728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

  ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΝΙΝΗ
  Σε θέση μάχης μπαίνει η αντιπολίτευση στη Νέα Κίο μετά από αρκετό καιρό ηρεμίας .Ο Κώστας Χρυσικός ανακοίνωσε συνέντευξη τύπου για την Δευτέρα 3Νοεμβρίου . Στην πρόσκληση που έστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει τα εξής :
  Η Δημοτική Παράταξη «Νέα Κίος – Ανανέωση και Προοπτική» στα πλαίσια της υποχρέωσής της να ασκεί ως αντιπολίτευση δημόσια κριτική στον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής πλειοψηφίας, να κοινοποιεί τις παρεμβάσεις και προτάσεις της τις σχετικές με Δημοτικά ή άλλα ζητήματα εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία των οργάνων , και κυρίως επιθυμώντας να ενημερώσει για όλα αυτά τους πολίτες δια των ΜΜΕ που σεις υπηρετείτε, σας καλεί σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Δ ευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 11,00 π.μ στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη Νέα Κίο.
  Ταυτόχρονα και προκειμένου να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα για το λόγο της συνέντευξής μας, σας διαβιβάζουμε σχετικό κείμενο ενημέρωσης.
  Στο κείμενο που ακολουθεί ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι : Δυο χρόνια από τις Δημοτικές εκλογές του 2006 στη μέση της θητείας της δημοτικής αρχής, αν κάποιος στη Νέα Κίο επιχειρήσει, εξαντλώντας κάθε καλή διάθεση, ένα απολογισμό της δράσης της πλειοψηφίας το μόνο που θα νοιώσει είναι πίκρα και οργή για τον χαμένο χρόνο και την οπισθοδρόμηση μιας πόλης που στο παρελθόν κατάφερνε παρά το μικρό της μέγεθος, να διεκδικεί, να συνεργάζεται, να κερδίζει, να χάνει και να αστοχεί μερικές φορές, να δημιουργεί όμως και συνεχώς να προσθέτει κάτι στο συνολικό λογαριασμό της στο επίπεδο των έργων και υποδομών, της εξυπηρέτησης και ικανοποίησης του πολίτη, της πολιτιστικής ανάπτυξης, της κοινωνικής παρέμβασης, των συνεργασιών.
  Κυρίως κατάφερνε με την σοβαρότητα των δράσεών της, την πρωτοπορία και την αξιοπιστία στην επαφή με τρίτους και τις σχέσεις που ανέπτυσσε να χαίρει σεβασμού και εκτίμησης.
  Σήμερα, μετά από δυό χρόνια θητείας, όλα τα παραπάνω είναι κατά την άποψή μας ζητούμενα για την Νέα Κίο.
  Με ένα Δήμαρχο απόντα συνεχώς από το Δημαρχείο, χωρίς ίχνος συντονισμού συρόμαστε πίσω από τα γεγονότα ελπίζοντας και προσπαθώντας να κερδίσουμε και να εκμεταλλευτούμε κάτι ίσως από ό,τι άλλοι Δήμοι της περιοχής σχεδιάζουν και διεκδικούν.
  Η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα ζητήματα του Δήμου, η αδιαφορία στην προώθηση εκκρεμοτήτων και η απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση τους, η παλινωδίες στη λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα, η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και στόχων, η απουσία έστω και μιας ολοκληρωμένης μελέτης από πλευράς Δήμου για κάτι νέο και ουσιαστικό, ο αυτοσχεδιασμός στη διοίκηση και διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη, η άστοχη και χωρίς τον αναγκαίο προγραμματισμό οικονομική διαχείριση των έτσι κι΄αλλιως ελάχιστων πόρων του Δήμου, η αφερεγγυότητα συχνά απέναντι σε συνεργάτες και επαγγελματίες, είναι τα χαρακτηριστικά της σημερινής διοίκησης που οδηγεί τον τόπο στην οπισθοδρόμηση και το τέλμα και τους πολίτες στην απόγνωση και αγανάκτηση.
  Έχουμε δυστυχώς εγκλωβιστεί και μείνει στις βαρύγδουπες δηλώσεις του Δημάρχου και των συνεργατών του και στη λογική της μεγιστοποίησης των ελάχιστων. Σήμερα ειδικά που αναδεικνύεται σαν τεράστια ανάγκη ο εντατικός και ειλικρινής διάλογος με τους γύρω μας, εμείς χάνουμε καθημερινά την επαφή με τα δεδομένα και τις ανάγκες του σήμερα, την αυτοδιοικητική πραγματικότητα και οδηγούμε τον Δήμο μας στην απομόνωση δημιουργώντας με την πρακτική αυτή συνθήκες αυστηρής κριτικής από το περιβάλλον.
  Είναι πιστεύουμε οριακό το σημείο και απόλυτη ανάγκη για αλλαγή τακτικής και ενεργοποίηση της Δημοτικής αρχής. Δεν υπάρχουν περιθώρια.
  Αυτή είναι η επιδίωξη και προσπάθειά μας. Ως Παράταξη χρησιμοποιούμε και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεσμικό εργαλείο και τρόπο για να αλλάξουμε τα πράγματα.
  Όμως οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν μας επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top