prooptiki@msn.com

Ικανοποίηση στους βιοκαλλιεργητές της Αργολίδας

Ικανοποίηση επικρατεί στον χώρο των παραγωγών κηπευτικών προϊόντων που έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις λαϊκές αγορές όπου οι καταναλωτές εμφανίζονται με διαφοροποιημένη συμπεριφορά και κάνουν επιλογές με βάση τις τιμές των προϊόντων Η Δήμητρα Τσακίρη παραγωγός βιολογικών προϊόντων στην Αργολίδα θα αναφέρει ότι: γενικά τον χειμώνα τόσο το μπρόκολο όσο και το κουνουπίδι πήγαν πολύ καλά ενώ το λάχανο παρουσίασε κάμψη σε ότι αφορά το αγοραστικό ενδιαφέρον. Τώρα που ήμαστε σε μεταβατική φάση μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές έχει η ντομάτα .» Σε ότι αφορά τις τιμές που διαμορφώθηκαν η Δήμητρα Τσακίρη θα δηλώσει ότι : « τόσο για το μπρόκολο όσο κα το κουνουπίδι οι τιμές ήταν 1,20 έως 1,30 και διατηρήθηκαν χωρίς σκαμπανεβάσματα. Σε σχέση με την περασμένη χρονιά καταγράφεται αύξηση 0,50 λεπτά..
Η βιολογική ντομάτα κρατά σταθερή τιμή γύρω στο 1,50 ευρώ και από εδώ και πέρα περιμένουμε τα νέα προϊόντα τα καλοκαιρινά Το μαρούλι είναι μεταξύ 0,50 έως 0,60 ενώ το iceberg στο 0,70 ευρώ.» Η πρόβλεψη της Δημήτρας Τσακάρη αφορά τις πατάτες για τις οποίες πιστεύει ότι : « φέτος η τιμή τους θα ανέβει πολύ αφού οι σπόροι πήραν τα ύψη τόσο στα συμβατικά όσο και στα βιολογικά. Την περασμένη χρονιά αγοράζαμε με 0,90 έως 1 ευρώ και φέτος αγοράσαμε με 1,80 έως 1,90 ευρώ.
Ετσι η αύξηση θα είναι αναπόφευκτη Παράλληλα θα περιμένουμε μικρότερη συγκομιδή αφού έχει μειωθεί σημαντικά η καλλιέργεια.» Τέλος σε ότι αφορά τα βιολογικά πορτοκάλια η η Δήμητρα Τσακίρη θα αναφέρει ότι σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν μία καλή χρονιά με την Ναβαλίνα και τα Μέρλιν να πουλιούνται από 0,30 έως 0,35 λεπτά αλλά ο χυμός να μένει στα 0,30 λεπτά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Δήμητρα Τσακίρη εξελέγη πρίν από λίγες μέρες εξελέγη πρόεδρος στον σύλλογο βιοκαλλιεργητών αγορών Αττικής

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Καρναβάλι του Άργους -Ποιοι δρόμοι κλείνουν την Κυριακή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Καρναβάλι του Άργους Γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 θα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »