728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

  "ΔΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ" -Άρθρο του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Γιάννη Μανιάτη, στην Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"

  Αν στην παρούσα, τραγική για τη χώρα, κατάσταση υπάρχει μια ιδεολογική ομπρέλα κάτω από την οποία θα μπορούσαν να χωρέσουν η αγωνία και η κοινή προσπάθεια όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, των Ελλήνων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών να στηθεί ξανά η χώρα στα πόδια της, να δοθεί
  προοπτική στους συμπατριώτες μας, αυτή είναι ο προοδευτικός πατριωτισμός.
  Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, και όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που συνιστούν το προοδευτικό Κέντρο. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για να έχει προοπτική και μέλλον η προσπάθειά μας είναι να αναδείξουμε τις βασικές αξίες και αρχές που έχει στο DNA της η Σοσιαλδημοκρατία, και να ξεκινήσουμε από την αρχή, οικοδομώντας μια νέα εμπιστοσύνη με τους πολίτες. Με ανοικτό διάλογο, με φρέσκες ιδέες.
  Ισχυρή Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει δυνατή Ελλάδα, ανάκτηση της διεθνούς μας θέσης ως ισότιμου συνομιλητή, οικονομική ανάκαμψη, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν δημόσιο πλούτο. Καλύτερο μέλλον για όλους και όλες.
  Ο προοδευτικός πατριωτισμός είναι το «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» των Ελλήνων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με την Κοινωνία. Ενα κοινωνικό συμβόλαιο δέκα θέσεων που απαντούν στο ερώτημα «ποια Ελλάδα θέλουμε». Οι Ελληνες Σοσιαλιστές και Δημοκράτες θέλουμε τη χώρα που αξίζουμε και δικαιούμαστε:
  1. Δυνατή Ελλάδα, εξωστρεφή, που ανοίγεται στον κόσμο με πίστη στις δυνάμεις της, την ανταγωνιστικότητα και ποιότητα των προϊόντων που παράγει, την αξία των ανθρώπων της.
  2. Προώθηση και επιβράβευση της αριστείας σε κάθε τομέα λειτουργίας του κράτους. Υλική και ηθική επιβράβευση των καλυτέρων, σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης.
  3. Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο μοντέλο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με έμφαση στη λειτουργία του κράτους ως project manager, τη ρύθμιση και εποπτεία των ανοικτών ανταγωνιστικών αγορών, τη διευκόλυνση επενδύσεων και καινοτομιών, τη μετρήσιμη και αντίστοιχα υλικά ανταμειβόμενη προώθησή τους. Δημιουργία ανοικτών web platforms σε όλες τις αδειοδοτικές διαδικασίες ώστε να ελέγχεται η ταχύτητα και διαφάνεια αδειοδότησης σε real time.
  4. Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας για αύξηση των δημοσίων εσόδων και καταπολέμηση της ανεργίας, με αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων και αρχών. Οικονομία έξυπνη, βιώσιμη, κυκλική, χωροταξικής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, με δημιουργία θέσεων εργασίας.
  5. Αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, με προώθηση περιφερειακών συνεργασιών, αγωγών ενέργειας, μεταφορικών διαδρόμων και κόμβων. Αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
  6. Σεβασμός και ενίσχυση του έργου των Ανεξάρτητων Αρχών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης για ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του κράτους και πλήρη απεξάρτηση από κομματικές και πολιτικές παρεμβάσεις.
  7. Προστασία και ενίσχυση της μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με το κράτος εγγυητή του διαφανούς ανταγωνισμού.
  8. Αντικατάσταση μη παραγωγικών δημόσιων λειτουργιών, με οutsourcing από μητρώα πιστοποιημένων αναδόχων παροχών υπηρεσιών, με επανασχεδιασμό των ροών δημόσιων εγγράφων και στόχο τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής ανταποδοτικότητας με το μικρότερο διαχειριστικό κόστος.
  9. Αειφορική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και των (περίπου 80.000) δημόσιων ακινήτων, με τρεις ρήτρες: α) προτεραιότητα στην τοπική απασχόληση (50%-70% των εργαζομένων να προέρχονται από την τοπική κοινωνία), β) ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, με το 25% των δημοσίων εσόδων για τοπικά έργα ανάπτυξης και περιβάλλοντος και 5% σε έργα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, γ) ποσοστό 5% των δημόσιων εσόδων να διατίθεται στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τη στήριξη της χρηματοδότησης των μεταπτυχιακών τους προγραμμάτων και των ερευνητικών εργαστηρίων.
  10. Κοινωνική αλληλεγγύη και δίχτυ πραγματικής προστασίας για τους αδυνάτους, μέσα από οικονομική ενίσχυση, δωρεάν παροχή βασικών υπηρεσιών και διαρκή επιμόρφωση με στόχο την εύρεση εργασίας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: "ΔΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ" -Άρθρο του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Γιάννη Μανιάτη, στην Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top