728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

  ΓΣΕΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

  Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
  Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου.

  Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στα συλλαλητήρια στην  Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, θα είναι η ηχηρή απάντησή μας στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλίωσαν κοινωνία και οικονομία και υποθηκεύουν το μέλλον των νέων γενεών.
  Ο αγώνας είναι μονόδρομος και οι διεκδικήσεις μας αδιαπραγμάτευτες:
                                 
                                  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
                                 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ

  Όλοι μαζί σ΄ έναν κοινό αγώνα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, ώστε να επιβάλλουμε πολιτικές προς όφελος του λαού και της χώρας.
                                           
                                               ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
                                        ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
                ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
                                     ΣΤΙΣ 11.πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
                                                                           
                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  Σας επισυνάπτουμε τη διακήρυξη της 24ωρης Γενικής Απεργίας, τις αφίσες καθώς και το link όπου μπορείτε να δείτε το VIDEOSPOT της Απεργίας

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
  Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους,  τις νέες και τους νέους όλης της χώρας, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

  Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, όλοι όσοι θίγονται από τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, τις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα και την φοροεπιδρομή, τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα όσοι πλήττονται από τα μέτρα και τις πολιτικές που ορίζει το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, συγκροτούμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης εκφράζοντας την αντίθεσή μας απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σ΄ όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών.
   
  Ο αγώνας είναι μονόδρομος και η θέση μας αδιαπραγμάτευτη :
  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ,
  ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ!

  Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε: 
  ● Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα  καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

  ● Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

  ●Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

  ●Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

  ●Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
   
  ●Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.

  ●Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών. 

  ● Να μπει οριστικό τέλος στις  πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

  ●Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

  ●Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

  ●Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

  ●Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής. 

  ●Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
            Ο αγώνας που δίνουμε είναι μακρύς  και δύσκολος.
   Για αυτό η  ενότητα όλων των εργαζομένων και η συστράτευση  σ αυτόν τον κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις βάρβαρες, αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές, που επιβάλουν δανειστές και αγορές.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΓΣΕΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top