728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

  Ρουσφετολογικά παιχνίδια εις βάρος του Αργους καταγγέλει το Επιμελητήριο που ζητά την παραμονή των τριών καταστημάτων του ΕΦΚΑ

  Την παραμονή και των τριών καταστημάτων ΕΦΑ στο Νομό ζητά με επιστολή του στην αρμόδια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου,το Επιμελητήριο Αργολίδας. Παράλληλα αφήνει σαφεις αιχμές ότι γίνονται παιχνίδια ρουσφετολογικού περιεχομένου εις
  βάρος του Άργους και υπέρ του Ναυπλίου. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
  Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια μεγάλου αριθμού μελών του Επιμελητηρίου μας σχετικά με τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΕΦ&Α (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) Αργους.
  Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία έντονη κινητικότητα από πλευράς του τμήματος Οργανογράμματος του ΕΦΚΑ με σκοπό να υποβαθμιστεί το υποκατάστημα του Άργους και να αναβαθμιστεί το υποκατάστημα του Ναυπλίου.
  Ενδεικτικά σας αναφέρω άτι μέχρι «ήμερα και «τις 49 εκδόσεις του οργανογράμματος του ΕΦΚΑ αναφερόταν ως Τοπική Διεύθυνση το κατάντημα του Άργους και ως Τμήματα Κοινωνικής Ασφάλισης τα καταστήματα Ναυπλίου και Κρανιδίου
  εφαρμόζοντας τα κριτήρια κατανομής καταστημάτων του ΕΦΚΑ σε κάθε Νομό.
  Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι στην 50η έκδοση οργανογράμματος του ΕΦΚΑ, που πρόκειται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών , καταστρατηγούνται πλήρως τα κριτήρια κατανομής και αναφέρεται ως Τοπική Διεύθυνση το κατάστημα του Ναυπλίου και ως Τμήματα Κοινωνικής Ασφάλισης τα καταστήματα του Άργους και Κρανιδίου.
  Κυρία Υπουργέ,
  Εάν αυτά που μαθαίνουμε αληθεύουν , τότε δυστυχώς ξαναζούμε καταστάσεις του παρελθόντος , όπου δυστυχώς το ρουσφέτι και οι μικροεξυπηρετήσεις ανάγονται σε σημαντικό ρυθμιστικό παράγοντα, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν το κρατικό συμφέρον και σαφέστατα• δεν έχουν ως 'γνώμονα το συμφέρον του πολίτη , την εξυπηρέτηση του κοινού 5 αλλά και την σφαιρική ανάπτυξη μιας περιοχής.
  Αντιθέτως , διαπιστώνουμε να υπάρχουν εξυπηρετήσεις με καθαρό γνώμονα τις γνωριμίες με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχείς αλλαγές στις αλλεπάλληλες εκδόσεις του οργανογράμματος του ΕΦΚΑ δημιουργώντας σύγχυση και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες,
  Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση σε νομούς με τις ίδιες ιδιαιτερότητες και προβλήματα με τον νομό μας όπως είναι οι νομοί Βοιωτίας και Αιτωλοακαρνανίας όπου στον μεν πρώτο υπάρχουν δύο υποκαταστήματα σε Θήβα και Λειβαδιά αλλά και στον δεύτερο νομό υπάρχουν δύο υποκαταστήματα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δημιουργείται και τρίτο υποκατάστημα στη Ναύπακτο.
  Κυρία Υπουργέ,
  Ως Επιμελητήριο Αργολίδας η άποψή μας είναι ότι προς to συμφέρον όλων θα πρέπει να παραμείνουν και τα τρία υποκαταστήματα σε Άργος , Ναύπλιο και Κρανίδι , ώστε να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων χωρίς να αναγκάζονται να μετακινούνται από τη μία άκρη του νομού στην άλλη , συνυπολογίζοντας βεβαίως και το μεγάλο κόστος μετακίνησης to οποίο πλέον είναι απαγορευτικό στην δύσκολη εποχή που ζούμε .
  Ο χωροταξικός σχεδιασμός των υπηρεσιών σε ένα νομό θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με τους φορείς του νομού , ώστε η όποια αλλαγή να έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά βεβαίως και την περιφερειακή ανάπτυξη του νομού,
  Δεν επιτρέπεται τέτοιοι σχεδιασμοί να γίνονται στα γραφεία tow Οργανισμών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι γνώμες των τοπικών κοινωνιών. Με άλλα λόγια δεν μπορεί ένας υπάλληλος ή μία υπηρεσία από την Αθήνα να σχεδιάζει το μέλλον ενός νομού).
  Ζητούμε
  ϊ. Όπως υπάρξει άμεση παρέμβαση από πλευράς σας ώστε να παραμείνουν και τα τρία υποκαταστήματα στο νομό μας ως έχουν.
  2. Να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι εγκύκλιοι ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση από πλευράς του ΕΦΚΑ απέναντι σε όλους τους νομούς της χώρας.
  3. Να υπάρξει άμεση συνεργασία με τους φορείς του νομού σε ότι μελλοντικό υπάρξει σχετικά με τη χωροταξική διάθρωση των δημοσίων υπηρεσιών της αρμοδιότητας του Υπουργείου σας.
  Οι προτάσεις από πλευράς του Επιμελητηρίου υπάρχουν και πολύ ευχαρίστως να τις θέσουμε υπόψη σας. Αναμένουμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ρουσφετολογικά παιχνίδια εις βάρος του Αργους καταγγέλει το Επιμελητήριο που ζητά την παραμονή των τριών καταστημάτων του ΕΦΚΑ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top