728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

  Συνάντηση με την ΣΕΤΑ Αργολίδας αποκαλύπτει η Νικολάκου

  «Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κρίσιμο αναπτυξιακό έργο που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με όρους που υπερκαλύπτουν κατά πολύ την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα
  Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανακοίνωση του ΣΕΤΑ Αργολίδας.
  «Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η μόνη ρεαλιστική, ορθολογική και νόμιμη λύση για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου», σημείωσε η κα Νικολάκου, «που χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια, όπως καταδεικνύουν οι τρείς αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συνάμα είναι και η πιο οικονομική, γεγονός το οποίο θα υποχρεώσει τις Δημοτικές αρχές να μειώσουν τα δημοτικά τέλη».
  Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΑ Αργολίδας κατά τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι απόλυτα διασφαλισμένες, «καταρρίπτοντας την όποια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας στους εργαζομένους, απ’ όπου και αν προέρχεται» σημείωσε ακολούθως η κα Νικολάκου και παράλληλα υποστήριξε ότι θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να υφίστανται οι παθογένειες των συνδικαλιστικών συνδιοικήσεων, που τόσα δεινά έχουν δημιουργήσει στον τόπο».
  «Η Πρόεδρος των εργαζομένων μας ενημέρωσε ότι οι Δήμαρχοι τους «εκφοβίζουν» ότι τάχα δεν επαρκούν τα χρήματα για την καταβολή των μισθών τους, κάτι το οποίο είναι απόλυτα ψευδές. Ο Περιφερειάρχης τους διαβεβαίωσε ότι κανένας δεν μπορεί να τους πειράξει και ότι μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί τον εγγυητή για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους. Τους ενημέρωσε επίσης ότι με το πρόγραμμα της Περιφέρειας θα μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη στους πολίτες, καθώς μέχρι σήμερα κανένας δεν ήξερε τον τρόπο διαχείρισής τους από τους Δημάρχους» ανέφερε ακόμη η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης.    
  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όσο και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος, τόνισαν ότι βρίσκονται στη διάθεση των εργαζομένων ώστε να τους ενημερώσουν υπεύθυνα για το πρόγραμμα της Περιφέρειας, ώστε να μην «εκφοβίζονται από ανακριβείς πληροφορίες».
  «Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί τόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΤΑ Αργολίδας, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την Περιφερειακή αρχή, όσο και η προσπάθεια απόκρυψης της συνάντησης αυτής και των όσων συζητήθηκαν» δήλωσε τέλος η κα Νικολάκου.
  Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΣΕΤΑ Αργολίδας στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη αλλά και τους άλλους θεσμικούς παράγοντες αναφέρει τα εξής:  Στον δημόσιο διάλογο τον τελευταίο καιρό επαναλαμβάνεται το γνωστό «σήριαλ» της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων.
  Στον αντίποδα της πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την οποία προβλέπεται συγκεντρωτική, αδιαφανής, πανάκριβη για τους πολίτες και καταστροφική για το περιβάλλον διαχείριση των αποβλήτων και από την οποία κερδίζουν μόνο συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους υποστηρίζουμε ένα αποκεντρωμένο σύστημα με τοπικά σχέδια διαχείρισης, διαλογή των υλικών στην πηγή, κοινωνικό έλεγχο, δημόσιο χαρακτήρα. Ένα σύστημα αποκεντρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, σε επίπεδο μεγάλων δήμων ή ομάδων δήμων, πραγματική Αυτοδιοίκηση. Ένα σύστημα που έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και εργασίας, την μείωση των δημοτικών τελών, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
  Ένα σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη τα σχέδια Περιφέρειας-τρόϊκας-μεγαλοεργολάβων και που στην πιθανότητα ύπαρξής του, επιχειρούν λυσσαλέα να φρενάρουν την πιθανότητα να εφαρμοστεί, με ωμά καταχρηστικές αποφάσεις.
  Υπενθυμίζουμε στους Αργολιδείς κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των Αργολιδέων και όχι των μεγαλοεργολάβων, καθώς και ότι «η εξάρτηση της ένταξης ή όχι στα προγράμματα ΕΣΠΑ» κούνημα ευρωπουλακίων ήταν και μάλιστα εκβιαστικό. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τίτλο «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» https://youtu.be/kpOx_7cZXE4 , τους περιγράφει!
  Καλούμε την Κυβέρνηση να μην ενδώσει στους μεγαλοεργολάβους και να μην ξεχάσει τα λόγια του χθες, «Είναι γνωστή η ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο προωθούμενο με σύμβαση ΣΔΙΤ σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην εφαρμογή του οποίου δυστυχώς επιμένουν τo Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχουμε τονίσει και επιμένουμε ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους της Πελοποννήσου μέσω σημαντικής αύξησης των δημοτικών τελών.» (http://www.syriza.gr/article/id/58805/Symbash-diacheirishs-aporrimmatwn-kai-anathewrhsh-toy-PESDA-Peloponnhsoy.html#.VsopIvmLRdg)
  Καλούμε τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς, το αυτοδιοικητικό κίνημα και τις παρατάξεις να αντισταθούν μαζί με τις Δημοτικές Αρχές στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεσμευόμαστε για την στήριξη ενός τοπικού, δημόσιου χαρακτήρα, ριζικά διαφορετικού μοντέλου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Συνάντηση με την ΣΕΤΑ Αργολίδας αποκαλύπτει η Νικολάκου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top