728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ

  Την Τετάρτη 11/11/2015 εκπρόσωποι του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου  Αργολίδας, επισκεφθήκαμε τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, τον κο ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗ.
  Του εκθέσαμε τα προβλήματα που αφορούν στην υγεία στο νομό μας. Ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα.
  Μας ενημέρωσε ότι : έχει προχωρήσει σε προκήρυξη 2 επικουρικών καρδιολόγων για τη μονάδα Ναυπλίου και σύντομα θα έχουμε 2 καρδιολόγους.

  Δεσμεύτηκε  : Άμεσα να προκηρύξει θέσεις για επικουρικούς ιατρούς και σε άλλες ειδικότητες απαραίτητες για τα νοσοκομεία. Είναι στις άμεσες προτεραιότητες του.
  Μας πληροφόρησε ότι: θα παρουσιάσει μέσα στον Δεκέμβριο τον ανασχηματισμό της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας  φροντίδας Υγείας για τον νομό Αργολίδας, σχέδιο το οποίο θα μπει σε διαβούλευση και θα περιμένει τις παρατηρήσεις και τις τοποθετήσεις μας. (Μέσα στον Νοέμβριο αυτό θα γίνει για τον νομό Ηλείας οπότε θα έχουμε μια πρώτη εκτίμηση)
  Για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών των Κέντρων Υγείας είπε ότι γνωρίζει το θέμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τακτοποιηθεί.
  Δεσμεύτηκε ότι αν κατατεθεί συγκεκριμένη οικονομική πρόταση μπορεί να γίνει υπέρβαση στον προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων.
  Του εκθέσαμε το πάγιο αίτημα μας για τη λειτουργία Παιδιατρικής κλινικής στο Γ.Ν. Αργολίδας. Δεν πήραμε σαφή απάντηση, μάλλον απέφυγε να πάρει θέση. Εμείς θα προσπαθήσουμε πάλι διότι θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην κάλυψη των παιδιατρικών περιστατικών.
  Ελπίζουμε να δούμε σύντομα να υλοποιούνται όλα αυτά που υποσχέθηκε ο υποδιοικητής.
  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας δεν θα σταματήσει να εργάζεται αθόρυβα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στο νομό στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας έτσι ώστε να διασφαλιστεί το κύρος και η αξιοπρέπεια των γιατρών και των νοσηλευτών κυρίως όμως οι πολίτες της Αργολίδας να νιώθουν ότι έχουν ένα ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα Υγείας.
  Έχουμε και σχέδιο και προτάσεις και είμαστε έτοιμοι όταν μας ζητηθεί από την πολιτεία να το καταθέσουμε.
  Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας παραδώσαμε υπόμνημα να τεθεί  υπ΄ όψιν του Διοικητή κου Γιαννόπουλου το οποίο σας κοινοποιούμε.
  "Θέμα: Οι ανάγκες της Δημόσιας Υγείας στην Αργολίδα
   Κε Διοικητά είστε ήδη ενήμερος για τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία του νομού Αργολίδας. Προβλήματα που συσσωρεύτηκαν εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η κατάσταση να χαρακτηρίζεται οριακά επικίνδυνη για την υγεία του λαού της Αργολίδας παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων ιατρών και νοσηλευτών.
  Περιληπτικά θα αναφέρουμε ότι:
  Τέλος Οκτωβρίου και οι δύο νοσοκομειακές μονάδες έχουν λάβει μόνο το 40% του ετήσιου προϋπολογισμού τους.
  Οι ιατροί των Κ. Υγείας δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους από τον Απρίλιο.
  Ιατροί κυρίως αλλά και νοσηλευτές μπαίνουν στην διαδικασία μετακίνησης από τα Κέντρα Υγείας αλλά και από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, όχι μόνο στην Αργολίδα, αλλά προκειμένου να καλύψουν κενά και σε άλλες πόλεις (πχ Κόρινθος, Σπάρτη).
  Τα ΠΕΔΥ έχουν μείνει χωρίς ιατρούς.
  Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί αλλά και η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Ναυπλίου έμεινε χωρίς καρδιολόγο!!!!   
  Κε Διοικητά ο ΙΣ Αργολίδας γνωρίζει καλά τα θέματα Υγείας της περιοχής μας, αφού έχει συζητήσει από κοντά με τους εργαζομένους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κ.Υγείας του νομού, αλλά και των δύο μονάδων του γενικού νοσοκομείου Αργολίδας.
  Πάγια θέση μας είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλο τον λαό. Πιστεύουμε ότι από την στιγμή που διαλύεται η ΠΦΥ αναγκαστικά συμπαρασύρει όλο το σύστημα υγείας. Σε λίγο θα καταρρεύσουν και τα νοσοκομεία διότι ως γνωστόν η διάλυση του ΠΕΔΥ έχει συνέπεια σε όλες τις δομές υγείας. 
  Προτείνουμε ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ανάπτυξη της ΠΦΥ στοχεύοντας στην πρόληψη, στους εμβολιασμούς, στον κλινικό εργαστηριακό έλεγχο, στην παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων σε πλήρη διασύνδεση και συνεργασία της ΠΦΥ με την  ΔΦΥ.
  Διεκδικούμε άμεσα για:
  Τα Κ.Υγείας: Να επιστρέψουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν μετακινηθεί, έτσι ώστε να καλύπτονται οι εφημερίες στα ΚΥ με ασφάλεια. Να εξοικονομηθούν πόροι για την αγορά υγειονομικού υλικού απαραίτητου έτσι ώστε να μην αγοράζει το προσωπικό με δικά του χρήματα βασικά υλικά και φάρμακα.
  Τα ΠΕΔΥ: Πρόσληψη ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των απαραιτήτων ειδικοτήτων, πρόσληψη όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού , κάλυψη με αναλώσιμα υλικά.
  Γ.Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  Ν. Μονάδα Ναυπλίου:
  1) Τουλάχιστον έναν καρδιολόγο καθώς το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο σε κάποιες εφημερίες.
  2) Έναν ορθοπεδικό
  3) Έναν βιοπαθολόγο
  4) Έναν αναισθησιολόγο
  Ν. Μονάδα Άργους :
  1) Δύο ακτινολόγους
  2) Ένα χειρούργο
  3) Ένα καρδιολόγο
  4) Ένα γυναικολόγο μαιευτήρα
  5) Ένα παθολογοανατόμο
  Υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη 20 νοσηλευτών για το Γ.Ν. Αργολίδας όπως επίσης να καλυφθούν οι ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά και προμήθειες έτσι ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια όλες οι μονάδες.
  Κε Διοικητά δεν θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε έως ότου δούμε την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αργολίδας να λειτουργεί, και να μη ζούμε καθημερινά το φαινόμενο νεογέννητα και μεγαλύτερα παιδιά να διακομίζονται σε άλλους νομούς για προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται στον τόπο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες των παιδιών αυτών.
  Κε Διοικητά ο ΙΣ Αργολίδος ως θεσμικό όργανο, ως σύμβουλος της πολιτείας αλλά και ως θεματοφύλακας της Υγείας των πολιτών θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Θα κάνει ότι είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια, το κύρος και η ασφάλεια των γιατρών της Αργολίδας.
  Είναι όμως ευθύνη της πολιτείας να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών, γι αυτό κάνουμε έκκληση να λάβετε άμεσα αποφάσεις, να εξασφαλίσετε τα κονδύλια που είναι απαραίτητα και να δράσετε έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top