728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

  Το Ψήφισμα υπέρ των αγροτών δίχασε το Αργος-Γύρισε τις πλάτες της η αντιπολίτευση με πρόσχημα ότι δεν έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις

  Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Άργους Μυκηνών, τέθηκε σε ψηφοφορία το ψήφισμα της ΚΕΔΕ υπέρ  των κινητοποιήσεων των αγροτών ενάντια στην ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Καμπόσος στην εισήγησή του τόνισε πως, ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι κυρίως αγροτικός Δήμος και δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στα άδικα και σκληρά μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως  θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, οι οποίοι αποτελούν  τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας της χώρας. Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Νικητόπουλος προτίμησε να μην στηρίξει τους αγώνες των αγροτών και ψήφισε όχι, περιμένοντας όπως είπε, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Μαζί  του συστρατεύθηκε και η ελάσσονα αντιπολίτευση με τους κ.κ. Πλατή και Θεοδοσίου να ψηφίζουν όχι στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ. Το ψήφισμα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο του Άργους κατά πλειοψηφία. 
  Δείτε παρακάτω το ψήφισμα της ΚΕΔΕ:
  Ψήφισμα Κ.Ε.Δ.Ε. για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
  H Κ.Ε.Δ.Ε. ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, του θεσμού που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες και στις ανάγκες τους, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους.
  Κινητοποιήσεις που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρουν την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών.
  Η θέση μας είναι ότι η επίλυση των μεγάλων ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή  διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων.
  Είναι επίσης αναγκαίο να απαλλαγούμε από τις λογικές του ανέξοδου λαϊκισμού, ο οποίος όχι μόνον δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα διαιωνίζει και οξύνει τα προβλήματα.
  Χρειάζεται πάνω από όλα υπευθυνότητα και ρεαλισμός από όλους.
  Η υιοθέτηση μέτρων και πολιτικών σαν αυτές που προωθεί σήμερα η Κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες εξυπηρετούν μόνον ταμειακές λογικές και δεν δίνουν βάρος στην μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων, απορρίπτονται στο σύνολό τους από την Κ.Ε.Δ.Ε..
  Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση επώδυνων μέτρων, που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφού:
  Δεν διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αντίθετα έχει αποκλειστικά και μόνον φοροεισπρακτική λογική.
  Σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, η κατακόρυφη κι εκτός πραγματικότητας αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιφέρει ουσιαστικά τη φτωχοποίηση ενός σημαντικού παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τις «γκρίζες ζώνες» της οικονομίας, όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
  Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή .
  Θα απολέσουν μακροπρόθεσμα το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τεράστια έσοδα από φόρους και εισφορές που δεν θα εισπραχθούν.
   
  Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.
  Προτεραιότητα της Κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι να προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των αγροτών, χωρίς να διασφαλίζει παράλληλα τη μακροπρόθεσμη  βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
  Αλλά να δημιουργήσει ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.
  Με βάση τα παραπάνω η Κ.Ε.Δ.Ε. :
  Ζητά την άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.
  Θεωρεί απαράδεκτη την υπονόμευση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος είναι αναγκαίος πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας.
  Δηλώνει τη στήριξη της στα αιτήματα των αγροτών και θα ορίσει άμεσα τέσσερα κλιμάκια με στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού όπου θα βρίσκονται στα μπλόκα των αγροτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.
  Καλεί άμεσα όλες τις Π.Ε.Δ. να συνεδριάσουν εκτάκτως και να πάρουν απόφαση στήριξης του αγροτικού κόσμου, στη βάση του ψηφίσματος της Κ.Ε.Δ.Ε.
  Δηλώνει την απόφασή της να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί, μαζί με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης .

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Το Ψήφισμα υπέρ των αγροτών δίχασε το Αργος-Γύρισε τις πλάτες της η αντιπολίτευση με πρόσχημα ότι δεν έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top