728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

  Στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο

  Εντατικούς ελέγχους, διενεργεί συνεχώς η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων και  παράνομου στοιχηματισμού, μέσω διαδικτύου.

  Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στοχευμένες διαδικτυακές αναζητήσεις για τον εντοπισμό ιστοσελίδων, σελίδων και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και χρηστών του διαδικτύου, που προβαίνουν σε αθέμιτη και παράνομη εμπορική επικοινωνία, για τυχερά παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό.
  Αποτέλεσμα ήταν ο σχηματισμός δικογραφίας τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, που κατηγορείται για απάτη καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τη ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ.
  Ειδικότερα, εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, πραγματοποίησε ενδελεχή ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί «χρήστης» που διατηρούσε διάφορα προφίλ υποσχόμενος έναντι αμοιβής, παροχή προγνωστικών αγώνων.
  Πιο αναλυτικά, ο δράστης μέσω των παραπάνω προφίλ, είτε διαφήμιζε σε άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, είτε τους προσέγγιζε - προσέλκυε, με απώτερο σκοπό να τους παρέχει προγνωστικά για την έκβαση διαφόρων ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ απαιτούσε από τους ενδιαφερόμενους την καταβολή χρηματικών ποσών ως αμοιβή.
  Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτής και μετά από σχετική αλληλογραφία με την διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του 27χρονου ημεδαπού, ως διαχειριστή των επίμαχων προφίλ καθώς επίσης και ο γεωγραφικός εντοπισμός του.
  Κλιμάκιο αστυνομικών,  την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποίησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 27χρονου στην Κω, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που έγινε στον υπολογιστή, προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου στις παραπάνω δραστηριότητες.
  Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
  Τα χρηματικά ποσά που εισέπραξε ο 27χρονος με τον παραπάνω τρόπο, ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ το ακριβές ποσό δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί.  Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι τα κατέβαλλαν στο δράστη, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες καρτών συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.
  Η δικογραφία, που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες συναφείς πράξεις.
  Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  Τηλεφωνικά: 111 88
  Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e–mail στο: [email protected]
  Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : CYBERKID
  Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top