728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

  Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ Τριγκάκη και Λούμη

  Απάντηση στην επιστολή του Γιάννη Λούμη σχετικά με τις κερκίδες του Πορτοχελιακού έδωσε ο Μανώλης Τριγκάκης, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, αναφέροντας  τα εξής:     Κύριε Λούμη, Είναι γνώριμο το ήθος και το ύφος της επιστολής σας, μόνο που ο υποβολέας σας παρέσυρε να εκτεθείτε συνυπογράφοντας ανακρίβειες για τις δηλώσεις μου την Τετάρτη στις 16/06/2017 που αφορούσαν την τοποθέτηση κερκίδων στο Δημοτικό γήπεδο Πορτοχελίου, Οι δηλώσεις μου έγινα ΠΡΙΝ την έναρξη των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εορτής του Δημοτικού
  Σχολείου Πορτοχελίου και όχι στο ΤΕΛΟΣ όπως ψευδώς αναφέρετε στην επιστολή σας. Αυτά για τη δική σας ενημέρωση, για την αξιοπιστία των δηλώσεων μου οι οποίες είναι πάντοτε απλές και κατανοητές και τέλος για να ασχοληθείτε περισσότερο με θέματα ουσίας και όχι προσωπικής μισαλλοδοξίας.
  Σαν πρόεδρος της Δ.Κ.Πορτοχελίου και μέλος της Δημοτικής Αρχής είμαι υποχρεωμένος, όπως άλλωστε κάνω σε κάθε εκδήλωση να ενημερώνω για τα πεπραγμένα στο Πορτοχέλι. Αυτή είναι η θεσμική μου υποχρέωση και κανένας δεν μπορεί να μου την στερήσει ή να την υπερβεί, όπως προσπαθείτε να κάνετε, εκμεταλλευόμενος τη θέση του προέδρου του Πορτοχελιακού.
  Το γήπεδο ανήκει στο Πορτοχέλι και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Δεν ανήκει σε κανέναν πρόεδρο του Πορτοχελιακού, πράγμα που σεβάστηκαν καταξιωμένοι συμπατριώτες μας από αυτή τη θέση. Μια θέση υπηρέτησης του τόπου χωρίς κανένα στοιχείο αυτοπροβολής. Είναι λειτούργημα και πάντοτε υπερίσχυε το πνεύμα συνεργασίας με την Κοινότητα, το Δήμο και τα θεσμικά πρόσωπα.
  Εάν το γήπεδο δεν ήταν Δημοτικό, δεν θα ήταν δυνατόν να εκτελεστεί κανένα έργο, καμιά εργασία, καμία αδειοδότηση και βεβαίως δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν το ρεύμα και το νερό για τα οποίο δεν κάνετε καμία αναφορά.
  Για του λόγου το αληθές σας θυμίζω ότι από το 2007 έως το 2010 την περίοδο που ήμουν πρόεδρος της Κοινότητας Πορτοχελίου και ο κ. Σφυρής Δήμαρχος, έγιναν εργασίες στο γήπεδο (περίφραξη, αποδυτήρια, φωτισμός κ.λ.π) όπου συνέβαλλαν και συμπατριώτες μας και εκτελέσαμε έργα που ουδέποτε καπηλευτήκαμε.
  Εάν παρακολουθείτε τα κοινά και τις δηλώσεις μου, θα διαπιστώνατε ότι τα έργα που γίνανε με δωρεές (Δημοτικό Σχολείο, Ανακατασκευή του Κοινοτικού Καταστήματος, δέστρες στο λιμάνι και άλλα μικρότερα), αλλά και όσα άλλα ακολουθούν δεν τα καπηλεύτηκα.
  Το θέμα των κερκίδων του γηπέδου Πορτοχελίου υπήρξε στα αιτήματα από την πρώτη ημέρα της θητείας μας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προς τη Γ.Γ.Αθλητισμού επί υπουργίας κ. Γιάννη Ανδριανού και το γνωρίζετε. Μάλιστα στο πρώτο τουρνουά ο Δήμος διέθεσε κερκίδες στο γήπεδο. Επικαιροποιήθηκε όμως το αίτημα 6 μήνες πριν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αναστάσιο Τζανή και κατ’ επέκταση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Βασίλη Σιδέρη. Σας καλώ να επανέλθετε στην τάξη να μην παραπληροφορείτε ούτε να απαξιώνετε τις προσπάθειες.
  Η Κοινότητα μας και ο Δήμος υπηρετούν τους δημότες μας και δημιουργούν. Ο χαρακτηρισμός της καπηλείας ανήκει μόνον σε εσάς διότι φαίνεται ότι ξεχάσατε πόσες φορές η ΕΠΣΑ έχει βραβεύσει το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή και το Δήμο μας για τη μακροχρόνια προσφορά μας.
  Ξεχάσατε πόσες φορές ήμουν παρόν στις εκδηλώσεις του Πορτοχελιακού, όμως το φωτογραφικό υλικό εφόσον επιθυμείτε είναι στη διάθεσή σας και μπορεί να σας τις υπενθυμίσει.
  Λησμονήσατε ότι το Ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ συνιδιοκτησίας μου διατέθηκε για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πορτοχελιακού.
  Αντιθέτως εσείς μη σεβόμενος τις εκδηλώσεις του τόπου μας απέχετε συνειδητά, με αποκορύφωμα την απουσία σας από τις Εθνικές εορτές για την κατάθεση στεφάνου του Πορτοχελιακού δείχνοντας ασέβεια στους ήρωες πεσόντες, για να είστε εσείς σήμερα ελεύθερος και να εκφράζετε ελεύθερα.
  Είναι γνωστό και αυτονόητο ότι δεν θα παύσω να παρευρίσκομαι στις δραστηριότητες της ομάδας μας γιατί ο Πορτοχελιακός ανήκει στον κόσμο του Πορτοχελίου, γιατί υπήρξα ενεργό μέλος της διοίκησης και επίσης τόσο εγώ όσο και ο πατέρας μου βοήθησαν για την κατασκευή του γηπέδου.
