728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

  Πρόσκληση Περιφερειακού συμβουλίου

  Παρακαλείσθε να παρευρεθείτε στην 17η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στις
  27 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ.
  Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη με θέμα: «Μέτρα προστασίας των πληγέντων από πυρκαγιά στη Νεάπολη και από ανεμοστρόβιλο στη Σκάλα Λακωνίας και στην Καλαμάτα».
  Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: «Προγραμματισμός ενεργειών της  Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης».
  Επικαιροποίηση σχεδίου δράσης δασικών πυρκαγιών 2015.
  ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς.
  Έγκριση Τροποποίησης του Εσωτερικού Οργανισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Άγγελος Παπαγγελόπουλος.
  Έγκριση χορήγησης αδειών άσκησης υπαιθρίου πλανόδιου εμπορίου για την Π.Ε. Κορινθίας κατά το έτος 2015.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Πελοπίδας Καλλίρης
  Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG MED με τίτλο: «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα του Μεσογειακού Ελαιολάδου, μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου σχετιζόμενων με τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου».
  ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Περικλής Μαντάς και Ηλίας Στρατηγάκος
  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Αύξηση δυναμικότητας, υφιστάμενης πτηνοτροφικής εγκατάστασης ωοτόκων ορνίθων, σε γήπεδο έκτασης 99.256,88 τ.μ. στη θέση «Κοσμάς» Δ.Κ. Εξαμιλίων, Δήμου Κορίνθου, Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με φορέα την ΕΥΡΩΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΧΒ ΤΣΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.».
              ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Πελοπίδας Καλλίρης και Ηλίας Στρατηγάκος.
  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Δημιουργία δανειοθαλάμου για το έργο υποδομής: «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης» που βρίσκεται στη θέση «Πετρακέικο» νοτιοανατολικά του οικισμού Λιβαδάκια της Τ.Κ. Βασιλιτσίου της Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρεια Πελοποννήσου».
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ.  Κωνσταντίνα Νικολάκου
  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Συντήρηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Ανδρίτσας  - Καλαμάτας με τους κλάδους Ζευγολατιό – Καλό Νερό – και Λεύκτρο – Μεγαλόπολη, (εργασίες κανονικοποίησης και αναβάθμισης της σιδηροδρομικής  γραμμής  στο τμήμα Καλό Νερό - Καλαμάτα) που βρίσκεται στους Δήμους : Τριφυλίας, Οιχαλίας και Καλαμάτας στην Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Οριοθέτηση – Διευθέτηση του υδατορέματος «Τυφλό» στη θέση «Παραλία Βελίκας» του Δήμου Μεσσήνης της Π.Ε. Μεσσηνίας».
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Τροποποίηση – εκσυγχρονισμός Κέντρου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος με κωδική ονομασία «Αετός - 3006095» που βρίσκεται στη θέση «Αετός» του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
  Εκτροπή – Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Βυτίνας – Ολυμπίας στα πλαίσια του έργου : «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ» στην Π.Ε. Αρκαδίας.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
  Έγκριση 1ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων της Π.Ε. Αρκαδίας.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
  Έγκριση 3ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων – ένταξη νέου υποέργου σε βάρος των πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ-ΣΑΕΠ026, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» με κωδικό 2013ΕΠ02600004.
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
  Έγκριση ένταξης νέων υποέργων, σε βάρος των πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ - ΣΑΕΠ526, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600020.
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
  Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού και πιστώσεων υποέργου που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ - ΣΑΕΠ526, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600022.
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
  Έγκριση ένταξης  νέων υποέργων,  σε βάρος των πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ - ΣΑΕΠ526, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600023.
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
  Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2015 (ΣΑΕΠ 426).
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
  Έγκριση Πρακτικής Άσκησης σπουδαστών της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Σπάρτης του Ο.Α.Ε.Δ. σε υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας.
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
  Πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ με διάρκεια απασχόλησης δύο (2) μηνών, για κάλυψη εκτάκτων εποχικών αναγκών της Δ.Τ.Ε. της ΠΕ Λακωνίας
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
  Έγκριση του αριθμ. 6/21-10-2015 αποσπάσματος πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
  Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) ''ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ'', για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της όχλησης – ρύπανσης που δημιουργείται από τον κύκλο εργασιών ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων".
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
  Έγκριση 12ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2015.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΚΟΥΡΟΣ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Πρόσκληση Περιφερειακού συμβουλίου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top