728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

  Βολές από Τάγκαλη για τις κατασκηνώσεις του Φαρμακά


  Σφοδρή επίθεση στη δημοτική Αρχή του Άργους για το θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων του Φαρμακά, που τελικά δεν θα λειτουργήσουν φέτος, εξαπολύει με επιστολή του στην «Αργολική Ανάπτυξη» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τάγκαλης. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τους υπεύθυνους για πλήρη αδιαφορία ενώ θέτει μια σειρά από ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε η δημοτική Αρχή το θέμα αυτό. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τάγκαλη:

  «Κύριε Διευθυντά στο Δημοτικό συμβούλιο που είχαμε πριν από λίγες ημέρες και ενώ συζητούσαμε άλλο θέμα πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Κοινωνική Πρόνοια, κ. Χρυσανθακόπουλος και μας ενημέρωνε ότι δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου στο Φαρμακά διότι δεν είχε αιτήσεις συμμετοχής, αλλά μία μόνο για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο και επτά για την δεύτερη.
  Θα πρέπει να ομολογήσω τόσο σε σας όσο και στους αναγνώστες σας ότι ακόμα και σήμερα που συντάσσω αυτή την επιστολή δεν έχω συνέλθει από το σοκ που δέχθηκα στο άκουσμα αυτής της ενημέρωσης.
  Δεν απευθύνθηκα σε σας και στους αναγνώστες σας αμέσως διότι πίστευα ότι έστω και αυτή την στιγμή τόσο ο πρόεδρος του Ν.Γ. όσο και οι διοικούντες το Δήμο θα είχαν προσπαθήσει για να βρουν παιδιά, όπως τους ζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να λειτουργήσουν την κατασκήνωση.
  Διαπιστώνω με λύπη και απογοήτευση πλήρη αδιαφορία και αυτήν καταγγέλλω.
  Ως πρόεδρος των κατασκηνώσεων την διετία 2003 - 2004 αλλά και ως μέλος την διετία 2005-2006 θα πρέπει να πω ότι εμείς συνεχίσαμε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Το αναβαθμίσαμε, το βελτιώσαμε και προσπαθήσαμε για το τέλειο. Η ασφάλεια των παιδιών, η εκπαίδευση τους στην ομαδική ζωή και η ψυχαγωγία τους ήταν η καθημερινή μας φροντίδα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές.
  Την κάθε χρονιά φιλοξενούσαμε περίπου τα 400 παιδιά σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους και ως τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος φιλοξενούσαμε το ΚΑΠΗ του δήμου μας.
  Όλα αυτά για να τα πετύχεις θέλει πολύ δουλειά, χρόνο, υπομονή, συνεργασία.
  Αυτά τα διέθετα εγώ και οι συνεργάτες μου και την επόμενη διετία ο αντικαταστάτης μου Βασίλης Σμηρνίωτης και οι συνεργάτες του που ήμουν και εγώ.
  Αγαπούσα και αγαπώ τις κατασκηνώσεις του Φαρμακά γιατί εκεί μεγάλωσα και έχω τις καλύτερες παιδικές μου αναμνήσεις. Όπως πολλοί γνωρίζουν στον χώρο αυτό έχουμε και ένα οικογενειακό Ναΐσκο.
  Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις στους αρμοδίους.
  Γιατί κύριοι μεθοδεύσατε το κλείσιμο των Παιδικών Κατασκηνώσεων σταδιακά από όταν αναλάβετε;
  Γιατί εγκαταλείψατε τον εξοπλισμό ,σκηνές ,στρώματα κρεβάτια, προπάνιο όλο τον χειμώνα σκεπασμένα με τρία μέτρα χιόνι; Εάν ήταν ιδιοκτησία σας έτσι θα τα είχατε εγκαταλείψει; Και εάν μου απαντήσετε ΝΑΙ τότε θα σας ανταπαντήσω, ότι τα δικά σας μπορείτε να τα κάνετε ότι θέλετε, του Δήμου όμως ΟΧΙ.
  Γιατί κύριοι βάλατε χαράτσι 40 ευρώ για κάθε παιδί να πληρώνει; Που θα τα βρει μια οικογένεια να σας τα δώσει και ιδιαίτερα πολύτεκνη; Έχει ανάγκη ο Δήμος αφού στον προϋπολογισμό του έτους έχουμε ψηφίσει την δαπάνη;
  Γιατί κύριοι δεν επισκευάσατε τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Φαρμακά τον Μάϊο ;Το γνωρίζατε από πριν ότι δεν θα έχετε συμμετοχή παιδιών;
  Γιατί κύριοι δεν ενημερώσατε τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων ή και τα ίδια τα παιδία σε ένα διάλειμμα του Σχολείου με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο να το δώσουν στους γονείς τους;
  Γιατί στην τοπική Τηλεόραση δηλώνατε ότι δεν βρίσκετε Ιατρό για τις κατασκηνώσεις; έτσι δεν αποθαρρύνατε τους γονείς να σας εμπιστευθούν τα παιδιά τους;
  Μα εάν γι’ αυτό το απλό δεν μπορείτε να δώσετε λύση τότε πώς θα λύσετε τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.
  Θα γελάσουν οι αναγνώστες σας, αλλά εγώ θα κάνω και άλλη μια ερώτηση, γιατί από τρεις κατασκηνωτικές περιόδους τις κάνατε δύο;
  Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση την γνωρίζω……εδώ δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε ούτε μία.
  Γιατί…Γιατί…Γιατί…έχω 100 Γιατί να ρωτήσω.
  Δεν θα σας αφήσουμε να τα διαλύσετε όλα. Εσείς δηλώνετε δημοσίως ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Τουλάχιστον μαζέψτε τα υλικά των κατασκηνώσεων στις αποθήκες του Δήμου με Ναφθαλίνη και σε 15 Μήνες που θα μας εμπιστευθούν οι συμπολίτες μας με την ψήφο του να συνεχίσουμε το έργο μας, εμείς θα ξανά λειτουργήσουμε τις παιδικές κατασκηνώσεις με τρις περιόδους όπως εμείς ξέρουμε χωρίς να δηλώνουμε ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ».
  Άργος 2 Ιουλίου 2009  Τάγκαλης Βασίλειος
  Δημοτικός Σύμβουλος
  Μείζον Αντιπολίτευσης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Βολές από Τάγκαλη για τις κατασκηνώσεις του Φαρμακά Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top