728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

  Σοβαρευτείτε Κε Δήμαρχε

  Αμεση ήταν η αντίδραση του Χρήστου Γραματικόπουλου που καλεί τον Δήμαρχο Ναυπλίου να σοβαρευθεί και αντί να αναλώνετε σε τέτοιου είδους ανακοικνώσεις να κάνει και κάποιο έργο στο Ναύπλιο . Συγκεκριμένα ο Χ.Γραμματικόπουλος αναφέρει τα εξής: Πίστευα ότι το μείζον στο δημόσιο διάλογο ανάμεσα σε αντιπολίτευση και συμπολίτευση, θα έπρεπε να είναι η εφαρμοστέα πολιτική για το παρόν και το μέλλον του νέου Δήμου μας. Ιδίως, μάλιστα, στη σημερινή
  οικονομική συγκυρία. Γι’ αυτό το λόγο το πρώτο εξάμηνο της νέας δημοτικής περιόδου, η δημοτική μας παράταξη άσκησε σοβαρά και υπεύθυνα τον ρόλο της ως αντιπολίτευση καταθέτοντας πολλές προτάσεις – ιδέες αλλά και ασκώντας έντονη κριτική – έλεγχο όπου έπρεπε. Επιλέξαμε συνειδητά να μην ξύσουμε πληγές του παρελθόντος και γενικότερα να μην οξύνουμε το πολιτικό κλίμα. Αφού όμως ο κ. Δήμαρχος, με αφορμή το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τα εκτελούμενα έργα του προγράμματος της Αστικής Ανάπλασης Πρόνοιας, επιθυμεί να συζητήσουμε για το παρελθόν και τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε, πολύ ευχαρίστως να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση.
  Εμείς σε αυτή την υπόθεση, όπως και σε πολλές άλλες, ζητούσαμε από τον κ. Δήμαρχο, συνεχώς και πιεστικά, το απολύτως προφανές. Δηλαδή, να ενημερώσει, ως όφειλε, τους πολίτες πού πηγαίνουν τα χρήματα αυτού του προγράμματος. Χρήματα τα οποία προήρχοντο μεν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά η κατεύθυνσή τους (δηλαδή, σε ποια έργα θα πήγαιναν και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης), η εκταμίευσή τους (μέσω πιστοποιήσεων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου) και τελικώς, η συνολική διαχείρισή τους εγένοντο από τον Δήμο και την Δημοτική Αρχή. Πού είναι λοιπόν το παράλογο; Γιατί ο κ. Δήμαρχος «εκνευριζόταν» και τότε αλλά και σήμερα; Οι απαντήσεις που τότε παρείχε δεν ήταν επαρκείς και το γνώριζε πολύ καλά. Ήταν λογικό επομένως να εντείνουμε τις πιέσεις μας, πάντοτε με κόσμιο τρόπο, τη στιγμή μάλιστα που βλέπαμε και δυστυχώς εξακολουθούμε να βλέπουμε την περιοχή της Πρόνοιας να «μαραζώνει». Αξίζει σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι η τεράστια σκιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, στο πρόσωπό του προήλθε από τις αλλεπάλληλες και σφοδρές δηλώσεις τόσο για αυτό όσο και για άλλα θέματα από τον κ. Τσούρνο. Άλλωστε, ο κ. Τσούρνος ήταν αυτός που κατήγγειλε τον κ. Δήμαρχο στον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για την περίπτωση της Πρόνοιας. Είναι το ίδιο πρόσωπο κ. Δήμαρχε που ενώ από τη μία το κατηγορείται για την καταγγελία του και το γεγονός ότι σας «έσυρε» στον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, από την άλλη το προσλαμβάνεται (!!) ως ειδικό σας σύμβουλο και συνεργάτη (!!). Σε αυτό το σημείο οφείλω να παραδεχτώ ότι μας έχετε αφήσει άφωνους. Ασφαλώς ουδέποτε ήταν το δυνατό σας σημείο η πολιτική αξιοπιστία και η σταθερότητα σε θέσεις και απόψεις, σε αυτή όμως την περίπτωση ομολογουμένως σπάσατε κάθε ρεκόρ.
  Κλείνοντας κ. Δήμαρχε, καλοπροαίρετα σας καλώ:
  1) Να δώσετε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να ενημερωθούμε τα 2.391.656,49 € πού ακριβώς πήγαν, ποια έργα ακριβώς αφορούσαν, σε τι ποσά, με ποιες διαδικασίες και σε ποιες ή σε ποια ακριβώς περιοχή. Προκειμένου να δούμε την ουσία και όχι τους τύπους. Προκειμένου να καταλάβουμε πώς γίνεται να ξοδεύτηκε ένα τόσο σοβαρό ποσό και όχι μόνο σοβαρή αστική ανάπλαση να μην έχει γίνει στην Πρόνοια αλλά τελικώς σήμερα η Πρόνοια να είναι πιο υποβαθμισμένη από ποτέ.
  2) Να σοβαρευτείτε και να στρωθείτε στη δουλειά. Διότι μετά από τους πρώτους έξη μήνες, το μόνο που έχετε να παρουσιάσετε είναι τα απαράδεκτα φοροεισπρακτικά δημοτικά τέλη, τα οποία επιβάλλατε απ’ άκρον εις άκρον στον Δήμο «γονατίζοντας» τους συνδημότες μας.
  3) Να υπηρετήσετε ουσιαστικότερα το θέμα της διαφάνειας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα μετά από έξη ολόκληρους μήνες να είμαστε ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά δίχως ιστοσελίδα. Για ποια διαφάνεια μπορούμε να μιλάμε;

  Η δική μας δημοτική παράταξη θα συνεχίσει την υπεύθυνη αντιπολιτευτική της στάση στηρίζοντας τη Δημοτική Αρχή όταν αυτή υπηρετεί το δημοτικό συμφέρον αλλά και καταγγέλοντάς την σε κάθε αντίθετη περίπτωση.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Σοβαρευτείτε Κε Δήμαρχε Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top