728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

  ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Επίθεση κατα Κωστούρου και Ανδριανού

  Με επίθεση κατα του Γιάννη Ανδριανού αλλά και του Δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου εξαπέλυσε η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που παράλληλα δείχνει να εγκρίνει τις μετακινήσεις που γίνονται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου μιλώντας για εξορθολογισμό πρός όφελος των πολιτών ενώ για το Κέντρο Υγείας Λυγουριού υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κίνηση που δεν έχει οικονομικές συνέπειες. Αναλυτικά το κείμενο
  του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας έχει ως εξής: Με έκπληξη παρακολουθήσαμε, τις τελευταίες μέρες, τις τοποθετήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης κκ. Ανδριανού και Μανιάτη, καθώς και του Δημάρχου Ναυπλίεων, κ. Κωστούρου, για ζητήματα σχετικά με τους Υγειονομικούς σχηματισμούς του νομού.
  Είναι βεβαίως δικαιολογημένη η έκπληξη, όχι μόνο η δική μας, αλλά και των πολιτών. Γιατί για τους μεν πρώτους, δεν έχει στεγνώσει ακόμη η μελάνη της υπογραφής τους κάτω από τον νόμο Γεωργιάδη του 2014, ο οποίος εξαΰλωσε κυριολεκτικά τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας Ναυπλίου και Ερμιονίδας. Ενώ, δε, για τον δεύτερο, τον χαρακτηρίζει ακόμη η εκκωφαντική σιωπή του για τις πολιτικές που ισοπέδωσαν την πρωτοβάθμια υγεία της  πόλης "του", όπως αναφέρει.
  Επί του προκειμένου όμως, και αναφορικά με το ζήτημα για την υποτιθέμενη αποδυνάμωση του Κ.Υ. Λυγουριού. Προφανώς και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι κομματικό ζήτημα η απόφαση για μετακίνηση ενός υπαλλήλου ή η αντικατάσταση του εξοπλισμού μιας Μονάδας με άλλον. Τα ζητήματα αυτά λύνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πολιτισμένου κόσμου από την Πολιτεία και τις αρχές της, με γνώμονα τις ανάγκες των Πολιτών, τις ιδιαίτερες γεωγραφικές και οδικές συνθήκες και την διαθεσιμότητα πόρων και προσωπικού. Θα αντιλαμβανόμασταν έδαφος κριτικής που να διαφεύγει του αγοραίου λαϊκισμού, αν θίγονταν ζητήματα οικονομικής η "ρουσφετολογικής" υφής. Κάτι σχετικό όμως δεν διαπιστώθηκε.
   Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να εξετασθεί και το "περίφημο" θέμα της "μετακίνησης" των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ναυπλίου στο οποίο ενεπλάκη κι ο Δήμαρχος της πόλης. Εδώ χρήσιμο είναι να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα γιατί ο λαϊκισμός κι η σπέκουλα δεν είναι αθώα εργαλεία πολιτικής. Το Νοσοκομείο του νομού μας δεν είναι ούτε του Άργους, ούτε του Ναυπλίου. Είναι το Νοσοκομείο Αργολίδας εδώ και κάποια χρόνια, έστω και αν εκκρεμεί (κακώς κατά την άποψη μας) ο ορισμός ενιαίου Οργανισμού,και όχι μόνο.
  Πιο συγκεκριμένα θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος (μέσα ακριβώς από τον νέο Οργανισμό) ο εξορθολογισμός της δομής και της λειτουργίας του που αναγκαστικά θα περιλαμβάνει την αναδιάταξη των κλινικών του,την δημιουργία νέων κλινικών και ιατρειών, την διασύνδεση  του με τις πολύπαθες μονάδες ΠΦΥ του νομού μας και την ενιαιοποίηση των υπηρεσιών του. Είναι προφανές ότι η εξαιρετικά ώριμη αυτή αναγκαιότητα εξορθολογισμού προς όφελος των Πολιτών, θα συναντήσει "αντιστάσεις" μικροπολιτικού, τοπικιστικού ή και προσωπικού χαρακτήρα.
  Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, προς όφελος της Δημόσιας Υγείας του Νομού, επιβάλλεται, όμως, να προχωρήσει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Επίθεση κατα Κωστούρου και Ανδριανού Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top