728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

  Θετικά έκλεισε το 2015 για την Ε.Α.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΡΕΑ.

  Προσθήκη λεζάντας
  Μια ιδιαιτέρως ικανοποιητική χρονιά υπήρξε το 2015 για την Ε.Α.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΡΕΑ.
  Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό οι πωλήσεις έφθασαν τα € 21.261.000, αυξημένες κατά 10,4% σε σχέση με το 2014. Μετά από αποσβέσεις ύψους € 897.000 και χρηματο-οικονομικά έξοδα €335.000, η χρήση έκλεισε με καθαρά κέρδη €980.000.
  Στον εμπορικό τομέα,. συνεχίστηκε με
  συνέπεια η επέκταση του δικτύου πωλήσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις, παρά την κρίση, παρουσίασαν μικρή αύξηση.
  Αντίθετα θεαματικά βελτιώθηκαν οι εξαγωγές, κατά περίπου 45% και έφθασαν το 10% του συνόλου των πωλήσεων για το 2015.
  Οι αγορές στις οποίες τοποθετήθηκαν τα προϊόντα είναι η Κίνα, Η.Π.Α., Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σουηδία, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία , Αϊτή, Σεϋχέλλες και Νότιο Σουδάν.
  Στην εσωτερική αγορά, ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεων, της τάξεως του 40% , αφορά την παραγωγή προϊόντων  Ιδιωτικής Ετικέτας για σημαντικές επιχειρήσεις S/M,  όπως ΑΒ- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, METRO, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, MARKET-IN, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ,BAZAAR, EΛΕΤΑ, ΕΛΟΜΑΣ,ΑΣΤΕΡΑΣ.
  To υπόλοιπο   τμήμα αποτελεί διάθεση προϊόντων για τα brands της Ε.Α.Σ.Α., κυρίως ΡΕΑκαι  AGROS, αλλά και MADORA, LEMORA, MY DRINK, MYTHICAL  JUICE.
  Παράλληλα συνεχίστηκε η προσπάθεια αναβάθμισης του εργοστασίου ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, που αποτελεί τον σημαντικό βιομηχανικό βραχίονα της Ε.Α.Σ.Α. Συγκεκριμένα, έγινε επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων κατά περίπου 1.500 τετρ.μέτρα και πλέον οι στεγασμένοι χώροι του ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ  φθάνουν τα 13.000 τετρ.μέτρα.
  Εγκαταστάθηκαν (2) ακόμη γραμμές ΤΕΤΡΑ ΠΑΚ, ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ο συνολικός αριθμός να φθάσει τις (5)  και έτσι εξασφαλίστηκε η σταθερή τροφοδοσία της αγοράς.
  Στη μονάδα αναψυκτικών θετικά  εξελίσσεται η συνεργασία με την GREEN COLA, η οποία το 2015 αφορούσε την παραγωγή προϊόντων σε συσκευασία ΡΕΤ, τόσο της GREEN COLA, όσο και  των αναψυκτικών με τo brand ΜΠΛΕ και   MOUNTAIN  BIKE.
  Υπήρξε η χρονιά αυτή σημαντική για την μεταφορά και αφομοίωση τεχνογνωσίας στον συγκεκριμένο τομέα. Επόμενο βήμα είναι η έναρξη τυποποίησης αναψυκτικών σε συσκευασία can,  η οποία προβλέπεται εντός του Μαϊου.
  Η ποσότητα φρούτων που επεξεργάστηκε η μονάδα εκχύμωσης έφθασε στους 25.000 τόνους, κυρίως εσπεριδοειδή, αλλά και  μήλα και σταφύλια. Κατά την παρελθούσα περίοδο συνεχίστηκε η μικρή αλλά σταθερή αύξηση του αριθμού  εργαζομένων, η οποία ακολουθεί την αύξηση των πωλήσεων. Ο αριθμός τους κυμάνθηκε στους 100 και το κόστος εργασίας έφθασε στα € 2.700.000
  Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα έδωσαν την δυνατότητα στο Δ.Σ. να αυξήσει την τιμή των πορτοκαλιών, για τα μέλη που παρέδωσαν το προϊόν τους στο εργοστάσιο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, κατά 40% σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Συστηματικά η Ε.Α.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΡΕΑ  επιχειρεί να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αναλαμβάνουν φορείς του Νομού. Συμμετείχε στην έκθεση ANUGA στη Γερμανία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  Υποδέχεται και ξεναγεί στο εργοστάσιο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ σχολεία  από την περιοχή αλλά και όλη την Ελλάδα. Κατά το 2015 περίπου 100 γκρουπ μαθητών ή φοιτητών επισκέφθηκαν το εργοστάσιο, αλλά και 15 γκρουπ  ξένων τουριστών , μετά από παράκληση τοπικών ξενοδοχείων ή τουριστικών γραφείων.
  Ιδιατέρως θετικά εξελίσσονται τα  πράγματα κατά το 1ο τετράμηνο του 2016.
  Οι πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση το 1ο τετράμηνο κατά 21%, σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015, αύξηση που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των εξαγωγών.
  Οι επισφάλειες παραμένουν εξαιρετικά περιορισμένες και η ρευστότητα είναι ικανοποιητική.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Θετικά έκλεισε το 2015 για την Ε.Α.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΡΕΑ. Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top