728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

  ‘Μουσική Οδύσσεια’ – Το θερινό Σχολείο Μουσικής στο Ναύπλιο

  Για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται και φέτος η Μουσική Οδύσσεια στο Ναύπλιο, από τις 19 μέχρι τις 26 Ιουλίου 2017.  ΗΜουσική Οδύσσεια είναι ένα θερινό πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης(masterclasses)πουπροσφέρειδιδασκαλίαπαγκόσμιαςκλάσηςαπόδιεθνώςαναγνωρισμένουςδασκάλους και ερμηνευτές, σε νέους μουσικούς που έχουν παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή και βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους. Εκτός από
  τη διδασκαλία, το πρόγραμμα παρέχει μοναδική υποστήριξησεταλαντούχουςνέουςκαλλιτέχνες,μια και τους προσφέρει ως βραβείο, τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε χορηγούμενες συναυλίες σε σημαντικά μουσικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μουσικοί και ερμηνευτές που συμμετέχουν στηΜουσικήΟδύσσειαέχουν διεθνή αναγνωρισιμότητα, ενώ πολλοί εξαυτών έχουν και συνεργασία με μερικές απότιςμεγαλύτερεςεταιρείες αντιπροσώπευσης καλλιτεχνών.

  ΗΡωσίδαπιανίστριακαικαθηγήτριαπιάνουστοRoyalCollegeofMusicτουΛονδίνου, κυρίαYekaterinaLebedeva, ίδρυσεαυτότοθερινόσχολείομουσικήςγιαπιάνο και φωνή το 2014. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 30-40 σπουδαστές κάθεχρόνο, οι οποίοιέρχονταιαπόχώρες όπως: το Ην. Βασίλειο, τηνΓαλλία, τηνΡουμανία, την Ουγγαρία, την Ρωσία, την Ουκρανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, το Μεξικόκαιτην Κίνα.

  Μεταξύ των επισκεπτών δασκάλων του προγράμματος περιλαμβάνονται διεθνείς αστέρες όπως η SumiJo,η NucciaFocile,η SusanBullockCBE, η JudithHowarth, η Καθηγήτρια VanessaLatarche, και οι πιανίστες ArturPizarro,ChristinaOrtizκαι JaninaFialkowska.

  Τα τελευταία χρόνια ηMουσικήΟδύσσειαέχεισφυρηλατήσειστενούςδεσμούςμετοΔήμοΝαυπλιέων (τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ, το Δημοτικό Ωδείο), το Ωδείο Ναυπλίου, τον τεχνικό πιάνων κ. Μακρυπόδη, τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», καιμεάλλουςφορείςστηνπεριοχή, ενώσυνεργάζεταιολοένα και με περισσότερουςδιεθνείςοργανισμούςπου προσφέρουν στους βραβευμένους σπουδαστές τη δυνατότητα συμμετοχής σε συναυλίες. Ορισμένοι από τους οργανισμούς αυτούς είναι: το φεστιβάλ YoungVirtuosi στη Γαλλία, τα ιδρύματα AspectFoundation, RobertBoas, TalentUnlimited, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και το Διεθνές Φεστιβάλ Ξηροπήγαδου.

  ΗYekaterinaLebedeva, πουείναιπαντρεμένημεΈλληνασύζυγο, διάλεξεναλειτουργήσειτοσχολείοστοΝαύπλιο, γιατί, όπωςλέειηίδια: «Είναιμιαχώραπουαγαπώμεαπαράμιλληφυσικήομορφιάκαιμοναδική πολιτιστική κληρονομιά.Οιδιδάσκοντεςκαιοι σπουδαστέςμαςαγαπούνκαιθαυμάζουν την Ελλάδα επίσης. ΕίμαστειδιαίτεραυπερήφανοιπουμπορέσαμεναστηρίξουμεΈλληνεςσπουδαστέςστοπρόγραμμα».

