728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

  Γιάννης Μαλτέζος : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί πιστεύω ότι αποτελεί την τελευταία ελπίδα μας.

  Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας άρχισε και η πρώτη μέρα έκλεισε με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη Λίγο πρίν το συνέδριο ο Γιάννης Μαλτέζος Πρόεδρος των Νομαρχιακών παραχώρησε συνέντευξη στην ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν πρίν το συνέδριο αλλά και τις προσδοκίες του απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  Μία ηγεσία που θα έχει μάτια και αυτιά ανοικτά στην Περιφρειακή οργάνωση οραματίζετε ο Γιάννης Μαλτέζος λίγες ώρες μετά το κλείσιμο όλων των εκρεμμοτήτων με τις εσωκομματικές διαδικασίες και ενώ ετοιμάζεται για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ένα συνέδριο που όπως δηλώνει θα φέρει αλλαγές σημαντικές, πρωτόγνωρες  για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η αρχή είναι ότι οι πάντες θα κρίνονται, ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του Κόμματος. Θεωρώντας δεδομένη την ενότητα ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα ζητώντας την ενεργό συμμετοχή όλων Σε ότι τον αφορά αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοικτό. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
  Να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και να μας πείτε ποιο πολιτικό στοιχείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτά που σας έπεισαν να τον στηρίξετε
  Οταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου της Ν.Δ. ήμουν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να σας εκθέσω γιατί: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι πια τόσο σοβαρά και τόσο επικίνδυνα που δεν μπορούμε πια να συνεχίζουμε να αναθέτουμε την εξουσία σε ισορροπιστές και πολιτικάντηδες. Οι καιροί απαιτούν σωστή ανάλυση των δεδομένων, δράση, σύγκρουση, με μία λέξη εξορθολογισμό. Το τρίπτυχο “επενδύσεις-χαμηλή φορολογία-εκσυγχρονισμός” ο Κυριάκος είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να το εγγυηθεί, πάντα ωστόσο με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και τις αξίες του αστικού κοινοβουλευτισμού. Ο Κυριάκος άλλωστε έχει ένα βιογραφικό τέτοιο που να μπορεί να το στηρίξει. Έχει σπουδές εξαιρετικές, εργάσθηκε σκληρά επί δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, είναι άνθρωπος που μόχθησε να δημιουργήσει και να διακριθεί. Δεν επαναπαύθηκε στην οικογένειά του. Από τέτοιους ανθρώπους μπορείς να περιμένεις πολλά. Όχι από επαναστάτες του γλυκού νερού και ανθρώπους που ενω δεν κατάφεραν να τελειώσουν μία σχολή, ήλθαν τώρα να αναμορφώσουν τη χώρα. Δε με ενδιέφερε επομένως να δω ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για να δω ποιον θα στηρίξω. Βλέπετε, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Ενεργοποιήθηκα και πάλι όταν είδα ότι υποψήφιος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί πιστεύω ότι αποτελεί την τελευταία ελπίδα μας.

  Ηταν αναμενόμενη για σας η θέση του προέδρου των Νομαρχιακών σε όλη την Πελοπόννησο;

