728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

  Απρόβλεπτη στήριξη Τατούλη στην Κυβέρνηση

  Σωστή χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, σημειώνοντας πως «για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι κάποιοι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, χρησιμοποιούν ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα, για να εξυπηρετήσουν προσωπικά μικροπολιτικά τους συμφέροντα». Στη σχετική προσωπική δήλωση αναφέρει: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει
  εκφράσει με καθαρό πολιτικό λόγο και χωρίς περιστροφές την πολιτική της θέση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ διατηρώντας αταλάντευτη την πολιτική της θέση κατέθεσε μέσω της εκπροσώπου της κας Ελένης Παναγιωτοπούλου την ακόλουθη πρόταση:
  «Η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρχει ειλικρινής διάλογος με τους εκπροσώπους του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης.
  Η Κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα την διαπραγμάτευση διότι δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής για χάσιμο άλλου πολύτιμου χρόνου τη στιγμή που η ελληνική οικονομία καταρρέει.
  Σε αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που ισχυροποιεί την θέση της Χώρας μας  σε αυτή τη κρίσιμη φάση που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση.
  Ασφαλώς όλα αυτά υπό την αποκλειστική αίρεση ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει ειλικρινή προσπάθεια και δεν έχει δεύτερες σκέψεις με ολέθριες επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες της».
  Το πρόβλημα της Χώρας μας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, είναι βαθύτατα πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας. Οι αιρετές Περιφέρειες οφείλουν να μην κωφεύουν στο πολιτικό ζήτημα. Στην παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία οι συναντήσεις και οι συσκέψεις χωρίς σαφή πολιτικό προσανατολισμό δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, απεναντίας δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας στην αγωνία των Ελλήνων πολιτών και στην κατάρρευση της οικονομίας.
  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση στεκόμαστε θετικά απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνει για την ισχυροποίηση της Χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρει σθεναρά απέναντι. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  «Η Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων της χώρας μας δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία λαμβάνεται από την Ελληνική Κυβέρνηση και στοχεύει στο να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη λύσης. Ο εσωτερικός δανεισμός που επιχειρεί η Κυβέρνηση θεωρούμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί ωστόσο να μην υποκρύπτει καταστροφικές λογικές για την Ελληνική Οικονομία, όπως λογικές κατασχέσεων και ρήξεων, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη παρούσα νομισματική θέση της χώρας.
  Σε μια τόσο οριακή στιγμή για την πατρίδα μας, με τη συνεχιζόμενη ασφυξία της ελληνικής οικονομίας και την έλλειψη ρευστότητας, οι “θορυβώδεις” αντιδράσεις ορισμένων θεσμικών εκπροσώπων που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες προέκυψαν μετά  την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι κάποιοι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, χρησιμοποιούν ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα για να εξυπηρετήσουν προσωπικά μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμμία ανοχή ή δικαιολογία αποτυχίας που θα οδηγήσει τη χώρα μας σε  αδιέξοδα. Για οποιαδήποτε αποτυχία της, θα λογοδοτήσει στους Έλληνες πολίτες και στη συλλογική συνείδηση του Έθνους.» Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων της αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εως τότε αρνούνται να υπογράψουν για τη μεταφορά των χρημάτων. Δηλώνουν ωστόσο ότι η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλει στις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σαφές πλαίσιο. Επίσης δήλωσαν ότι σε αυτό το θέμα βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με την ΚΕΔΕ. Η Κεντρική Ενωση Δήμων με ψήφισμά της καλεί τις δημοτικές αρχές της χώρας να μην προχωρήσουν στη μεταβίβαση χρημάτων έως ότου να υπάρξει τελική απόφαση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 7 Μαϊου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Απρόβλεπτη στήριξη Τατούλη στην Κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top