728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

  Ξεκίνημα Βασιλόπουλου με απουσίες αλλά και χάραξη στρατηγικής για τις εκλογές

  Οι απουσίες  υποψηφίων συμβούλων από την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου που είχαν πιο επείγουσες υποχρεώσεις δεν πτόησαν τον Θοδωρη Βασιλόπουλο που ανέλυσε το όραμά του αλλά και το πρόγραμμά του στους παριστάμενους ενώ μετά την ομιλία του φρόντισε να αναλύσει την  στρατηγική που πρέπει να υπηρετήσουν τις επόμενες μέρες ώστε
  να κερδίσουν τη μάχη του Επιμελητηρίου. Στην ομιλία του ο Κος Βασιλόπουλος ανέφερε τα ακόλουθα:
  Όραμα μας είναι η δυναμική αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ώστε να αποτελέσει ένα συμμετοχικό, γόνιμο και εξωστρεφές κύτταρο επιχειρηματικότητας αλλά και χρήσιμο εργαλείο των επιχειρήσεων, υιοθετώντας ευρωπαϊκά πρότυπα δράσης με μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, εξασφαλίζοντας θετικές προοπτικές για τις επιχειρήσεις του τόπου που πλήττονται σε αυτή την εποχή της κρίσης και αναζητούν διεξόδους .
  Οι στόχοι
  Αναβάθμιση του Επιμελητηρίου , ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας
  οφέλη στα μέλη του  αλλά και στην τοπική μας οικονομία.
  Εκσυγχρονισμός του Επιμελητηρίου  ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας.
  Το Επιμελητήριο να γίνει βασικός συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα κάθε επιχειρηματία, κάθε επαγγελματία, κάθε εμπόρου .
  Είμαστε βέβαιοι πως μια τέτοια νέα δυναμική και ώθηση στο Επιμελητήριο Αργολίδας θα καταφέρει να πραγματώσει τον κυριότερο στόχο του:
  Να σταθεί δίπλα στον ταλαντούχο Επιχειρηματία της Αργολίδας, που  με την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη θεληματικότητά του,  θα κάνει τη διαφορά τόσο εν μέσω κρίσης όσο και στη μετά κρίση εποχή.
  Τα  εργαλεία
  ΠΛΗΡΟΦΟΡHΣΗ
  Σε ένα περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει, η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας, Το Επιμελητήριο θέλουμε να συγκεντρώνει, να επεξεργάζεται και να σας προωθεί κάθε πληροφορία που είναι χρήσιμη σε κάθε ομάδα και κάθε περιοχή, με μορφή και στοιχεία άμεσα αξιοποιήσιμα.
  ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
  Με την εξωστρεφή επικοινωνιακή στρατηγική που θα ασκήσει το Επιμελητήριο υπό τη διοίκησή μας, κρίσιμα στοιχεία της οποίας είναι η ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά εργαλεία και προγράμματα, η επαφή με τις νέες τεχνολογίες,  οι στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, θεωρούμε ότι μπορεί να διεκδικήσει το άνοιγμα σε νέες αγορές, την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας όλων των προϊόντων της Αργολικής Γης και των τουριστικών υπηρεσιών.
  ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
  Φιλοδοξούμε να  προσδώσουμε υπεραξία στο τελικό προϊόν των επιχειρήσεων της Αργολίδας ενθαρρύνοντας τους επιχειρηματίες να υιοθετήσουν καινοτόμες λογικές από την παραγωγή έως τη διάθεση των προϊόντων τους. Η "Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα" θα είναι η αιχμή του δόρατος της νέας στρατηγικής που θα υιοθετήσει το Επιμελητήριο Αργολίδας .
  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  - Προσμετρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας, τις αδυναμίες του αλλά και τα μοναδικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα θα αγωνιστούμε στο πλευρό των επιχειρήσεων του νομού, ώστε να καταστήσουμε δυνατή την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ευκαιριών.
  ΣΥΝΕΡΓΙΕΣ - ΔΙΚΤΥΩΣΗ
  Βαρύνουσα θέση στη νέα στρατηγική του Επιμελητηρίου θα έχει η ενθάρρυνση, προώθηση και
  ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και η απαραίτητη δικτύωση των επιχειρήσεων μεταξύ τους σε ζητήματα παραγωγής, εμπορίας και προώθησης προϊόντων. Η μόνιμη συνεργασία του Επιμελητηρίου με όλους τους τοπικούς φορείς και με το διεθνές δίκτυο επιμελητηρίων θα έχει την ίδια βαρύνουσα σημασία.
  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  Η στοχευμένη εκπαίδευση των μελών μας σε θέματα αιχμής για την επιχειρηματικότητα θα αποτελεί μόνιμο μέλημα του Επιμελητηρίου για την επιτυχή αντιμετώπιση των σύγχρονων  οικονομικών-επιχειρηματικών ερεθισμάτων και προκλήσεων.
  Εργαζόμαστε για:
  - Ριζική ανατροπή του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του Επιμελητηρίου
  - Συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης
  - Κανένας  επαγγελματίας  να μη μείνει απομονωμένος
  - Να προσανατολιστούμε σε σύγχρονες μορφές επιμελητηριακής οργάνωσης
  Πρόγραμμα δράσης
  Στηρίζουμε και τους τρεις  πυλώνες της επιχειρηματικότητας στην Αργολίδα:
  -Μικρομεσαίες/ μικρές/πολύ μικρές επιχειρήσεις
  -Εξαγωγές
  -Τουρισμός
