728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

  Το «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

  “Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”, η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, παρουσιάζεται τηνΚυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΑΡΓΟΥΣ. Μια  μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά
  γεγονότα του 2016.  Ημεγαλύτερη  παραγωγήτου καλοκαιριού, μεθέμα τηζωή και τοέργοτουΝίκου Καββαδία, σεμουσικήΘάνουΜικρούτσικου, ολοκληρώνειτονκύκλοτων παραστάσεώντηςσετέσσερις πόλεις[ Άργος-Θεσσαλονίκη- Βόλος – Πάτρα].
  Από τηνΒάρδια και τηνποίησητουΝίκουΚαββαδία, στησυγκλονιστική μελοποίησητουΘάνουΜικρούτσικου, η παράσταση, μας ταξιδεύειστονκόσμοτωνθαλασσινών, τωνλιμανιών, τωνεφήμερωνερώτων, στηφυγή.Το ταξίδιγια το ταξίδι.
  Μια ιστορική παράσταση! Το πρώτο της ανέβασμα [ θέατρο Βadminton -Ιανουάριος 2016], παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 θεατές! Θέατρο, χορός ,μουσική, κινηματογράφος, σε μια σκηνική συνύπαρξη,  που αποκαλύπτει το πορτρέτο του Νίκου Καββαδία,μέσα από την ποίηση, τη ζωή και το έργοτου, με κυρίαρχες τις μουσικές και τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.
  Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.
  Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, “ μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις”.
  Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.
  Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.
  Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδηκαι την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.
  ΑΡΓΟΣ:ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Σεπτεμβρίου 2017
  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΑΡΓΟΥΣ
  Προπώληση:   Viva.gr
  ΑΡΓΟΣ: ΜΠΙΣΤΡΟ ΕΝ ΛΕΥΚΩ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΟΥΛΤΣΙΝΟΥ,
  ΝΑΥΠΛΙΟ:ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
  Τιμέςεισιτηρίων: 12ευρώ  [φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνωτων 65]
  15 ευρώ   κανονικό.
  Στηνπροπώληση ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙπεριορισμένος αριθμόςεισιτηρίωνστηντιμήτων 12ευρώ.
  Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
  " Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου"
  Μουσική: ΘΑΝΟΣ  ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
  Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
  Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
  Με τη συνεργασία των:
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
  Σκηνικό- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
  Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
  Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
  Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
  Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ
  Βοηθοί  σκηνοθέτες: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
  ΣΗΦΗΣ  ΜΑΙΝΑΣ
  Βοηθός  σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
  Οργάνωση παραγωγής:ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
  Artwork:ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ
  Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης
  Τους ρόλους ερμηνεύουν:
  ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ , ΣΤΑΥΡΟΣ  ΖΑΛΜΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ  ΜΟΥΤΑΦΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΣ  ΤΖΙΑΤΑΣ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΑΛΕΥΡΗΣ, ΜΠΙΛΛΙΩ   ΜΑΡΝΕΛΗ
  Τραγουδούν:
  ΡΙΤΑ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ  ΘΩΜΑΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Το «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top