728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

  Νικητόπουλος: «Ανάπλασης Οδύσσεια για τους Αργείους»

  Προσθήκη λεζάντας
  Το θέμα της ανάπλασης ξαναφέρνει ο Δημήτρης Νικητόπουλος με ανακοίνωση στην οποία αναφέεει τα εξής:Μετά τις ανακοινώσεις του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για διακοπή των εργασιών του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους, πλέον φημολογείται ότι το έργο θα συνεχιστεί. Άλλωστε αποδείχθηκε ότι το έργο σταμάτησε με πρωτοβουλία του εργολάβου ο οποίος κατέθεσε στο δήμο έγγραφο διακοπής εργασιών.
  Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει και
  δεν αποτελεί υπεύθυνη ενημέρωση εκ μέρους του δημάρχου [ως φερέφωνο του εργολάβου του έργου] να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και με ασυναρτησίες να προσπαθεί να μας ενημερώσει ότι τη μία η κυβέρνηση έκλεψε τα χρήματα της χρηματοδότησης του έργου [που σημειωτέον χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ], την άλλη ότι τα χρήματα δεν έχουν καν έρθει επειδή δεν υπεγράφη το  Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), και την τρίτη ότι θα προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια κατά της κυβερνήσεως [άραγε ως γνήσιος πατριώτης;] κοκ…
  Ως μείζων αντιπολίτευση αναρωτιόμαστε:
  Τι ακριβώς συμβαίνει; τί λείπει και δεν εκτελείται το έργο;
  Απαιτούμε λοιπόν καταρχήν υπεύθυνη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο έργο και ποια είναι τα προβλήματά του. Ο δήμαρχος την οφείλει, τόσο σε εμάς, αλλά πολύ περισσότερο στους πολίτες και τους επαγγελματίες που ταλαιπωρούνται καθημερινά.
  Επιπλέον να ειπωθούν και τα εξής:
  Όσον αφορά, το χρόνο έναρξης, τον τρόπο υλοποίησης, την χρησιμότητα, λειτουργικότητα, σκοπιμότητα του έργου, το αν ταιριάζει με το ύφος της πόλης και αν αυτό που θα παραδοθεί μετά το τέλος των εργασιών θα συνάδει με τα σχέδια για τα οποία έχουν εκπονηθεί μελέτες κατά το παρελθόν [και έχουν εκτελεσθεί έργα, πχ ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων] έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις τις οποίες έχουμε καταθέσει ως αντιπολίτευση.
  Τώρα όσον αφορά την εκτέλεση αυτή καθεαυτή του έργου φαίνεται ότι μπαίνουμε πλέον σε ένα νέο στάδιο στην εξέλιξη του και επίσημα πλέον μιλάμε για την «Οδύσσεια της υλοποίησης της Ανάπλασης». Για την “Οδύσσεια της Ανάπλασης” δε χαίρεται κανένας, ακόμα και αυτοί που είχαν ενστάσεις για το έργο αυτό καθεαυτό και τη χρησιμότητα του, αλλά αφού ξεκίνησε, πλέον πρέπει να τελειώσει για να ανακουφιστεί η πόλη.
  Όμως πέρα από αυτό δεν είναι δυνατόν να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των συμπολιτών μας και των ελεύθερων επαγγελματιών και να εκτίθεται η πόλη στην σκόνη, στη ζέστη, στην οικονομική δυσπραγία και στην κυκλοφοριακή αναρχία.
  Τονίζουμε λοιπόν ότι δε χαίρεται κανένας που αναβάλλονται οι εργασίες και καθυστερεί η αποπεράτωση, και αν ο Δήμαρχος θέλει για άλλη μια φορά να βρει και να επινοήσει «εχθρούς της πόλης και ξεφτίλες», ας κοιτάξει καλύτερα στα χαρτιά του, στον καθρέφτη  του και στις πρόχειρες ενέργειές του.
  Η προχειρότητα του σχεδιασμού και της υλοποίησης του έργου της ανάπλασης, αντικατοπτρίζεται επίσης στις ενέργειες της δημοτικής αρχής να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Απριλίου (στην «επέτειο» μάλιστα των 2 μηνών από την έναρξη των εργασιών και ταυτόχρονα με την διακοπή των εργασιών…!), την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, απαραίτητης για την υλοποίηση του έργου, η οποία θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της έναρξης των εργασιών…
  Ο Δήμαρχος εκτός των άλλων δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση για την ανακούφιση της κυκλοφορίας η οποία επιβαρύνθηκε σημαντικά λόγω των εργασιών ανάπλασης, όπως διάνοιξη δρόμων, κατασκευή χώρων στάθμευσης περιφερειακά των χώρων της ανάπλασης που θα εξυπηρετούν τους πολίτες που διαμένουν στο υπό ανάπλαση κέντρο της πόλης, τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, δεν έχει επιδείξει καμία μέριμνα για την σύνδεση του βόρειου τμήματος της πόλης με το νότιο και αντίστροφα. Δεν έχει δώσει λύση και αρνείται να συζητήσει το φλέγον πρόβλημα της νέας θέσης και της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και της ενίσχυσης της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας της πόλης.
  Θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια κατασκευής εχθρών του έργου όταν η υλοποίηση του έργου κινδυνεύει πραγματικά να εξελιχθεί σε Οδύσσεια για τους πολίτες και να λειτουργεί ως κομματικός εγκάθετος απειλώντας με προσφυγές ενάντια στην κυβέρνηση της χώρας στα διεθνή όργανα επειδή δήθεν “έκλεψαν τα λεφτά του έργου”.
  Δε μπορούμε να διανοηθούμε ότι κάποιος μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνος ώστε να παίζει με ένα τόσο σοβαρό θέμα για να καλύψει όλες τις αδυναμίες και την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται τα κοινά της πόλης.
  Και να γνωρίζει ότι τις ανησυχίες μας και τα ερωτηματικά μας τα συμμερίζεται το 100% των Αργείων συμπολιτών μας…

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Νικητόπουλος: «Ανάπλασης Οδύσσεια για τους Αργείους» Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυρίου
  Scroll to Top