728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

  O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ Κο ΚΑΜΙΖΗ

  Διαβάζοντας την απάντηση του Κου Καμιζή στην επιστολή μου, που χαρακτήριζα την θητεία του, θητεία υπεξαιρέσεων, αδιαφάνειας, προβληματικών-χρεοκοπημένων επιχειρήσεων, ακάλυπτων και σφραγισμένων επιταγών κλπ. διαπίστωσα ότι δεν δίνει καμία απάντηση στα θέματα που του έθεσα προς δημόσια συζήτηση.
  Ουδεμία συζήτηση «περί της ταμπακιέρας».
  Πιστεύω μετά βεβαιότητας ότι οι δημότες θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς τα πεπραγμένα με αριθμούς και στοιχεία.
  Κανέναν δεν ενδιαφέρει σε πιο γραφείο κάθεται ο εκάστοτε δήμαρχος, αλλά ενδιαφέρει τον καθένα πως διαχειρίζεται τα θέματα του Δήμου, το βαθμό διαφάνειας, την αποτελεσματικότητα και λειτουργία του.
  Η ΄΄αντιδημοκρατική΄΄ λειτουργία του Δήμου βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του Κου Καμιζή και χαρακτηρίζει την δική του θητεία.
  Τα Δημοτικά Διαμερίσματα ήσαν κλειστά και δεν λειτούργησαν ποτέ επί της θητείας του.
  Η Δημαρχιακή επιτροπή υπολειτουργούσε και τα Δ.Σ. των Δημοτικών επιχειρήσεων δεν συγκλήθηκαν.
  Εγώ θα επανέλθω, προκαλώντας μια απάντησή του για κάθε θέμα ξεχωριστά, αφού ο ίδιος προτιμά τον γραπτό λόγο από τον διάλογο.
  Το πρώτο θέμα που είχα θίξει ήταν η υπεξαίρεση στα Δημοτικά Σφαγεία.
  Παραθέτω τα στοιχεία προς γνώση των δημοτών :
  Ο κος Καμιζής ως Δήμαρχος και κατόπιν πρόεδρος της ΔΕΣΦΑΚ γνώριζε και κάλυπτε επί 5 μήνες την υπεξαίρεση ύψους 26.500,00 ευρώ. Η υπεξαίρεση συντελέστηκε με εκταμίευση από το λογαριασμό της ΔΕΣΦΑΚ στην Αγροτική Τράπεζα με τις ακόλουθες συναλλαγές :
  1η 2 Ιουνίου 2005 13.500,00 ευρώ
  2η 8 Ιουλίου 2005 5.000,00 ευρώ
  3η 9 Αυγούστου 2005 2.000,00 ευρώ
  4η 22 Αυγούστου 2005 6.000,00 ευρώ
  Παραθέτω επιστολή και φωτοτυπίες των αναλήψεων της Αγροτικής Τράπεζας. Η υπεξαίρεση καλύφθηκε απόλυτα από τον πρώην Δήμαρχο και μετέπειτα πρόεδρο της ΔΕΣΦΑΚ. Γεγονός που αποδεικνύεται από την επιστολή παραίτησης του τότε πρόεδρου της ΔΕΣΦΑΚ κου Δημ.Αντωνόπουλου Αρ. Πρωτ. 8389/3-11-2005 του Δήμου Κρανιδίου στην οποία αναφερόταν “ Δεν έχω τίποτε άλλο να πω παρά μόνο να ζητήσω συγνώμη από εσάς και να σας ευχαριστήσω που τόσο καιρό κάνατε υπομονή περιμένοντας από εμένα να ανταποκριθώ στην οφειλή μου”.
  Από τον Ιούνιο του 2005 έως τον Νοέμβριο του 2005 ο Κος Καμιζής γνώριζε και κάλυπτε τις πράξεις του τότε προέδρου και αν το θέμα δεν είχε τεθεί από μένα σαν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ίσως να μην είχε μαθευτεί. Το γεγονός αυτό ώθησε τον πρόεδρο να παραιτηθεί και ν΄ αναλάβει ο κος Καμιζής. Παρ΄ όλα αυτά ο κος Αντωνόπουλος διατήρησε την θέση του σαν Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Δημ. Διαμ. Διδύμων έως την λήξη της θητείας του. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη στο ταμείο.
  Στις 3/11/2005 ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕΣΦΑΚ ο κος Καμιζής.
  Κατά την προεδρία του :
   Στις 20/3/2006 αρ. πρωτ. 1241 με έκθεσή της η Δ/νση Κτηνιατρικής Ν. Αργολίδας στέλνει έκθεση επιθεώρησης με 27 ελλείψεις που είχαν εντοπισθεί και κατέληγε : “κατόπιν των ανωτέρω δεν πληρούνται οι όροι λειτουργίας του σφαγείου σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία. Τίθεται χρονοδιάγραμμα δύο μηνών για την πραγματοποίηση των διορθωτικών ενεργειών ”. O κος Καμιζής δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια με κίνδυνο κλεισίματος των σφαγείων.
   Στις 7/7/2006 επεβλήθη πρόστιμο 3.000,00 ευρώ στο Δημοτικό Σφαγείο διότι δεν είχε προβεί στις διορθωτικές ενέργειες ώστε να εναρμονίζεται με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Κατά περιόδους έκλειναν τα σφαγεία.
   Από 1/1/2005 έως 31/12/2006 δεν πληρώθηκε η οφειλή προς την ιατρική υπηρεσία για τον κρεοσκοπικό έλεγχο 11.000,00 ευρώ.
   Στις 10/4/2006 με έγγραφό της αρ.πρωτ. 1395 η Δ/νση Κτηνιατρικής Αργολίδας ενημέρωνε ότι το Σφαγείο “Τσιγκάκης Α.Ε.” αδυνατεί να δεχτεί υλικά ειδικού κινδύνου για αδρανοποίηση και αποτέφρωση και προτρέπει να βρεθεί άλλος φορέας για αδρανοποίηση και αποτέφρωση ή την αγορά και τοποθέτηση κλιβάνου το ταχύτερο δυνατό.