  Προτείνουμε σήμερα ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης, με τη  συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών που
  θα κάνει πραγματικότητα το όραμα όλων μας «για την Αργολίδα που θέλουμε και αξίζουμε.»
  Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο βασίζεται πάνω σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις και προοπτικές, ικανό να αντιμετωπίσει προβλήματα των επιχειρηματιών και να δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή μας.
  Ανατροπή του αρνητισμού και του μοντέλου διοίκησης!
  Στην  “Αναπτυξιακή Δύναμη” πιστεύουμε ότι η οικονομία της Αργολίδας έχει σίγουρο μέλλον αν :
  - έχει υψηλή επίδοση στην καινοτομία ,
  - στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της ,
  - επενδύσει σε συνέργειες με όλες τις επιχειρήσεις, φορείς, Δήμους και Περιφέρεια
  - προβάλλει με φαντασία, οργάνωση και επιμονή το τουριστικό της προϊόν
  - οργανώσει άμεσα την προβολή/διάθεση των βασικών αγροτικών προϊόντων της.
  Για τους λόγους αυτούς σκοπεύουμε στην
  Ανάπτυξη και τόνωση του τοπικού Εμπορίου. Προβολή και διαφήμιση για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη από την στήριξη της τοπικής αγοράς με υγιείς και ισότιμους όρους.
  Δημιουργία ανοιχτών επιτροπών από εκλεγμένους και μη εκλεγμένους συναδέλφους, για θέματα πού απασχολούν και προβληματίζουν όλα τα τμήματα όπως: Ασφαλιστικά και εργατικά ζητήματα  (ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, φορολογικά, χωροθέτηση και προβλήματα από ΖΟΕ, άδειες λειτουργίας κ.λπ.) Προετοιμασία προτάσεων και λύσεων.
  Επαναλειτουργία των Τμήματων με σύγχρονη συμμετοχική λογική. Ενίσχυση της δημιουργικής λειτουργίας τους με ανοιχτές διαδικασίες για όλα τα μέλη .
  Ουσιαστική ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ερμιονίδα. Μία συνεδρίαση τουλάχιστο κατ΄έτος του Διοικητικού Συμβουλίου το χρόνο στην Ερμιονίδα και οι πρόεδροι των τμημάτων θα συνεδριάζουν με τους τοπικούς φορείς.
  Παρεμβάσεις για την επίλυση γραφειοκρατικών διαφορών.
  Συνεχής συνεργασία με εμπορικούς & επαγγελματικούς συλλόγους και ομοσπονδίες.
  Ανάπτυξη αποτελεσματικής σύγχρονης διαδικτυακής επικοινωνίας με τα μέλη μας ( sms – newsletter )
  Ουσιαστική ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου.
  Επαναπροσδιορισμός φυσιογνωμίας Έκθεσης Αργολίδας.
  Συνεχής και ουσιαστική εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών σε κλαδικά θέματα και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, παροχής υπηρεσιών αλλά και ανταλλαγή επιχειρηματιών και
  τεχνογνωσίας με δυναμικά εργαλεία όπως Erasmus+ 
  Ενίσχυση της λειτουργίας του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου με προτάσεις βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα όπως τον συνολικό επανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος, τη βελτίωση στο σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, τη μείωση του ΦΠΑ των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα σύμφωνα με το καθεστώς ΦΠΑ των άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών, την άμεση θεσμοθέτηση του ακατάσχετου εμπορικού λογαριασμού και την προσφορά «Δεύτερης Ευκαιρίας» σε πτωχευμένους εμπόρους.
  Επικοινωνία του επιμελητηρίου με τα μέλη, ανοιχτές - διαδικτυακά συνεδριάσεις αλλά και σύνδεση με άλλα επιμελητήρια και οργανισμούς (ΙCC, easme- ευρωπαϊκός οργανισμός για τις ΜμΕ κ.α )
  Αξιοποίηση επενδυτικών και εξαγωγικών εργαλείων όπως η ενίσχυση της πρόσβασης των ΜμΕ στη χρηματοδότηση, μέσω εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων. (Πρόγραμμα Cosme και Horizon 2020) και η εκμετάλλευση του Enterprise Europe Networkδηλ. του Δικτύου Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.
  Καθημερινή συμβουλευτική και νομική υποστήριξη  για κάθε επιχείρηση, με εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση στο δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό οικονομικό τοπίο, ώστε η κάθε επιχείρηση να αναπτύσσεται με το δικό της στρατηγικό σχέδιο αποφεύγοντας παλινωδίες, γραφειοκρατία, άστοχες κινήσεις.
  «Για την Αργολίδα που θέλουμε και αξίζουμε»
  Αναλυτικά οι προτάσεις μας κατά κλάδο :
  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  Καταγραφή και ανάπτυξη δικτύου παρεχόμενων υπηρεσιών – άμεση ενημέρωση πιθανών μεταβολών στο πλαίσιο λειτουργίας των επαγγελμάτων.
  Συνεχής ροή πληροφοριών για ζητήματα οργάνωσης, συμμετοχής και χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα
  Ιδιαίτερος προσανατολισμός σε νέα καινοτόμα προγράμματα που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για νέους δημιουργούς όπως το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Creative Europe)
  Στροφή του Επιμελητηρίου στη στήριξη  εκπαιδευτικών δράσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της αργολικής επιχειρηματικότητας

