728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

  Αντιπαράθεση Πάλλη με Λάμπρου στο Κρανίδι και ισχυρισμοί για πόλεμο λάσπης

  Πέντε σημεία περιλαμβάνει η επιστολη του Τάσου Λάμπρου που είναι επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» και απεθυνεται στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ. Στη νέα επιστολή ο Κος Λάμπρου αναφέρει τα εξής:
  Κύριε Πρόεδρε,Επειδή ενημερωνόμαστε ότι το θέμα συνεχίζει να απασχολεί και τους δημότες
  του Δήμου αλλά και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδας και Ιονίου με σχετικό έγγραφο (αποκεντρωμένη Διοίκηση με αριθμ. Πρωτ. 111861/13-09-2016), ζητούμε να μας απαντήσετε στα εξής :
  1)Πήρατε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας να στείλετε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αίτημα γνωμοδότησης για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας για τηνέκδοση παλαιών λογαριασμών στις Κοινότητες (Ερμιόνης, Ηλικοάστρου και Θερμησίας) με το τέλος του 80% της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας κατά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.
  2)Πότε αποστείλατε το φάκελο της υπόθεσης στο Νομικό Συμβούλιο για γνωμοδότηση σύμφωνα με την εισήγηση του Γ.Γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου καθώς επίσης και τα σχετικά που συνοδεύουν το φακελο της υπόθεσης και ευρύτερα το αίτημα;
  3)Ήρθατε σε επικοινωνία με την Υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έχετε ζητήσει επίσπευση γνωμοδότησης για να σταματήσει αυτή η ομηρία τόσο των δημοτών των τριών Κοινοτήτων όσο και η δικιά σας με τη βούληση να απαλλαγείτε από αυτή την εκκρεμότητα που δημιουργεί πολλαπλά εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων σας.
  4)Γιατί οδηγείτε αυτή την υπόθεση σε ένα μεγάλο «χρονικό» αδιέξοδο, ταλαιπωρείτε τους δημότες μας και τους οδηγείτε να στρέφονται τόσο σε δικαστικές Αρχές όσο σε εποπτικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  5)Γιατί δε λάβατε υπόψη τις γνωμοδοτήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Πολίτη και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που οι περισσότερες από αυτές ζητούσαν την αναθεώρηση της πολιτικής σας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών; Φτάνει η ομηρία, το Νομικό Συμβούλιο άμεσα πρέπει να γνωμοδοτήσει. Είναι θέμα «δικαιοσύνης» απέναντι στους δημότες. Το ζήτημα άμεσα πρέπει να λυθεί, φτάνουν πια τα παιχνίδια σκοπιμότητας που ακολουθείτε.
  Απάντηση
  Αποφεύγοντας να απαντήσει άμεσα στον Τάσο Λάμπρου και απευθυνόμενος στους πολίτες ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ δήλωσε: αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
  Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Αναστάσιος Λάμπρου έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
  Α) Με αναλυτική ανακοίνωση μας την 20-09-2016 σας ενημερώσαμε για την Απόφαση ΑΔΣ 132/2016, με την οποία το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. αποφάσισε ομόφωνα να γίνει καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα Ναυπλίου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τη μη έκδοση των λογαριασμών της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης για τα έτη 2012-2013-2014. Σκοπός είναι να δοθεί τέλος στο ζήτημα αυτό και να αποδοθούν οι ευθύνες στα σωστά πρόσωπα.
  Β) Ο Γεν. Γραμματέας της Αποκ. Διοικ. Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου αναφέρει σαφώς στο έγγραφό του, ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. σχετικά με το θέμα αυτό (σημ. έκδοση λογαριασμών Δ.Ε. Ερμιόνης και ενσωμάτωση του πρόσθετου ειδικού τέλους 80%) είναι νόμιμες, εκτελεστές και παράγουν έννομα αποτελέσματα. Επίσης καλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για τη μη έκδοση των επίμαχων λογαριασμών και τη συνακόλουθη μη βεβαίωση των οφειλομένων ποσών, πράξεις οι οποίες δύναται να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της απιστίας και όχι να προσφύγει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
  Γ) Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θεωρεί το θέμα λήξαν και παρακαλούμε πολύ να μην ταλαιπωρείτε και διχάζετε για ακόμα μία φορά τους δημότες των πρώην Δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου, μόνο και μόνο για να κάνετε μικροπολιτική, αφού εσείς ευθύνεστε καθ’ ολοκληρίαν σαν προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη μη έκδοση των λογαριασμών κατά τη θητεία σας.
  Όσον αφορά τον πόλεμο λάσπης και τη διάδοση ψευδών στοιχείων τον τελευταίο καιρό, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα πτοηθούμε από τους κακόβουλους κριτές μας και ότι η συνολική προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού για την αναμόρφωση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. σε όλα τα επίπεδα θα συνεχιστεί με απώτερο στόχο την οικονομική, τεχνική και διοικητική ανάπτυξη της επιχείρησης.
  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
  Ιωάννης Πάλλης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Αντιπαράθεση Πάλλη με Λάμπρου στο Κρανίδι και ισχυρισμοί για πόλεμο λάσπης Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top