  Άραγε που πήγαιναν τα υλικά ειδικού κινδύνου;
  Κινδύνευσε η υγεία των δημοτών;
  Γιατί έκλεινε το σφαγείο και δεν έπαιρνε άδειες;

  Η απραξία ως τακτική του έθετε σε κίνδυνο την εύνομη λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων και μάλιστα για να καλύψει την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητά του απέκρυψε την απόρριψη επενδυτικού σχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αρ. πρωτ. 323037/ 10-11-06 που έλεγε ότι “ ο φορέας δεν πληρεί το κριτήριο της λειτουργίας της μονάδας κατά τα τρία τελευταία χρόνια και θα έπρεπε να εμφάνιζε κύκλο εργασιών για τα έτη 2002,2003 και 2004.
  Από τα προσκομισθέντα στοιχεία δεν προκύπτει δυνατότητα του φορέα να καλύψει την ιδία συμμετοχή που απαιτείται”.
  Μια και τα γραπτά μένουν και τα λόγια πετούν (ΕΠΕΑΠΤΕΡΟΕΝΤΑ) θα παρακαλούσα μια απάντηση που την οφείλει πρώτα στους κτηνοτρόφους και στους δημότες καθώς αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι περί άλλων τυρβάζει.

  Δημήτρης Σφυρής


  Δήμαρχος Κρανιδίου

  Υ.Γ.
  Το επόμενο θέμα που θα αποδεικνύει ποιος είναι ψεύτης, ανίκανος και συκοφάντης είναι το έλλειμμα των 1.914.000,00 ευρώ, η διαχείριση της ΔΕΥΑΚ και η αλήθεια για το αποχετευτικό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ Κο ΚΑΜΙΖΗ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top