  ΕΜΠΟΡΙΟ
  Συντονισμένη προώθηση ηλεκτρονικού εμπορίου
  Ανάδειξη της αργολικής εμπορικής φυσιογνωμίας σε συνεργασία με όλους τους φορείς (λευκές
  νύχτες, αθλητικές συν-διοργανώσεις, events, διαφήμιση στήριξης τοπικού εμπορίου κλπ)
  Πληροφόρηση, στήριξη και ενδυνάμωση προσανατολισμού  σε καινοτόμες μορφές εμπορικών δραστηριοτήτων
  Ενημέρωση για τις τάσεις στο σύγχρονο εμπόριο με έμφαση στους νέους επιχειρηματίες

  ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
  Αναβάθμιση του τομέα εισαγωγών/εξαγωγών με βάση τα διεθνή πρότυπα και ίδρυση γραμματείας εξαγωγών υπεύθυνης για τα θέματα πληροφόρησης, οργάνωσης και διαχείρισης εξαγωγών. Ευρύτερη συνεργασία με τον οργανισμό Εnterprise Greece 
  Πληροφόρηση για ζητήματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οργάνωσης αγορών, παραγωγικής ευελιξίας και εξοπλισμού, νέων προϊόντων και προοπτικών αγοράς με έμφαση τις νεοφυείς - start up επιχειρήσεις.
  Άμεση ενημέρωση και βοήθεια σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)
  Προώθηση διαδικασιών για την ίδρυση  Επιχειρηματικών Πάρκων. Οριστική λύση από τον βραχνά των ΖΟΕ το συντομότερο με συνεχείς παρεμβάσεις και προβολή της  λανθασμένης σύνταξής τους.

  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  Επανασύσταση τουριστικού τμήματος ΑΜΕΣΑ
  Συνεργασία με όλους τους φορείς και προώθηση προτάσεων για την ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών - αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το αεροδρόμιο Τρίπολης
  Ανάδειξη της τουριστικής φυσιογνωμίας του Νομού με την άμεση λειτουργία portal για τον αργολικό τουρισμό
  Δράσεις ευαισθητοποίησης (Ημέρες Αργολικού Τουρισμού, κ.ά) και ενδυνάμωσης της ελκυστικότητας της αργολικής πολιτισμικής κληρονομιάς με συγκεκριμένες θεματικές (αγροτουρισμός, θρησκευτικός, περιπατητικός, θαλάσσιος τουρισμός, κ.ά)
  Σύνδεση συνέργειες τουριστικών υπηρεσιών και τοπικών προϊόντων (διατροφικών, ενθυμίων, κ.ά)
  Παρεμβάσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στα επίπεδα των άμεσα ανταγωνιστικών προορισμών
  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω! Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καθολική αναβάθμιση του Επιμελητηρίου μας, ενός θεσμού που ανήκει και πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των επιχειρήσεων
  μας
  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς ,
  Θοδωρής Βασιλόπουλος
  Επικεφαλής Συνδυασμού
  «Αναπτυξιακή Δύναμη»

