728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Απόφαση κατα πλειοψηφία και αποστάσεις απο Κοδέλα

  Κατά πλειοψηφία πάρθηκε η απόφαση για έκδοση ανακοίνωσης που έχει σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και την συμφωνία της Κυβέρνησης με τους εταίρους πιστωτές. Στη απόφαση που διαφοροποιείται από τις θέσεις του Δημητρη Κοδέλα ανάμεσα στα άλλα καταγράφεται η ανάγκη ενότητας ώστε να μην πέσει η Κυβέρνηση και η ανάληψη πολιτικής
  πρωτοβουλίας μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να γίνει συνέδριο το οποίο θα αποσαφηνίσει τις πολιτικές τους θέσεις και να εκλέξει νέα ΚΕ. Συγκεκριμένα η απόφαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:  Η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους – πιστωτές της ήταν το αποτέλεσμα της 6μηνης προσπάθειας της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν, όπως είχαν δεσμευθεί στον ελληνικό λαό, τη σκληρότερη δυνατή διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου της Ε.Ε και του ευρώ, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην χώρα τα τελευταία 5 έτη.
  2.Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας απέχει πολύ από αυτό που επιθυμούσαμε. Η επαρκής χρηματοδοτική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα έτη, η μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα και η δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, που επιτεύχθηκαν δυστυχώς συνοδεύονται με δεσμεύσεις για αύξηση της φορολογίας, μεταρρυθμίσεις – απορυθμίσεις και ένταξη δημόσιου πλούτου της χώρας σε ένα νέο ταμείο, ακόμα και αν μέρος των εσόδων του θα κατευθύνεται στις ανάγκες της χώρας.
  3. Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία του να εκτιμήσει σωστά ποιοι από τους πολιτικούς τους στόχους μπορούσαν να επιτευχθούν άμεσα και ποιοι όχι, δεδομένων των αρνητικών συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο εντός της Ε.Ε αλλά και της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Τις ευθύνες αυτές τις αναλαμβάνουμε και σε τοπικό επίπεδο απέναντι στους πολίτες της Αργολίδας.
          Θέλουμε όμως να δηλώσουμε την πολιτική μας θέληση να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας – των εργαζόμενων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, της νεολαίας του νομού μας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.
  4. Δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία είχε φτάσει η χώρα και του σαφούς διλήμματος που τέθηκε δηλώνουμε τη στήριξη μας στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των βουλευτών μας, στη δύσκολη απόφαση που πήραν. Να υπογράψουν έναν ετεροβαρή συμβιβασμό, ο οποίος όμως αφενός αποσόβησε πολύ χειρότερα ενδεχόμενα για την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνίδων και των ελλήνων  και αφετέρου κράτησε τη χώρα εντός της ευρωζώνης.
  Με την εξέλιξη αυτή θα έχουμε τη δυνατότητα την επόμενη περίοδο να ξαναδώσουμε μάχες, ιδίως εάν τα υπαρκτά αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας οδηγήσουν σε πολιτικές ανατροπές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  5. Για να δοθούν όμως αυτές οι μάχες θα πρέπει η κυβέρνηση της Αριστεράς να είναι στη θέση της και να μην ανατραπεί. Είναι κρίσιμο λοιπόν το να λυθεί άμεσα το θέμα με τη διαφοροποίηση σημαντικού αριθμού τόσο βουλευτών που στερούν από την κυβέρνηση την πλειοψηφία στην βουλή, όσο και μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύντροφοι θα πρέπει να αναλογισθούν ποιες πολιτικές δυνάμεις ωφελούνται αντικειμενικά από τη στάση τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επίσης μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πρέπει να γίνει συνέδριο το οποίο θα αποσαφηνίσει τις πολιτικές μας θέσεις και θα εκλέξει νέα ΚΕ. Θέση μας είναι ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίσει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Για να πετύχει η Αριστερά τους στόχους της. Για να μείνει ζωντανή η ΕΛΠΙΔΑ
           
   

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Απόφαση κατα πλειοψηφία και αποστάσεις απο Κοδέλα Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top