728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΕΣΩ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΜΥΛΩΝ


  Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν σας μεταφέρουμε την απάντηση του Δημάρχου Λέρνας Μιχάλη Χασάπη προς τον Δ.Κρίγκο Φυσικά μέσα στην φούρια του ο Δήμαρχος μας αποκαλύπτει μέρος του παρασκηνίου για τις κινήσεις του Γ।Ανδριανού που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές .Στις εποχές του κατόπιν ενεργειών μου.Εδώ είναι που τραγουδάνε όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν

  Μύλοι 26-06-09


  Κύριε Διευθυντά,

  Στο φύλλο της εφημερίδας σας της Πέμπτης 24-06-2009 ο Δημοτικός μας σύμβουλος κ. Κρίγγος Δημήτριος επανέρχεται, Εδώ πηγαίνει το γνωστό “Καλώς τον και ας άργησε”. Ετοιμάζεται φαίνεται να πάρει θέση στην κούρσα της διαδοχής του κ. Κουβαρά.
  Το θέμα είναι ότι κάθε φορά νομίζει ότι όλα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτόν, ότι έχει λύσεις για όλα τα θέματα και εν προκειμένω ότι η μεταφορά του Κοιμητηρίου γίνεται κατόπιν ενεργειών του. Προφανώς έχει χάσει τελείως την αίσθηση του μέτρου . Γιατί όσοι ασχολούνται λίγο με την αυτοδιοίκηση γνωρίζουν ότι σήμερα, αλλά και εχθές, για να διεκδικήσεις χρήματα πρέπει να έχεις σωστά τεκμηριωμένη πρόταση, συνοδευόμενη με τις απαραίτητες μελέτες, τεχνικά δελτία κ.τ.λ. Τα περί “κατόπιν ενεργειών μου” έχουν περάσει πλέον και όπου υπήρχαν στο παρελθόν αφορούσαν υπουργούς άντε και βουλευτές.
  Εκτός αν ο κ. Κρίγγος είναι πολιτικός τόσο μεγάλου βεληνεκούς και εμείς οι ιθαγενείς δεν το γνωρίζουμε. Εν πάσει περιπτώσει ας πάμε στα πραγματικά περιστατικά. Μία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ως νέα δημοτική αρχή ήταν η μεταφορά του Κοιμητηρίου των Μύλων , αίτημα που εκκρεμούσε πάνω από 15 χρόνια, γιατί είναι δίπλα από τις πηγές της Λέρνης και του Ποντίνου με ότι αυτό συνεπάγεται, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, είναι ανεπαρκές και επειδή βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του οικισμού αισθητικά απαράδεκτο. Αυτό που βρήκαμε ήταν μια ανατεθειμένη μελέτη αξίας 17.000 ευρύ και μια πρόταση μεταφοράς του Κοιμητηρίου στην περιοχή πάνω από την λίμνη του Αναβάλου ιδιοκτησίας της μονής Βαρσών. Από την πρώτη επαφή μας με την μονή Βαρσών διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση παραχώρησης του χώρου δεδομένου ότι η μονή Βαρσών έθετε σαν όρο την άρση του δικαιώματος βοσκής των κτηνοτρόφων του Σκαφιδακίου, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τον Δήμο μας. Έτσι στραφήκαμε σε άλλες περιοχές, ψάξαμε όλη την ευρύτερη περιοχή των Μύλων, μέχρι τον οικισμό Καλαμακίου μαζί με τους μελετητές, απευθυνθήκαμε στην αρχαιολογία για κάποιο χώρο, ρωτήσαμε ιδιοκτήτες για αγορά κτήματος ή οικοπέδου και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας χώρος ίδρυσης νέου κοιμητηρίου που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, χωρίς αντίστοιχα να δημιουργεί αντιδράσεις.
  Όλο αυτό το διάστημα στις επαφές μας με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαμε την διαβεβαίωση του ότι αν βρίσκαμε τον χώρο, θα μας διέθετε 100.000 ευρώ για την απαλλοτρίωσή του. Μετά από πολλές προσπάθειες βρήκαμε τον χώρο, κάναμε τα τοπογραφικά και πήραμε την παραχώρηση από την Διεύθυνση δασών. Στην συνέχεια ετοιμάσαμε την μελέτη ίδρυσης του νέου Κοιμητηρίου προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Με τον φάκελο υπό μάλης ο Αντιδήμαρχος κ. Κλείδωνας και ο Δήμαρχος πήγαμε στην περιφέρεια.
