728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

  Ο ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ


  Τα κατάφερε πάλι ο Γιάννης Μανώλης και με χαρακτηριστική άνεση έκανε τη Νέα Δημοκρατία μπάχαλο καλυπτόμενος πίσω απο την ασυλία των 151 εδρών .Εγινε πρωτοσέλιδο και βύθισε ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στην πληγή που άνοιξε μετά τις εκλογές αναδεικνύοντας ως κυρίαρχο θέμα την πιθανότητα συνεργασίας της Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ .Φυσικα μετά απο όλα οσα έχει πεί και κάνει μάλλον ο τίτλος της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ καταγράφει καιτην εικόνα του πρός τα έξω :Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ !!!!
  Φυσικα αυτά δεν πτοούν τον εκπρόσωπο της Αργολιδας στην Βουλή που έστειλε και επιστολή Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφιμερίδας ΤΑ ΝΕΑ :
  Φωτιές ανάβει στο Μαξίμου ο Γιάννης Μανώλης την ώρα που ο Κων. Καραμανλής εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για ριζικές αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα και το πρωθυπουργικό επιτελείο προσπαθεί να ελέγξει τα εσωκομματικά μέτωπα που φούντωσαν μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

  Με επιστολή που απέστειλε χθες το απόγευμα στον Πρωθυπουργό, ο βουλευτής Αργολίδας εκπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμα κινδύνου για την πορεία της Ν.Δ. και, διατυπώνοντας αιχμές για τη λειτουργία του κόμματος, δηλώνει πρόθυμος «να θυσιαστεί», εάν οι δικές του παρεμβάσεις είναι εκείνες που δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση και τη συντηρητική παράταξη. Η επιστολή ήταν το επιστέγασμα της ηχηρής παρέμβασης του κ. Μανώλη, ο οποίος πρότεινε τη διάλυση της Ν.Δ. και τη δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς, προκαλώντας συναγερμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης.

  Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν είχαν καταλήξει έως χθες το βράδυ εάν θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά του κ. Καραμανλή στις βολές και τις παρατηρήσεις του βουλευτή Αργολίδας. Ο ίδιος, πάντως, εμφανίζεται διατεθειμένος να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και εμμένει στη θέση του ότι η Ν.Δ. έχει, ουσιαστικά, κλείσει τον κύκλο της και «πρέπει να επανιδρυθεί». Παραπέμπει δε τον κ. Καραμανλή στις κινήσεις που έκανε στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄70 ο θείος του, ιδρυτής του κόμματος, όταν διέλυσε τον Εθνικό Συναγερμό για να δημιουργήσει την ΕΡΕ και, μετά την πτώση της δικτατορίας, τη Ν.Δ.

  Ο εμφύλιος στην Αργολίδα
  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Αργολίδας εκφράζει με τη χθεσινή επιστολή του και πικρία για την αντιμετώπιση που είχε ο ίδιος από το κομματικό επιτελείο, στο οποίο αποδίδει, εμμέσως πλην σαφώς, «υπονομευτικές κινήσεις» εις βάρος του. Παράλληλα, αναφέρεται στις προσπάθειές του για να «εξυγιανθεί» η κυβέρνηση και το κόμμα από τα σκάνδαλα και προτρέπει τον Πρωθυπουργό να απομακρύνει όσους πρωταγωνιστούν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι με τις παρεμβάσεις του ο κ. Μανώλης επιδιώκει να συντηρήσει έναν ρόλο «κεντρικού παίκτη» στο κόμμα, ενώ απέδιδαν τις εκρήξεις του σε εσωκομματικές διαμάχες που έχουν ξεσπάσει στην Αργολίδα, ύστερα από τις κινήσεις που γίνονται με στόχο την υποψηφιότητα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Ανδριανού.
  Την πρόταση Μανώλη για τη διάλυση της Ν.Δ. είχαν σπεύσει από προχθές να αποδοκιμάσουν τόσο η κυβέρνηση και η Ρηγίλλης, όσο και κορυφαίοι υπουργοί. Στο κομματικό παρασκήνιο, εξάλλου, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για προσέγγιση του κ. Μανώλη με τον κ. Καρατζαφέρη, προκειμένου ο βουλευτής της Ν.Δ. να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ στις εθνικές εκλογές, στη Β΄ Αθήνας. Άλλα κομματικά στελέχη υποστήριζαν ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μανώλης δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές
  και πιέζει για να εξασφαλίσει από τον κ. Καραμανλή το χρίσμα του υποψηφίου νομάρχη με τη Ν.Δ. στην Αργολίδα. Αποδέκτης αυτής της φημολογίας υπήρξε και ο ίδιος- κι έκανε στα «ΝΕΑ» λόγο για «ευφάνταστα σενάρια», τα οποία απέδωσε στην προσπάθεια «υπονόμευσής» του από το εσωκομματικό περιβάλλον. «Η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές και γι΄ αυτό κάτι πρέπει να κάνει... Αν εγώ είμαι το πρόβλημα, είμαι έτοιμος να θυσιαστώ», ήταν η μόνιμη επωδός του.

  Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μανώλης με την πρόταση για τη δημιουργία από τον Κων. Καραμανλή νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς «χτύπησε το κεντρικό νεύρο της Ν.Δ.», όπως αναγνώριζαν επιτελικά κομματικά στελέχη. Και γι΄ αυτόν τον λόγο κινητοποιήθηκε άμεσα ο άξονας ΜαξίμουΡηγίλλης, προκειμένου να μην υπάρξουν μιμητές του βουλευτή Αργολίδας. Στο Μαξίμου δεν έκρυβαν την ανησυχία τους και για το ενδεχόμενο να ανοίξει νέος κύκλος εσωκομματικών συζητήσεων περί συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ.

  «ΟΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ»

  Ο βουλευτής Αργολίδας καλεί τον Καραμανλή να μιμηθεί το παράδειγμα της διάλυσης του Εθνικού Συναγερμού


  Πιέσεις σε Καραμανλή για αλλαγές προσώπων και απόσυρση των Βατοπεδινών

  ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι πιέσεις προς τον κ. Καραμανλή προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση και στο κόμμα, αν και ο ίδιος φέρεται ότι έχει πλέον καταλήξει να μην κάνει καμία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα στο καλοκαίρι.

  Το δίδυμο Ευάγγ. Μεϊμαράκη- Άρη Σπηλιωτόπουλου, που προωθείται από υπουργούς και βουλευτές για το κόμμα και την εκπροσώπηση της κυβέρνησης αντίστοιχα, εξακολουθεί να προβάλλεται ως επιλογή που «μπορεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα». Αλλά είναι προφανές ότι από τους επιτελείς της Ρηγίλλης η «συμμαχία» Μεϊμαράκη- Σπηλιωτόπουλου εκλαμβάνεται ως «συντονισμένη κίνηση πίεσης» προς τον Πρωθυπουργό, κάνοντας ακόμη πιο βαρύ το κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

  Μέσα σε αυτό το κλίμα, εξάλλου, την εικόνα της Ν.Δ., όπως αναγνωρίζουν οι ίδιες πηγές, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο ο νέος κύκλος πιέσεων για τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια των Βατοπεδινών και, εν γένει, όσων στελεχών έχουν εμπλακεί σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. Η φωτιά αυτή που καίει τη Ν.Δ. αναζωπυρώθηκε μετά την απόφαση του κ. Ρουσόπουλου να αποσύρει την υποψηφιότητά του κατά τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

  «Η απόφαση του κ. Ρουσόπουλου διευκολύνει την ανασυγκρότηση της παράταξης μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Είμαι πεπεισμένος ότι τη ρεαλιστική του απόφαση θα ακολουθήσουν και άλλοι», σχολίασε με έμφαση ο βουλευτής Λάρισας κ. Χαρακόπουλος (στενός φίλος του κ. Σπηλιωτόπουλου), ο οποίος θεωρεί παράλληλα ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τη Ν.Δ. να υπάρξουν αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα. «Η κοινωνία αξιώνει γενναίες αλλαγές και όχι μερεμέτια.

  Αλλαγές στους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής που καταδίκασαν οι πολίτες.

  Ανασύνταξη των κομματικών μας οργανώσεων. Αποτελεσματικότερη επικοινωνιακή πολιτική. Ανοιχτές πόρτες για όλους», είναι η θέση που εκφράζει δημοσίως.

  Τον δρόμο της εξόδου σε στελέχη που είναι «βαρίδια» για τη Ν.Δ., λόγω της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα, έδειξαν χθες και οι κ.κ. Γ. Γιακουμάτος, Αργ. Ντινόπουλος, Γ. Σαλαγκούδης κ.ά. «Ο κάθε πολιτικός που έχει προσθέσει ένα λιθαράκι στην κατακραυγή, να πάει σπίτι του. Δεν μιλώ μόνον για το Βατοπέδι, όλοι...», έδωσε τον τόνο ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ο ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top