728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

  Αντεπίθεση Μανιάτη με Προγραμματική Πρόταση. 4 πηγές νέου πλούτου & 10+1 προτεραιότητες"

  Συγκεκριμένο Πρόγραμμα διακυβέρνησης και πρόταση εξόδου από την κρίση κατέθεσε σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξη Τύπου, στην ΕΣΗΕΑ. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος, τόνισε πως "είμαι ο πρώτος που παρουσιάζω ολοκληρωμένη
  πρόταση και θα συνεχίσω να προτείνω λύσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας». Εξήγησε δε πως το πράττει για δύο λόγους. «Για να μπορέσουμε να βγούμε κάποια στιγμή από την κρίση και να επανέλθουμε στην κανονικότητα, αλλά και για να ξαναβρεί η Κεντροαριστερά, η Δημοκρατική Παράταξη το χαμένο χαρακτηριστικό της, άλλοτε αρετή της, που είναι η κυβερνησιμότητα. Και μάλιστα η αξιόπιστη κυβερνησιμότητα."
  Αναφορικά με την ανάδειξη νέας ηγεσίας ο Γ. Μανιάτης διεμήνυσε πως «καταθέτω αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση που θα βγάλει την παράταξη από τη στασιμότητα του 7%. Τη στασιμότητα όπου την κρατούν δεμένη όσοι δεν μπορούν να την πάνε παραπέρα. Γιατί αν μπορούσαν, θα το είχαν κάνει ήδη».
  Ο Γ. Μανιάτης επέμεινε πως «η  Ελλάδα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας συνδέει τη νέα ταυτότητα της παράταξης με τη νέα προοπτική της χώρας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να βάλουμε επιτακτικά στην ατζέντα της Σοσιαλδημοκρατίας, την έννοια της Παραγωγής. Ως κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα και ταυτοτικό στοιχείο. Όχι απλά ως οικονομική έννοια. Να συνδέσουμε προγραμματικά την προτεραιότητα της παραγωγής, με τη δεύτερη συστατική έννοια της σοσιαλδημοκρατίας, την αναδιανομή».
  Κατέληξε δε σημειώνοντας πως «σε ένα παγκόσμιο κι ευρωπαϊκό περιβάλλον λιτότητας και περιορισμού πόρων, η απάντηση της Σοσιαλδημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ούτε ο κρατικίστικος παρασιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια  η εναπόθεση των πάντων στην αγοραία αντίληψη της Ν.Δ. Γι’ αυτό μιλώ για Παραγωγική Σοσιαλδημοκρατία, για Παραγωγική Ελλάδα. Όχι απλά για ανάπτυξη».
  Αναλύοντας την προγραμματική του πρόταση ο Γ. Μανιάτης αναφέρθηκε σε τέσσερις νέες πηγές εθνικού πλούτου:
  «α) Τα εθνικά κοιτάσματα Υδρογονανθράκων, που τις επόμενες δεκαετίες θα συνεισφέρουν  2 δις €/χρόνο στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και μαζί με τη συνολικότερη ενεργειακή μας διπλωματία, θα αναβαθμίσουν γεωπολιτικά τη χώρα, β) την κατάργηση του υπερταμείου αποικιοκρατίας και τη μετεξέλιξή του σε ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που προσελκύει 150 δις € επενδύσεις σε βάθος δεκαετίας και δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, γ) ένα σύγχρονο επιτελικό Κράτος Project Manager, με αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση με ανταμοιβή και πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που εξοικονομεί 1 δις €/χρόνο, δ) ένα σύγχρονο, απελευθερωμένο, ανταγωνιστικό δημόσιο Πανεπιστήμιο που μετασχηματίζεται σε διεθνές κέντρο ξενόγλωσσων σπουδών, αυξάνει κατά 2% το ΑΕΠ και δίνει προοπτική κι ελπίδα στη νέα γενιά και την απασχόληση».
  Και σε 10+1 πολιτικές προτεραιότητες: «τους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια, τη φορολογία και το ασφαλιστικό, την υγεία, τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, την ανεργία κι επιχειρηματικότητα για νέους και μακροχρόνια άνεργους, το πλέγμα ασφάλειας για εργαζόμενους και συνταξιούχους από τη φτώχεια, την άμεση ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την «πράσινη» οικοδομή, την αυτοδιοίκηση και το πολιτικό σύστημα».
  Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος κάλεσε τους πολίτες «να προσέλθουν μαζικά, για να δώσουν με την παρουσία τους δύναμη στη φωνή τους για να γίνει η νέα Κεντροαριστερά, η σύγχρονη ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, δύναμη πραγματικής αλλαγής στη χώρα και απαλλαγής από το παλαιοκομματικό προσωπικό όλων των κομμάτων. Για την Ελλάδα της Δημιουργίας, της παραγωγής, της δουλειάς, την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της αλληλεγγύης».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Αντεπίθεση Μανιάτη με Προγραμματική Πρόταση. 4 πηγές νέου πλούτου & 10+1 προτεραιότητες" Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top