολάκου με συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες προσκείμενους στη Ν.Δ., της άποψης και του μηνύματος των δεύτερων προς την περιφερειακή αρχή και κυρίως προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να το “πάρει αλλιώς”, να μην διοικεί και να μην αποφασίζει μόνο με την κ. Νικολάκου και να περιμένει απ’ αυτούς να είναι χειροκροτητές και να επικυρώνουν τις αποφάσεις τους.
  Είναι φανερό ότι η περιφερειακή αρχή Τατούλη τα έχει σπάσει με τη Ν.Δ., με την ηγεσία της και κυρίως με τους βουλευτές του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και αυτό προξενεί σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ιδιαίτερη εντύπωση και απορίες, γιατί ο Π. Τατούλης πέρα από τη δική του πορεία στην Περιφέρεια, νοιάζεται κυρίως για την εκ νέου υποψηφιότητα της κόρης του Εύης στην Αρκαδία, ως υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. Και η αντιπαράθεση, το πολεμικό μέτωπο, η απαξίωση της στήριξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφερειακή παράταξή του, κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν το πατρικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη.
  Κάποιοι εκτιμούν ότι η Ντ. Νικολάκου κάνει παιχνίδι, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την εκ νέου κάθοδο και υποψηφιότητα Τατούλη για την Περιφέρεια, δηλώνοντας ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, όπως και τις προηγούμενες φορές, προσδοκώντας στη στήριξη κάποιου κόμματος, ενδεχόμενα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, την τελευταία ώρα.
  Πάντως, η περιφερειακή παράταξη Τατούλη είναι καζάνι που βράζει και ο αρχηγός της αν δεν παρακολουθεί αμήχανα και αδύναμα, στηρίζει τις ηγετικές πρωτοβουλίες και τη διχαστική τακτική Νικολάκου.
  Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα .kalamatajournal.gr η οποία εμπλέκει και τον Αντιπεριφερειάρχη Τασο Χειβιδόπουλο με την ακόλουθη δημοσίευση :
  Ένα ακόμη βήμα για το χωρισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη έγινε τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, η οποία υιοθέτησε την κατάθεση στο Εφετείο κακουργημάτων της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, για τα δώρα της Siemensστον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις μίζες της εταιρίας σε κόμματα. Η τοποθέτηση της Ντίνας Νικολάκου για τα δώρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «υποψήφιο υποτίθεται αυριανό πρωθυπουργό» όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης και για τις μίζες σε κόμματα, προκάλεσε την αντίδραση αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του Πέτρου Τατούλη που ανήκουν και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Κυρίως αντέδρασαν η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παιδείαςκαι Πολιτισμού Ελένη Παναγιωτοπούλου, της Νέας Δημοκρατίας και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος,  του ΠΑΣΟΚ…
  Ειδικότερα οι αντιπεριφερειάρχης εναντιώθηκαν στις αναφορές που έκανε η Ντίνα Νικολάκου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υιοθετούνται τέτοιες κατηγορίες πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη.
  Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος αποχώρησε από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς να πάρει καμία θέση επί των όσων αναφέρθηκαν.
  Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά και μετά το κλείσιμο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, όταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πιστεύτε χώρα που αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την κρίση; Έτσι νοιώθετε όλοι σας; Νοιώθετε περήφανοι που καθένας ανήκει σε ένα πολιτικό κόμμα; Για δείτε λίγο σήμερα τι γίνεται στη χώρα. Για δείτε τι δήλωσε σήμερα η γραμματέας του Χριστοφοράκου, όπου δύο από τα πιο σημαντικά κόμματα της Ελλάδας, το λέει ευθέως, ότι είναι μιζαδόροι. Και το σημερινό υποψήφιο υποτίθεται αυριανό πρωθυπουργό και το σύνολο του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και όλο σχεδόν τον πολιτικό κόσμο του παρελθόντος της χώρας τους λέει μιζαδόρους. Νιώθετε υπερήφανοι γι’ αυτό;».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Η SIEMENS δίχασε και την Περιφέρεια Πελοποννήσου –Κόντρα Παναγιωτοπούλου με Νικολάκου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top