  Όχι δεν ήταν, ούτε είχα ζητήσει κάτι τέτοιο. Αποτελεί ευθύνη και κόπο βέβαια μία τέτοια θέση, δίνει όμως τη δυνατότητα να έχεις μία μεγαλύτερη εικόνα, να μην περιορίζεσαι στο στενό μικροπολιτικό πλαίσιο που πολλές φορές ζεις μέσα στα πλαίσια του νομού σου και να αποκτάς καθαρότερη ματιά. Κυρίως βέβαια χαίρομαι γιατί έχεις τη δυνατότητα να γνωριστείς με πάρα πολλούς νέους φίλους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και να εμπεδώσεις τη φιλία και τη συνεργασία με  κορυφαία στελέχη του κόμματος.
  Στην πρώτη φάση των εκλογών δημιουργήθηκε ένας κύκλος έντασης Τι πιστεύετε ότι έφταιξε 
   Κυρίως, η αντίδραση σε νέα πρόσωπα. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ζωντανό και ενεργό και κάποιες εντάσεις είναι, υπό αυτό το πρίσμα κατανοητές. Θα υπάρχουν πάντα αντιδράσεις από όσους δε θέλουν να αποχωριστούν αξιώματα, από όσους έχουν ως εμμονή να καταγραφεί η δυναμή τους (ή η αδυναμία τους). Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι ότι αυτά αποτελούν παρελθόν. Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη και η πορεία προς τα εμπρός το ζητούμενο.
  Την Κυριακή έκλεισε ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στη Νέα Δημοκρατία και θα θέλαμε μία αποτίμηση των αποτελεσμάτων. Υπήρξε ποιοτική αναβάθμιση και ανανέωση στελεχικού δυναμικού;
  Σαφώς και υπήρξε και ανανέωση και αναβάθμιση. Το στελεχιακό δυναμικό υπάρχει. Χρειάζεται πια σωστή οργάνωση και λειτουργια των οργάνων για να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους: αφ’ενός να λειτουργούν ως μικρόφωνα που να μεταφέρουν στο κόμμα όσα αφουγκράζονται ότι απασχολούν την τοπική κοινωνία αφ’ετέρου να λειτουργούν ως μεγάφωνα που να μεταφέρουν στην κοινωνία τις επιδιώξεις και τις θέσεις του κόμματος.
  Στην Αργολίδα κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα λειτουργήσετε αυτόνομα αλλά θα επηρεάζεστε από άλλα άτομα εξωθεσμικά.  Μπορείτε να το διαψεύσετε;
  Η τοποθέτησή μου στη θέση αυτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιους ενόχλησε, κάποιους ίσως παραξένεψε. Προσπάθησαν λοιπόν να “εξηγήσουν” την τοποθέτησή μου αυτή, όχι με βάση το ποιος είμαι, το ποιες οι σπουδές μου, ποια η πορεία μου, το ότι δεν απασχόλησα ποτέ αρνητικά τη δημοσιότητα, το εάν είχα επιτύχει στη διοργάνωση του προεκλογικού αγώνα στην Αργολίδα για τον Κυριάκο αλλά με βάση την προσφιλή θεωρία των “κολλητών” κ.λ.π. Γι αυτό όμως δεν πολεμήσαμε κι εγώ μαζί με τόσους άλλους; Για να ξεφύγουμε από τέτοιες νοοτροπίες, από αυτήν την παλαιοκομματική και πρεσβυωπική συμπεριφορά; Πιστεύω πάντως ότι οι πρόσφατες εκλογές ακριβώς το αντίθετο καταδεικνύουν: ότι κινήθηκα μάλλον απόλυτα θεσμικά παρά το αντίθετο.
  Τώρα που ο θόρυβος των εσωκομματικών εκλογών θα κοπάσει και οι τόνοι θα πέσουν πώς σκέφτεστε την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία;;
  Τώρα θα απαιτηθεί προσπάθεια από όλους. Πολύς κόσμος είναι απογοητευμένος, νιώθει εξαπατημένος, αντιδρά στους πολιτικούς, δεν πιστεύει πια στην Πολιτική. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσεγγίσουμε ως κόμμα, να τους δείξουμε ότι υπάρχουν λύσεις, οι οποίες μπορεί να μην είναι μαγικές και άκοπες αλλά υπάρχουν. Να τους εκπαιδεύσουμε να θέλουν να ακούνε αλήθειες και όχι λαικίστικες δημαγωγίες. Η Νέα Δημοκρατία δεν προσδοκά να καταλάβει την εξουσία εν είδει επικοινωνιακής φούσκας. Μας ενδιαφέρει μία κυβέρνηση μακράς πνοής, να αναλάβουμε την εξουσία ώστε να μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε τη χώρα σύγχρονη, δημοκρατική, παραγωγική, δυνατή, με σεβασμό στους θεσμούς, με πραγματική αξιοπρέπεια.
  Υπάρχουν δυνατότητες να επαναπροσεγγίσουν την κοινωνία οι οργανώσεις ή αυτό το θέμα αποτελεί παρελθόν; 
  Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως τώρα είναι η εποχή που μπορεί η Πολιτική να ξαναπεράσει στον κόσμο. Είναι πράγματι ελπιδοφόρο ότι τόσοι άνθρωποι σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους και ήλθαν να ψηφίσουν, στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές, έθεσαν υποψηφιότητες, ασχολήθηκαν. Όμως, για να είμαι ειλικρινής τώρα η μπάλλα είναι στο γήπεδο της ηγεσίας του κόμματος: στελεχιακό δυναμικό υπάρχει, περιφερειακή οργάνωση υπάρχει. Πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να νιώσουν ότι η γνώμη τους γίνεται σεβαστή, ότι δε συνεδριάζουν για να συνεδριάζουν. Σίγουρα δεν το ένιωθαν πάντοτε. Η αίσθησή μου όμως, και αυτό αποτελεί και ένα από τα θέματα στο Συνέδριο, είναι ότι η βούληση της Ηγεσίας είναι να ακούει με προσοχή την Περιφεριεακή Οργάνωση και να λαμβάνει σοβαρά υπ’όψη τις εισηγήσεις της.
  Τι προσδοκάτε από το Συνέδριο;
  Η ιδεολογία του κόμματος δεν είναι αντικείμενο του Συνεδρίου. Αντικείμενο είναι η λειτουργία του κόμματος, η οργάνωσή του, το Καταστατικό του. Θα υπάρξουν αλλαγές σημαντικές, πρωτόγνωρες  για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως φάινεται και στο προσχέδιο του Καταστατικού, η αρχή είναι ότι οι πάντες θα κρίνονται, ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του Κόμματος, ο οποίος θα έχει μία πενταετή θητεία. Τα όργανα θα είναι μικρότερα, λιγότερα ίσως αλλά πιο ευέλικτα και δυναμικά. Θα περιοριστούν τα ex officio μέλη προς όφελος των αιρετών. Οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ θα εκλέγονται απευθείας από τη βάση και όχι έμμεσα. Με λίγα λόγια τίθενται οι βάσεις για ένα πραγματικά ανοικτό, δημοκρατικό και ευρωπαικό κόμμα.
  Σκέφτεστε παράλληλα με την δραστηριότητα σας στο κόμμα και την δικιά σας επόμενη μέρα ;;
  Η Πολιτική με ενδιαφέρει, πάντοτε με ενδιέφερε άλλωστε. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσω να φέρω εις πέρας την αποστολή που μου ανέθεσε ο Πρόεδρος και να τιμήσω έτσι με τη σειρά μου την επιλογή του. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν έλθει η ώρα τους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Γιάννης Μαλτέζος : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί πιστεύω ότι αποτελεί την τελευταία ελπίδα μας. Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top