  ΦέτοςηΜουσικήΟδύσσειαθαπραγματοποιηθεί στις 19-26 ΙουλίουστοΝαύπλιο, μετησυμμετοχή των παρακάτω δασκάλων:

  ΠΙΑΝΟ:
  YekaterinaLebedeva, ΚαθηγήτριαπιάνουστοTrinityLabanConservatoire, RoyalCollegeofMusic, και CityUniversity, ΚαλλιτεχνικήδιευθύντριατηςΜουσικήςΟδύσσειας.
  http://www.yekaterinalebedeva.com/biography.html

  Artur Pizarro, Πρώτοβραβείο,  Leeds International Piano Competition
  ΟπιανίσταςArtur Pizarro δίνεισυναυλίεςκαιείναικαθηγητήςΠιάνουκαιΜουσικήςδωματίουστηνAcademia Nacional Superior de OrquestraστηνΛισαβόνα.
  http://www.musical-odyssey.com/professors/artur-pizarro.html

  Φωνή:
  ΗιταλίδαυψίφωνοςNucciaFocile, (πρώτοβραβείοστονΔιεθνήΔιαγωνισμόPavarotti) διδάσκειωςκαθηγήτριαστηνWales International Academy of Voice.
  http://www.musical-odyssey.com/professors/nuccia-focile.html

  ManolisPapasifakis, ρεπετιτέρ, πιανίστας, ακομπανίσταςστοδιαγωνισμόΜαρίαςΚάλλας
  http://www.musical-odyssey.com/professors/manolis-papasifakis

  Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Μουσικής Οδύσσειαςδιοργανώνονται και δωρεάνανοιχτέςεκδηλώσειςκαισυναυλίεςγια τοκοινό, με το ακόλουθοπρόγραμμα:
  Τετάρτη 19 Ιουλίου:
  ΩδείοΝαυπλίου 19:30-20:15: ΗμουσικήΟδύσσειασαςπροσκαλείγιαμια διάλεξημετονArturPizarroμε θέμα“Theartofpractisingpiano”
  Πέμπτη 20 Ιουλίου:
  ΔημοτικόΩδείο, 19:30-20:15:ΗμουσικήΟδύσσειασαςπροσκαλείγιαμια συζήτηση μετη NucciaFocileκαι τον Μανώλη Παπασηφάκημε θέμα “TheartofBelCanto: pianissimo, recitativi, legatoanditsconnectiontothepianorepertoire”
  Σάββατο 22 Ιουλίου:
  ΩδείοΝαυπλίου 19:15-20:00: ΗμουσικήΟδύσσειασαςπροσκαλείγιαμια διάλεξημετηYekaterinaLebedevaμε θέμα:“Bach’sfuguesasapathtoimproveyourpianism”

  Σάββατο 22 Ιουλίου:
  ΠλατείαΑγ. Σπυρίδωνα, 21:00: Η Μουσική Οδύσσεια σας προσκαλεί στη συναυλία«Μουσική βραδυά στο Ναύπλιο»
  Κυριακή 23 Ιουλίου:
  Βουλευτικό, 21:00:ΗΜουσικήΟδύσσειασαςπροσκαλείστησυναυλία: «Ένα απόγευμα μετηΜουσικήΟδύσσεια»με τη συμμετοχή των σπουδαστών του προγράμματος
  Δευτέρα 24 Ιουλίου:
  Βουλευτικό, 21:00:ΗΜουσικήΟδύσσειασαςπροσκαλείστησυναυλία: «Ένα απόγευμα μετηΜουσικήΟδύσσεια»με τη συμμετοχή των σπουδαστών του προγράμματος
  Τρίτη 25 Ιουλίου:
  Βουλευτικό, 21:00:ΗΜουσικήΟδύσσειασαςπροσκαλείστησυναυλία: «Ένα απόγευμα μετηΜουσικήΟδύσσεια»με τη συμμετοχή των σπουδαστών του προγράμματος
  Τετάρτη 26 Ιουλίου:
  Βουλευτικό, 21:00:ΗΜουσικήΟδύσσειασαςπροσκαλείστη«Συναυλία λήξης της Μουσικής Οδύσσειας»με τη συμμετοχή των  βραβευμένων σπουδαστών.Ο δήμαρχος Ναυπλίουθααπονέμει τα βραβεία στους διακριθέντες σπουδαστές.
  .
  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε:
  Yekaterina Lebedeva
  [email protected]
  κιν.: +447795521759/ +30 6973 871 875

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ‘Μουσική Οδύσσεια’ – Το θερινό Σχολείο Μουσικής στο Ναύπλιο Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top