728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

  Υποβαθμίζει την επίθεση της αντιπολίτευσης ο Πέτρος Τατούλης

  Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κοινή δήλωση παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:
  «Οι γνωστοί «όχι σε όλα» του περιφερειακού συμβουλίου ξαναχτύπησαν. Η τελευταία συμπόρευση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης ασφαλώς και δεν είναι ούτε πολιτική ούτε θεσμική. Είναι βαθύτατα προσωπική.
  Τους πολίτες της Πελοποννήσου ωστόσο δεν
  τους απασχολούν τα προσωπικά πολιτικά τους αδιέξοδα. Οι πολίτες απαιτούν από όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασχολούνται με τη λύση των ζητημάτων που τους αφορούν και όχι η βαθιά τους πικρία για τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες τους. Οι επικεφαλείς των δύο αυτών παρατάξεων, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, προβάρουν κυβερνητικά κουστούμια.
  Προσπαθώντας να δείξουν καλή διαγωγή στη νέα κυβέρνηση αποποιούνται διαρκώς τη μέχρι σήμερα κομματικής τους διαγωγή σε έναν εκ των κυβερνητικών εταίρων της προηγούμενης κυβέρνησης. Είχαμε διαπιστώσει - και σε αυτήν μας την διαπίστωση συμφώνησαν και οι πολίτες της Πελοποννήσου - ότι οι δύο επικεφαλής ήλθαν για να φύγουν, χρησιμοποιώντας την εκλογική αναμέτρηση ως άλλοθι για δικές τους προσωπικές αναζητήσεις.
  Ο πολιτικός τους τακτικισμός με τις συνεχιζόμενες αποχωρήσεις, με «δήθεν» πολιτικές προφάσεις, και οι κοινές τους δηλώσεις θυμίζουν πολιτικούς αρχταρμάδες. Από τέτοιους, η χώρα μπούχτισε και στην Πελοπόννησο τέτοιες συμμαχίες, οι πολίτες τις έχουν αποκήρυξη από καιρό.
  Ας μαζέψουν λοιπόν τα συντρίμμια τους, αυτοί οι οποίοι πρόσφατα αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες, και ας δικαιολογήσουν τα μεγάλα ψέματά τους, καθώς αποδείχθηκε ότι οι επικεφαλείς τους, αντί να τιμήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών από τη θέση της αντιπολίτευσης όπου τους κατέταξαν, προτιμούν τις κυβερνητικές καρέκλες.
  Η Περιφερειακή αρχή συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους Πελοποννήσιους πολίτες, θα παραμείνει απόλυτα προσηλωμένη στην ευθύνη της και στην επίλυση των προβλημάτων των Πελοποννησίων πολιτών». H Κοινή Δήλωση των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» που προκάλεσε την αντίδραση του Πέτρου Τατούλη έχει ως εξής:Μια πρωτόγνωρη διαδικασία ευτελισμού της δημοκρατικής του λειτουργίας έζησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.O Περιφερειάρχης κ. Τατούλης μπροστά στα εντεινόμενα αδιέξοδά του αποκαλύπτει πλέον χωρίς προσωπίδες το βαθύτατα πολιτικάντικο αναχρονισμό του, την προσχηματική και χρησιμοθηρική δημοκρατία του, την αφοσίωση του στην πολιτική του επιβίωση και «αειφορία» σε συνθήκες παραμυθικής Πελοποννήσου για τους πολίτες της.
  Χωρίς αιδώ, μέσα στην πολιορκημένη από τα σκουπίδια της πολιτικής του ανευθυνότητας Τρίπολη, είχε την εμμονή με κάθε τρόπο και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αυγής, να εκλέξει τον Συμπαραστάτη του Πελοποννήσιου Πολίτη.
  Με μεθοδεύσεις του τύπου αλλαγή αρχικά της σειράς συζήτησης των θεμάτων, επιθέσεις αναίτια και τυφλά κατά πάντων και «στημένη» ενημέρωση για τις κάμερες από την κα Νικολάκου για τα απορρίμματα στην Τρίπολη, δυναμίτισαν τη λειτουργία του ΠΣ.
  Το αποκορύφωμα ήταν ότι, ενώ είχαν ξεκινήσει οι τοποθετήσεις για το σοβαρό θέμα της μεγάλης τουριστικής μονάδας στην Κορινθία, ο Περιφερειάρχης παρενέβη ξαφνικά στη συζήτηση, ζήτησε επιτακτικά τη διακοπή του θέματος και απαίτησε, «μετρώντας τα κoυκιά του», την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη.
  Η αντιπολίτευση σύσσωμη, πλην της Ελληνικής Αυγής, αντέδρασε στην πραξικοπηματική παρέμβαση του κ. Τατούλη και τη μηχανιστική του αντίληψη για το Περιφερειακό Συμβούλιο και αποχώρησε.
  Ο κ. Τατούλης ολισθαίνοντας σε εμμονές και αυταρχισμούς δεν μπορεί να κρύψει πλέον την έκδηλη αδυναμία του πίσω από τη συνήθη επίκληση της πλειοψηφίας του.
  Είμαστε εδώ για να μην κάνουνε την Πελοπόννησο συντρίμμια, όπως έκαναν τα κόμματά τους την Ελλάδα.
  Μέσα από την αποσύνθεση των σκουπιδιών έρχεται η ανασύνθεση της κοινωνίας που φοβούνται….
  Για την ιστορία
  Όλα αυτά έγιναν χωρίς τελικά επιτυχία, μιας και δεν εξελέγη για Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο εκλεκτός της Ελληνικής Αυγής και ο εξ Αθηνών «ημέτερος». Με τη στάση τους για άλλη μια φορά δεν δέχτηκαν την υποψηφιότητα του  Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως, τον οποίο μεταξύ άλλων  πρότειναν και οι Πρόεδροι όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κοινή τους ανακοίνωση.
  Ψεύδεται ο Περιφερειάρχης, όταν επικαλείται ότι η αποχώρηση της αντιπολίτευσης έγινε επειδή δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, αφού ομόφωνα προ ημερησίας είχε συμφωνηθεί η ένταξη και συζήτηση του θέματος.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Υποβαθμίζει την επίθεση της αντιπολίτευσης ο Πέτρος Τατούλης Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top