728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

  Παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ώρα ευθύνης για όλους

  Προσθήκη λεζάντας
  Με μία σειρά παραιτήσεων κλιμακώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από τον συντονιστή της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Στέλλιο Μαρινάκο, ακολούθησαν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ Αργους ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται να δοθούν στην δημοσιότητα κι άλλα ονόματα
  που θα ενισχύσουν και την κίνηση Λαφαζάνη. Στην ανακοίνωση του ο συντονιστής Στέλιος Μαρινάκος  αναφέρει τα εξής: Συντρόφισσες , σύντροφοι για πολιτικούς λόγους που γνωρίζετε , παραιτούμαι από τη θέση του συντονιστή της ΝΕ και αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ .Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε , αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα λάθη που έκανα από τη θέση του συντονιστή .Είμαι σίγουρος ότι θα συναντηθούμε στους αγώνες που θα απαιτηθούν για την ανατροπή των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας. Μετά την παραίτηση Μαρινάκου ακολούθησε το Αργος όπου δέκα στελέχη της τοπικής ,μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Βουλευτή Δημήτρη Κοδέλα ,σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής: Συμμετείχαμε στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί η κοινωνική καταστροφή που φέρνουν τα μνημόνια, για να ανατραπεί το παλαιό και σάπιο πολιτικό κατεστημένο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
  Παρά τις ελπίδες που γέννησε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη, για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, η συνέχεια ήταν απογοητευτική και η κατάληξή της με την στήριξη ενός τρίτου μνημονίου ακύρωσε όλες μας τις ελπίδες και προσδοκίες.
  Από το Μαξίμου και την κυβέρνηση διαστρεβλώθηκε η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη και το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη και χρειάστηκε η συνεργασία με όσους έφεραν την χώρα στο χείλος της καταστροφής για να ψηφιστεί νέο μνημόνιο και να καταστεί η χώρα αποικία χρέους.
  Δεν είναι αριστερά, ούτε κυβέρνηση της αριστεράς η αναπαραγωγή του σαθρού ιδεολογήματος "Δεν υπάρχει εναλλακτική", η λοιδορία και συκοφαντία οποιασδήποτε συζήτησης για διαφορετική πορεία, η υιοθέτηση μνημονιακής ρητορικής, η ακύρωση του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού, η ψήφιση μνημονίου εν μέσω θέρους με εξευτελιστικές διαδικασίες κατεπείγοντος, η προκήρυξη εκλογών έχοντας επιλέξει το ρόλο του διαχειριστή της εκτέλεσης των μνημονιακών επιλογών.
  Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες έχει ακυρωθεί. Με ευθύνη της ηγεσίας και την ανοχή στελεχών του δε λειτουργεί, καταντώντας σιωπηρός επικυρωτής της νέας πορείας. Το κόμμα των μελών κατέληξε κόμμα του Μαξίμου και της εξουσίας, μοιάζοντας ολοένα και περισσότερο σε αντιλήψεις και πρακτικές με το παλαιοκομματικό σύστημα.
  Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συμπορευτούμε με το νέο ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου. Παραιτούμαστε από οποιαδήποτε θέση κατέχουμε στα όργανα του κόμματος, δεν παραιτούμαστε όμως από τον αγώνα και τη συλλογικότητα. Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στις προσπάθειες της κοινωνίας να επιβιώσει και να οργανωθεί, στις προσπάθειες για μια χώρα χωρίς μνημόνια και τρόικες, για έναν λαό όρθιο και αξιοπρεπή.
  Δήμητρα Τσακίρη, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Ελένη Πετσιώτη, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Γιούλα Χρυσού, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Βαγγέλης Τσακλάνος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Στέφανος Χριστόπουλος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Αλέξανδρος Τζερεφός, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Γιάννης Σιώτος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Τάκης Χρήστου, μέλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Τάκης Παπαϊωάννου, μέλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άργους
  Πέτρος Μαυρογεώργης, μέλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άργους

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ώρα ευθύνης για όλους Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top