728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

  Κρανιάς: Μεταρρυθμιστική διεύρυνση δεν σημαίνει ΠΑΣΟΚοποίηση της Νέας Δημοκρατίας

  Αίσθηση προκάλεσε η ολιγόλεπτη παρέμβαση του Δημήτρη Κρανιά στην συγκέντρωση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την ομιλία Χατζηδάκη στο Ξενοδοχείο Αμαλία. Η τοποθέτηση Κρανιά περιείχε πολιτικά μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες αφου κάποιοι στιγμή τόνισε ότι το άνοιγμα και  μεταρρυθμιστική διεύρυνση δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ΠΑΣΟΚοποίηση ,απαντώντας έτσι
   προφανώς στα πρόσφατα ανοίγματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ σε ότι έχει σχέση με την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα της Νέας Δημκρατίας ήταν κάτι παραπάνω από σαφής αφού επεσήμανε ότι: Η  σύνδεση των δημιουργικών τμημάτων της της κοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποτελεί διαρκή στόχο  και για τη μελλοντική κυβερνητική πορεία,  με πραγματικά ανοιχτές πόρτες σε αυτούς που ενστερνίζονται τις ιδεολογικές αρχές του, όπως αυτές διατυπώθηκαν δια χειρός  Κωνσταντίνου Τσάτσου το 1974.
  :΄Το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο του περσινού καλοκαιριού με τη διαφορά ότι φέτος σταμάτησε δύο σκαλιά πριν από το γκρεμό.
  Φέτος όμως απ’ ότι δείχνουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης όλοι έχουν καταλάβει την απάτη και τις συνέπειές της στην τσέπη του πολίτη.
  Και όταν  το καταλαβαίνουν  στην τσέπη τους οι πολίτες αρχίζει η  κυβέρνηση να γλιστράει σε ιδολογήματα φασιστικής νοοτροπίας.
  Τα τρία μέτρα κάτω από  τη γη του Πολλάκη, η συνταγματική ανοχή του Φίλη στις διαδηλώσεις, τα ξεχασμένα ακίνητα και εισοδήματα στα πόθεν έσχες, η απόπειρα εξαγνισμού των πλαστών πτυχίων και απολυτηρίων αναδεικνύουν νέα διχαστική αντίληψη αλλά και αναγκαιότητα για ακτιβιστική αντιπολίτευση απέναντι σε όσους επιχειρούν να οπαδοποιήσουν την κοινωνία και να κάνουν το πολιτικό τοπίο  γήπεδο   <<αιωνίων αντιπάλων>>.
  Δίνουν όμως και μια πραγματιστική απάντηση σε αυτούς που ονειρεύονται  οικουμενικές κυβερνήσεις.
  Από την άλλη μεριά αξίζει και πρέπει η δική μας ενωτική στάση , ο αγώνας μας  για να υπάρχει κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη να έχει διακριτά πολιτικά όρια.
  Το άνοιγμα και η μεταρρυθμιστική διεύρυνση δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ΠΑΣΟΚοποίηση , ούτε ότι θα μας πηγαίνει το ρεύμα όπου πάει το ποτάμι και φυσικά ούτε θα αφήσουμε να θολώσει η δημιουργική μας εικόνα από ακραίες μονεταριστικές επιλογές.
  Μεταρρυθμιστικές και αναξιοποίητες δυνάμεις υπάρχουν στην κοινωνία εντός και εκτός πολιτικών σχηματισμών. Η  σύνδεση των δημιουργικών τμημάτων της της κοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποτελεί διαρκή στόχο  και για τη μελλοντική κυβερνητική πορεία,  με πραγματικά ανοιχτές πόρτες σε αυτούς που ενστερνίζονται τις ιδεολογικές αρχές του, όπως αυτές διατυπώθηκαν δια χειρός  Κωνσταντίνου Τσάτσου το 1974.
  Κλείνοντας θέλω να κάνω μια αναφορά στο θέμα του τουρισμού που αποτελεί μια από  τις βασικές πηγές εισοδήματος στην Αργολίδα. Είναι γνωστό ότι η υπερφορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας και η κάκιστη διαχείριση του μεταναστευτικού , παρά την αυξητική τουριστική τάση, κάνουν το 2016 μια χρονιά χαμένης μεγάλης ευκαιρίας. Η δική μας παράταξη οφείλει έγκαιρα να υποδείξει τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης μέσα από ξεκάθαρη τοποθέτηση στο φορολογικό, τις  χρήσεις  γης και ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των τουριστικών επενδύσεων.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κρανιάς: Μεταρρυθμιστική διεύρυνση δεν σημαίνει ΠΑΣΟΚοποίηση της Νέας Δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top