728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

  ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΝΔ .ΓΙΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


  ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ &
  ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ»

  Ανεβαίνουν αισθητά οι τόννοι της αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αφού στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας Γεμάτος με τον γνωστό ρητορικό του στόμφο ο αρχηγός της Ν.Δ. επανέλαβε αρκετές φορές στις τελευταίες του ομιλίες (Μέγαρα, Μεσολόγγι κλπ.) ότι «έχουμε στόχους και τους πραγματοποιούμε», μια φράση που σε κάθε σοβαρό άνθρωπο αυτής της χώρας προκαλεί θυμηδία και ενθουσιάζει μόνο μια μικρή κουστωδία» φανατικών οπαδών.
  Επειδή όμως προέρχεται από τον αρχηγό ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος οφείλουμε να θυμίσουμε μερικούς στόχους τους οποίου έθετε κατά καιρούς και όχι μόνον δεν τους πραγματοποίησε αλλά δεν έκανε το παραμικρό για να τους πραγματοποιήσει.
  Ας πάρουμε το θέμα της Παιδείας:
  Υποσχέθηκε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% και τελικά πέτυχε τη μείωσή τους.
  Εάν υποθέσουμε ότι οι δαπάνες για την Παιδεία αποτελούν συνάρτηση γενικότερων οικονομικών παραμέτρων, ας δούμε τι έλεγε το 2004 (στο ιλουστρασιόν Πρόγραμμα που η Ν.Δ. είχε στείλει σε κάθε έναν εκπαιδευτικό): «Θα καταργηθούν οι σημερινές Κατευθύνσεις στα Λύκεια και θα δημιουργηθεί οικονομική Κατεύθυνση» μια αλλαγή που δεν κόστιζε απολύτως τίποτα και ούτε συναντούσε αντιδράσεις. Δυστυχώς κανένας από τους τρεις Υπουργούς Παιδείας των Κυβερνήσεων του Καραμανλή δεν μπήκε στον κόπο να υλοποιήσει το πρόγραμμα του κόμματός τους. Γιατί; Το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης δεν ήταν να πραγματοποιήσει τους μεγαλεπήβολους στόχους, αλλά πως θα εξυπηρετήσει την κομματική πελατεία και θα συντηρήσει την επικοινωνιακή προσωπική στρατηγική των στελεχών της. Ο δε Πρωθυπουργός δεν έμπαινε στον κόπο να ελέγξει τους Υπουργούς του. (Πραγματικά ήταν ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός για τέτοιους Υπουργούς)
  Υποσχέθηκε «αξιοκρατία και αξιολόγηση στην εκπαίδευση». Υποτίθεται πως είχαν έτοιμες τις ρυθμίσεις… καθαίρεσαν εν μια νυκτί τους προϊσταμένους και τους Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης. Τοποθέτησαν μια σειρά γαλάζια παιδιά σε αυτές τις θέσεις και μόνο μετά από μια τριετία προχώρησαν σε νέες κρίσεις. Για την Αργολίδα ειδικά το αποτέλεσμα αυτών των κρίσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια έχει ήδη κηρυχθεί παράνομο, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου… (Η σημερινή Διεύθυνση αρνείται να εκτελέσει την απόφαση δικαστηρίου)
  Πέραν όμως των στόχων του Πρωθυπουργού έχουμε και τους στόχους των τοπικών στελεχών. Ποιος θυμάται τη σκληρή αντίδραση των τοπικών παραγόντων κατά της «μη δημιουργίας Πανεπιστημιακής σχολής στο Άργος»… Όταν ήρθαν στην εξουσία ξέχασαν το αίτημα και έβλεπαν άβουλοι και ανήμποροι τη συρρίκνωση των περιφερειακών σχολών από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.
  Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αργολίδας, μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη της περιοχής θα συνεχίσει να καταγγέλλει το «πνεύμα του Μαυρογιαλούρου» που έχει διαποτίσει τον πολιτικό λόγο της Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΝΔ .ΓΙΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top