728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

  Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις απάτης στην Κορινθία

  Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, έξι (6) περιπτώσεις απάτης στον Ισθμό Κορινθίας.
  Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (10.2.2016) το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 18,25 και 49 ετών, αντίστοιχα.

  Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας 23,27,28,38 και 69 ετών αντίστοιχα, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους .
  Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, προέκυψε ότι ο 25χρονος και  ο 49χρονος, την 8.2.2016 το μεσημέρι, στον Ισθμό Κορινθίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού, εξαπατώντας τον και συγκεκριμένα παραθέτοντας του ψευδή στοιχεία ως αληθή, δεν του κατέβαλαν το συμφωνημένο χρηματικό ποσό.
  Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ο 25χρονος και 49χρονος εντοπίστηκαν χθες (10.2.2015) το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και συνελήφθησαν, ενώ  ο 18χρονος συνελήφθη χθες (10.2.2016) το μεσημέρι στο Άργος Αργολίδας, αφού εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, να οδηγεί το ανωτέρω όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
  Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, μέσω διαδικτύου, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
  Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 10.9.2015 έως και την 17.1.2016, στον Ισθμό Κορινθίας είχαν εξαπατήσει ακόμη πέντε (5) ημεδαπούς, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -14.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες οχημάτων .
  Επιπλέον, κατασχέθηκαν, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) έντυπα συναλλαγματικών επιταγών, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των συλληφθέντων, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

  Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  (www.hellenicpolice.gr)έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:
  Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
  Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις απάτης στην Κορινθία Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top