  Αντιθέτως εσείς καπηλεύεστε την άνοδο της ομάδας που είναι αποτέλεσμα των παικτών, του προπονητή των γονέων και βεβαίως της διοίκησης και των παραγόντων. Γιαυτό σαν Δημοτική Αρχή πρωτοστατούντος του Δημάρχου υπήρξαν ευχαριστίες και ευχές προς τον Πορτοχελιακό που ηθελημένα αποκρύψατε.
  Εάν θέλετε να καπηλευτείτε τις κερκίδες, θα ήταν ευχάριστο για εμάς να τις προσφέρετε για να μπορείτε έτσι να εκμεταλλευτείτε ή καπηλευτείτε την ενδεχόμενη δωρεά σας.
  Βαρύγδουπες δηλώσεις δεν συνάδουν με την ιδιοσυγκρασία μου, είμαι πιστός στο να υπηρετώ τον τόπο που γεννήθηκα και αγαπώ και να προσφέρω καθημερινά.
  Σας εύχομαι καλή δύναμη καλή πορεία και οι χαρές της ομάδας αποτελούν ιδιαίτερη και ειλικρινή χαρά.
  Επιστολή Λουμη
  Υπενθυμίζεται ότι ο Κος Λουμης είχε αναφέρει σε σχετική επιστολή του τα ακόλουθα
   Την Τετάρτη 14/06/2017 στο τέλος  της Καλοκαιρινής
  Γιορτής  του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Μανώλης Τριγκάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κερκίδες του γηπέδου του Πορτοχελίου, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους πως υπογράφηκε μεταξύ Δήμου και Κοινότητας η εγκατάσταση των κερκίδων του γηπέδου, ευχαριστώντας μάλιστα γι’ αυτό τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ερμιονίδας  κ. Τάσο Τζανή για την βοήθειά του.
  Αμέσως ενημερώθηκα για αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Προέδρου του Πορτοχελίου και επικοινώνησα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  Αρμόδιοι λοιπόν της Περιφέρειας με διαβεβαίωσαν πως καμία Προγραμματική Σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα.
  Το θέμα των κερκίδων του γηπέδου είναι ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα για το οποίο η Διοίκηση του Α.Ο. Πορτοχελιακός έχει δώσει μεγάλο αγώνα τα τελευταία χρόνια.
  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους.
  Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, μετά από πρόσφατο αίτημα της Διοίκησης του Α.Ο. Πορτοχελιακός προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και ασχολήθηκαν  με το θέμα οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ.κ. Τάσος  Χειβιδόπουλος και Βασίλης Σιδέρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Τάσος Τζανής,  ώστε το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ειδικά τώρα που η ομάδα του Πορτοχελιακού ανέβηκε στην Α1 κατηγορία.
  κ. Τριγκάκη, μάθετε επιτέλους να λέτε την αλήθεια και τα πράγματα με το όνομά τους.
  κ. Τριγκάκη, αφήστε τους αρμόδιους της Περιφέρειας Πελοποννήσου να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για το πότε και εάν υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά στην εγκατάσταση των κερκίδων στο γήπεδο του Πορτοχελιακού.
  κ. Τριγκάκη, εάν πράγματι σας ενδιέφεραν οι κερκίδες στο γήπεδο του Πορτοχελίου, θα είχατε ήδη φροντίσει να μεταφερθεί εκεί η κινητή κερκίδα που διαθέτει ο Δήμος Ερμιονίδας, ενόψει του ποδοσφαιρικού τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ώστε να μην ξεροσταλιάσει ο κόσμος όρθιος.
  κ. Τριγκάκη, εάν πραγματικά σας ενδιέφερε η ομάδα του Πορτοχελιακού και την αγαπούσατε, θα είχατε κάνει τον κόπο να παρουσιαστείτε στο γήπεδο έστω και μία φορά την φετινή χρονιά, όπου η ομάδα μας πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία και κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Αργολίδας.
  κ. Τριγκάκη , εάν πραγματικά σας ενδιέφερε η ομάδα του Πορτοχελιακού και την αγαπούσατε, θα είχατε στείλει, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μια επιστολή συγχαρητηρίων στην ομάδα μας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α2 και την άνοδό της στην Α1 κατηγορία Αργολίδας.
  κ. Τριγκάκη, ασχοληθείτε επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα του Πορτοχελίου και μην προσπαθείτε να καπηλευθείτε έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί από άλλους.
  Αν θέλετε να γιορτάσετε μαζί μας τις επιτυχίες της ομάδας μας, σας καλούμε στην Γιορτή της Απονομής στον Πορτοχελιακό, του Κυπέλου του Πρωταθλητή Ποδοσφαίρου της Α2 Κατηγορίας Αργολίδας, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο γήπεδο του Πορτοχελίου.

  Εκ μέρους της Διοίκησης Α.Ο. ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ
  Ο Πρόεδρος

  Λούμης Γιάννης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ Τριγκάκη και Λούμη Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top