728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

  Κωστούρος: Ανακριβής , πρόχειρη και απογοητευτική η αντιπολίτευση Γραμματικόπουλου

  Απάντηση στον Χρήστο Γραμματικοπουλο και στις καταγγελίες του για απευθείας αναθέσεις που έχουν σχέση με τον στολισμό έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος με την ακόλουθη δήλωση: Άκρως απογοητευτική , πρόχειρη και ανακριβής η
  αντιπολίτευση του κ.Γραμματικόπουλου στο Δήμο Ναυπλιέων.
  Για πολλοστή φορά ο κ. Γραμματικόπουλος εμφανίζεται με ανακρίβειες , με παλαιοκομματικές τακτικές και φαυλότητα , προκειμένου να ασκήσει κριτική στις εκδηλώσεις και τον στολισμό των Χριστουγέννων στο Δήμο.
  Και φυσικά δεν πρόκειται για την ίδια εταιρεία με πέρσι ,όπως αναφέρει. Και φυσικά τα ποσά δεν είναι αυτά που αναφέρει.
  Απλά είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού πλέον, πόσο ο ίδιος απαξιεί να ασχοληθεί με τα δημοτικά δρώμενα και πόσο ,τουλάχιστον για μια φορά, αδυνατεί να κρύψει ότι δεν ζει και δεν υπάρχει τόσο στο Ναύπλιο όσο και σε ολόκληρο το Δήμο Ναυπλιέων.
  Συμβουλή 1η : Να απολυθεί ο συντάκτης του πρόχειρου και ανακριβούς κειμένου που σας ετοίμασαν κ. Γραμματικόπουλε άμεσα.
  Συμβουλή 2η : Όταν διαβάσετε τις αποφάσεις του 2015 και του 2016 και διαπιστώσετε το λάθος του συνεργάτη σας, μην επανέλθετε με οποιαδήποτε ανακοίνωση, έχετε από τώρα την κατανόησή μας.
  Υπενθυμίζουμε ότι στην επιστολή του ο Χ. Γραμματικόπουλος ανέφερε Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά περί του προσώπου που είχε την "φαεινή" ιδέα ο κ. Δήμαρχος να προσκαλέσει για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το περασμένο Σάββατο. Χωρίς αμφιβολία ήταν λάθος για την πόλη και μεγάλο επικοινωνιακό αυτογκόλ για τον ίδιο η συγκεκριμένη επιλογή. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για το τι σημαίνουν Χριστούγεννα, ειδικά για τα παιδιά, και για το τι συμβολίζει μια πόλη σαν το Ναύπλιο. Από εκεί και πέρα όμως, δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο στην κριτική που εύλογα ασκείται και να φτάνουμε σε υπερβολές που κάποιες φορές ξεπερνούν και το ίδιο το γεγονός αποπροσανατολίζοντας τελικά από κάποια άλλα θέματα που θα πρέπει να εξηγηθούν άμεσα από την δημοτική αρχή και τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο.
  Για παράδειγμα οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα των περίφημων χορηγών. Ποιοι είναι και τι πληρώνουν. Είναι ζήτημα στοιχειώδους διαφάνειας οι δημότες να γνωρίζουν. Επίσης πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις, γιατί και για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις γίνονται απ' ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε Αθηναϊκές κυρίως εταιρίες. Και συγκεκριμένα 18.000 ευρώ από τον ΔΟΠΠΑΤ και 24.000 ευρώ απ'ευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο (αριθ. αποφ.1905/6-12-2016) (δείτε αναλυτικά στον σύνδεσμο που ακολουθεί)
  https://diavgeia.gov.gr/doc/62%CE%A4%CE%9C%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%9A%CE%951?inline=true
  Τα ίδια είχαν συμβεί και πέρσι, όπου είχαν δοθεί με απ'ευθείας ανάθεση στην ίδια Αθηναϊκή εταιρεία 23.308 ευρώ από τον Δήμαρχο και 24.600 ευρώ από τον ΔΟΠΠΑΤ. (δείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν αναλυτικά τις αποφάσεις):
   https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A94%CE%A5%CE%A0%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%A31%CE%A7?inline=true
  https://diavgeia.gov.gr/doc/62%CE%A0%CE%92%CE%9F%CE%9A%CE%A9%CE%9B-%CE%9F8%CE%9F?inline=true
  Για όλα τα παραπάνω χρειάζονται καθαρές απαντήσεις από την δημοτική αρχή. Ο Δήμος δεν είναι μαγαζί κανενός και το δημοτικό χρήμα απαιτεί διαφάνεια στην διαχείριση του. Τουλάχιστον για τα μεγάλα ποσά θα μπορούσαν εγκαίρως να γίνουν διαγωνισμοί και να πετύχουμε έτσι καλύτερο οικονομικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κωστούρος: Ανακριβής , πρόχειρη και απογοητευτική η αντιπολίτευση Γραμματικόπουλου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top