  Στην συνάντησή μας με τον κ. Γενικό Γραμματέα θέσαμε το αίτημά μας για χρηματοδότηση 300.000 ευρώ, είχαμε τα 50.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» του Δήμου μας. Ο κ. Γενικός σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του μας απάντησε ότι ο μόνος τρόπος χρηματοδότησης του έργου είναι από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ. Έτσι έφυγε το έγγραφο με την μελέτη για το υπουργείο εσωτερικών, και με την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη ότι θα στηρίζει το αίτημά μας. Να αναφέρουμε ακόμα την παρέμβαση του κ. Γιάννη Ανδριανού (συμβούλου του πρωθυπουργού) προς τον κ. Νάκο (υφυπουργό εσωτερικών) για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.
  Πράγματι μετά την αποδοχή του αιτήματος μας συμπληρώθηκε ο φάκελος με τα τεχνικά δελτία από τον Δήμο μας και το θέμα πήρε το δρόμο του. Εμείς δεν πανηγυρίσαμε, ούτε πανηγυρίζουμε. Σε αυτά τα θέματα χρειάζονται λεπτοί και υπεύθυνοι χειρισμοί μέχρι την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε την υλοποίηση του έργου βήμα βήμα. Θεωρούμε ότι μετά από πολλή δουλειά και προσπάθεια βρίσκει επιτέλους λύση ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τον οικισμό των Μύλων αλλά και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νομού μας που υδροδοτείται από τις πηγές τις Λέρνης.
  Αν είναι πάντως να ευχαριστήσουμε κάποιους και το κάνουμε με γενναιότητα και ευχαρίστηση είναι το τεχνικό τμήμα του Δήμου μας και τους μελετητές, τον κ. Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράσταση του, τον κ. Γιάννη Ανδριανό για την παρέμβαση και βοήθειά του και βέβαια τον υφυπουργό κ. Νάκο, για την αποδοχή του αιτήματός μας. Τώρα που εμπλέκεται ο κ. Κρίγγος σε όλα αυτά μόνο αυτός γνωρίζει.
  Έστειλε δύο επιστολές όπως αναφέρει, σε ανύποπτο χρόνο στις 31-10-2007 και 08-01-2008 και ζητούσε να γίνει μεταφορά του Κοιμητηρίου. Που θα γινόταν το Κοιμητήριο; βάσει ποιών μελετών; Γιατί δεν έκανε τον κόπο να κοινοποιήσει τις πρωτοκολλημένες επιστολές και στον Δήμο μας, να γνωρίζουμε και εμείς την προσπάθειά του; Μήπως έχει στείλει και άλλες επιστολές και μετά μας πεί ότι εξασφάλισε κάποια άλλη χρηματοδότηση για άλλο έργο και δεν το γνωρίζουμε;
  Το έγγραφο πάντως με αριθμ. Πρωτ. 37753 / 16-6-2009 που αναφέρεται στην οριστική χρηματοδότηση του έργου, απευθύνεται στον Δήμο Λέρνας, Γραφείο Δημάρχου.
  Επειδή οι αφελείς έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα θα συνιστούσα στον κ. Κρίγγο να μην προσπαθεί να οικειοποιηθεί κάτι για το οποίο έχουν προσπαθήσει και δουλέψει άλλοι και στο οποίο δεν είχε καμία σχέση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανέντιμες, ανήθικες και καταδικαστέες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για το καλό του τόπου απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν είναι αποδεκτή και αυτό το έχουμε αποδείξει εμπράκτως. Τέλος ως μεγαλύτερος δικαιούμαι και μια συμβουλή. Μήπως είναι καιρός ο κ. Κρίγγος να πάψει να είναι κομπάρσος πίσω από τον κ. Κουβαρά και τον κ. Νομάρχη; Ας βγεί μπροστά να γίνει πρωταγωνιστής, να δοκιμάσει την χαρά της νίκης και γιατί όχι την πίκρα της ήττας.
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΝΑΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΕΣΩ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΜΥΛΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top