    Εμπορικό Τμήμα
  1 Αργυρόπουλος Δημοσθένης
  2 Βουβοπούλου Φανή
  3 Γιαννιώση Κωνσταντίνα
  4 Δασκαλόπουλος Προκόπιος
  5 Δελή Νικολέτα  (Νίκη)
  6 Διολίτσης Σπυρίδων
  7 Θωμόπουλος Γεώργιος
  8 Καχριμάνη Βασιλική
  9 Κορολής Ανδρέας
  10 Λάσκαρης Βασίλειος
  11 Λεκοσιώτης Αντώνιος
  12 Πετράκης Ηλίας
  13 Προσίλης Χρήστος
  14 Σκαρπέντζου Φωτεινή (Φώφη)
  15 Τάγκαλης Δημήτριος
  16 Φιλιππίδης Γεώργιος
  17 Χριστοδουλάκη Δέσποινα


    Μεταποιητικό Τμήμα
  1 Βαρελάς Γιώργος
  2 Γαλανόπουλος Παναγιώτης
  3 Δήμας Δημήτριος
  4 Ιγήπασης Σταμάτης
  5 Καμπόσος Αναστάσιος
  6 Καραμούντζος Παναγιώτης
  7 Μακρής Δημήτριος
  8 Ντεβές Αναστάσιος
  9 Ξύδης Ευάγγελος
  10 Τριπολιτσιώτης Παναγιώτης
  11 Τσούρδης Νικόλαος
  12 Φάκλαρης Χρήστος
  13 Φλίνος Ανδρέας
  14 Χαμαράτου Αικατερίνη
  15 Χριστοδούλου Μιχάλης

    Τμήμα Υπηρεσιών
  1 Βασιλόπουλος Θεόδωρος
  2 Γεωργιδάκης Ιωάννης
  3 Γκιουμές Ιωάννης
  4 Δημητροπούλου Κωνσταντίνα
  5 Δομάζος Παναγιώτης
  6 Ηλιάδης Γεώργιος
  7 Καπαρέλος Νικόλαος
  8 Καράμπελας Ιωάννης
  9 Κασσάρας Δήμητριος
  10 Κοδέλλα Σεϊντή Μαρία
  11 Κόκκινος Απόστολος
  12 Κορομίχης Παναγιώτης
  13 Λαμπρόπουλος Εμμανουήλ
  14 Μανού Ευαγγελία (Εύα)
  15 Μαρλαγκούτσος Πέτρος
  16 Μινούσης  Μιχαήλ (Μιχάλης)
  17 Μουτάφης Νικόλαος
  18 Μώρος Μιχαήλ
  19 Παλιούρας  Βασίλειος
  20 Παναγιωτόπουλος Γεώργιος
  21 Παπαιωάννου Παναγιώτης
  22 Παπανδριανός Νικόλαος
  23 Πίκος Δημήτριος
  24 Πλιατσικούρας Ελευθέριος
  25 Σιδέρη Σαρρή Ελένη
  26 Σούγλα Αντωνία
  27 Στεφανόπουλος Βασίλης
  28 Σωτηρόπουλος Αλέξιος
  29 Ταμπουρατζής Γεώργιος
  30 Ταραντίλη Αικατερίνη
  31 Τζανέτος Ιωάννης
  32 Τζαρίμας Χρήστος
  33 Τσιτσόπουλος  Ιωάννης
  34 Τσιώρος Κωνσταντίνος
  35 Φαμέλης Νικόλαος
  36 Φράγκος Αντώνιος
  37 Χασάπης Κωνσταντίνος
  38 Χατζής Ευάγγελος
  39 Χριστόπουλος Ανδριανός (Νούλης)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ξεκίνημα Βασιλόπουλου με απουσίες αλλά και χάραξη στρατηγικής για τις εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top